用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 你地小朋友會讀邊班?(09-10 P.1)
樓主: beetle
go

你地小朋友會讀邊班?(09-10 P.1) [複製鏈接]

大家好, 我囝囝p1b

hello everyone,

my son is 1A.

I need help, I just moved and can't find the notice from school, could someone tell me when is the next meeting for the P1, I think is the "new student day".... could someone tell me which date is that?   thanks a lot!!

http://www.evangel.edu.hk/

迎新日
日期:二零零九年八月廿日(星期四)及廿一日(星期五)
時間:上午九時三十分至十一時正
地點:播道書院小學禮堂(地下)
衣著:日常便服(女同學請勿穿裙子)。
風暴安排:如當天早上七時懸掛紅色、黑色暴雨警告、三號或更高之熱帶氣旋警告,是次迎新活動將會取消,並不作後補安排,本校恕不另函通知。

http://www.evangel.edu.hk/Enrol-Info/20090714/NO.P092_First_Day_of_the_School_Year_2009-2010.pdf

原帖由 momoftwo 於 09-8-12 14:57 發表
hello everyone,

my son is 1A.

I need help, I just moved and can't find the notice from school, could someone tell me when is the next meeting for the P1, I think is the "new student day".... could s ...
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

touchwood 希望嗰兩日唔好打風落雨啦....

原帖由 PHmami 於 09-8-12 17:06 發表
http://www.evangel.edu.hk/

迎新日
日期:二零零九年八月廿日(星期四)及廿一日(星期五)
時間:上午九時三十分至十一時正
地點:播道書院小學禮堂(地下)
衣著:日常便服(女同學請勿穿 ...

HI, 我的女女是P1E, 請問迎新日話有一份通告是要交的, 因為我在聽電話沒留意到, 而女女話所有人都交了, 只是她沒交, 老師要她9月一號要交回, 但我看沒有什麼通告的, 只有一份課外活動的資料, 請問是否交這份表呢.

以我所知就係呢份,我都未交 .... 好似話不可遲過2號交!

原帖由 BRENDALAM 於 09-8-24 13:57 發表
HI, 我的女女是P1E, 請問迎新日話有一份通告是要交的, 因為我在聽電話沒留意到, 而女女話所有人都交了, 只是她沒交, 老師要她9月一號要交回, 但我看沒有什麼通告的, 只有一份課外活動的資料, 請問是否交這份表呢. ...

明白, THANK

今日開學啦....D通告多到呀..

我都搞了成晚呢, 老公問我個女沒有工課做呀, 我話有呀, 不過是我做的呢.

好彩我老公昨天放假,晏晝係屋企處理咗大部份,如果全部等到我放工番屋企先攪就真係唔洗瞓啦!:tongue:

原帖由 BRENDALAM 於 09-9-2 09:03 發表
我都搞了成晚呢, 老公問我個女沒有工課做呀, 我話有呀, 不過是我做的呢.

原帖由 PHmami 於 09-9-2 09:30 發表
好彩我老公昨天放假,晏晝係屋企處理咗大部份,如果全部等到我放工番屋企先攪就真係唔洗瞓啦!:tongue:

真係填左成個鍾..

今日開始返全日...唔知佢地係學校食飯會點..

我仔幼稚園番了四年全日班 .... 但昨天短短2.5小時,佢放學回家坐在梳化上說:乜原來番小學係咁累架?講完便睡著了!

我都係呀, 填左成粒鐘, D紙多到......
明天總可以玩全日, 4號就正式上堂啦.

原帖由 tracyfo 於 09-9-2 10:33 發表

真係填左成個鍾..

今日開始返全日...唔知佢地係學校食飯會點..
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

原帖由 winnie30 於 09-9-2 17:29 發表
我都係呀, 填左成粒鐘, D紙多到......
明天總可以玩全日, 4號就正式上堂啦.

係呀..D書都幾重, 唔知開頭多唔多功課做..

我想頭一個星期沒有那麼多功課吧, 之後就很難說, D功課話來就來

原帖由 tracyfo 於 09-9-2 21:56 發表

係呀..D書都幾重, 唔知開頭多唔多功課做..
你們要將一切的憂慮卸給神,因為他顧念你們。 (彼得前書5:7)

原帖由 winnie30 於 09-9-3 10:07 發表
我想頭一個星期沒有那麼多功課吧, 之後就很難說, D功課話來就來

係...唔知到時攪唔攪得掂..

不用太擔心, 小朋友好聰明加, 不會太困難啩, 我俾我仔仔做過P1的2009Summer homework paper, 除了中文, 英文和數學佢都識晒, 係中文上要多指點一下, 我想其它功課對小朋友來講都攪得掂

原帖由 tracyfo 於 09-9-3 11:06 發表

係...唔知到時攪唔攪得掂..mouth:" />

原帖由 winnie30 於 09-9-3 12:07 發表
不用太擔心, 小朋友好聰明加, 不會太困難啩, 我俾我仔仔做過P1的2009Summer homework paper, 除了中文, 英文和數學佢都識晒, 係中文上要多指點一下, 我想其它功課對小朋友來講都攪得掂

...

都係既, 頭先打返去問呀仔今日點, 佢話D飯好食過尋日..

係喎..你小朋友咩班架..

我仔仔同你仔仔係同班同學啊

原帖由 tracyfo 於 09-9-3 17:27 發表

都係既, 頭先打返去問呀仔今日點, 佢話D飯好食過尋日..

係喎..你小朋友咩班架..

原帖由 babydoris 於 09-7-21 13:40 發表
我仔仔是 1A 呀!

hi!
請問你仔仔是否"朗思"畢業.
‹ 上一主題|下一主題