用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 P.1二手書-無償
go

P.1二手書-無償

為環保, 有無人要P.1二手書?

PLS PM ME~

P.1二手書

d
原帖由 心心 於 09-7-3 17:23 發表
為環保, 有無人要P.1二手書?

PLS PM ME~

本人有興趣要p.1二手書, 因小兒今年入讀播道書院小一年班, 多謝幫忙!

可聯絡本人之e-mail, [email protected]
Thanks!

原帖由 bisquitso 於 09-7-3 21:36 發表
d

本人有興趣要p.1二手書, 因小兒今年入讀播道書院小一年班, 多謝幫忙!

可聯絡本人之e-mail, [email protected]
Thanks!

請你要之前想一想, 因以往我們沒有機會用到二手書的. 主要是: 中文- 不可只買練習本, 英文, maths  & gs 課本 所有書內的練習都要做, 而且很多要剪出來做的. 不是不想環保, 而係無得環保.
好多..好靚外貿出口歐美日品牌嬰兒童服裝,快Dclick入去[個人網頁]睇啦!!!

yes, i got the set of books from my friend, but many books can't use again. : (

原帖由 candyocean 於 09-7-4 13:17 發表

請你要之前想一想, 因以往我們沒有機會用到二手書的. 主要是: 中文- 不可只買練習本, 英文, maths  & gs 課本 所有書內的練習都要做, 而且很多要剪出來做的. 不是不想環保, 而係無得環保. ...
我拿甚麼報答耶和華向我所賜的一切厚恩 。(詩篇)

哦, 咁其實有幾多本可以用得番?

故事書, 中文書, music..?

其實真係冇書用得返,連D課本裏面都有好多練習做左。我只係諗住將阿仔的書俾個朋友係暑假時俾佢小朋友睇下,預早睇下咋!

原帖由 心心 於 09-7-5 10:26 發表

因小兒是P1插班生,有幾本書是全新,看看有無人需要,不想浪費呢?

1) 愉快閱讀系列 ~ 我是小一生

2) Maths & You (1A) (Text book and Workbook)

3) General Studies (1D) but without Activities

仲有music, mandarine & g.s 書, 新完美人生 都可以用.

P.1二手書

若可以用得到, 我會想要, 請盡快e-mail給我, [email protected]

Thx!

P.1二手書

原帖由 codychan 於 09-7-5 15:46 發表
因小兒是P1插班生,有幾本書是全新,看看有無人需要,不想浪費呢?

1) 愉快閱讀系列 ~ 我是小一生

2) Maths & You (1A) (Text book and Workbook)

3) General Studies (1D) but without Activities ...

小兒今年九月入讀小一, 所以有需要這些書, Please pm me,Thx!

P.1二手書

原帖由 mandy_lee 於 09-7-6 09:19 發表

仲有music, mandarine & g.s 書, 新完美人生 都可以用.

本人真是有需要這書, 請盡快通知我, 看看集齊後, 還有那些書需要買呢? Please PM me!

Thx!

bisquitso,

PLS check pm