用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 有無2009讀PN同學仔
樓主: 211715e
go

有無2009讀PN同學仔

之前我囝囝上playgroup係葉老師教架~! 佢係超好人同超有愛心囉!仲好靚女吓tim呀! 你地就好編左入A班! 我都想係佢教哩!
你地知唔知B班張老師係點架? 希望佢都唔差啦~

sasiuman,

你好啊!
終於有同班同學啦!
遲吓我地返咗學,再報料過你知!!

我都問左朋友(好似好8婆悿), 原來學校有兩個miss yip 架, 影相果個miss yip 係學校的助教老師, 而另一個miss yip 係剛剛教完畢業班, 兩個唔同人, sasa_p講果個應該先係教pna 果個, 唔知我有冇錯呢??

而家間中問仔仔就來返學啦!! 佢好唔想咁... 點算??

你個小朋友都係A 班? 我都係呀, 唔知有冇其他人呢?
miss yip 有冇打個比你呀!! 佢之前打比我 問我小朋友英文名, 聽落把聲都好nice呀!!!
B班都好多同學仔, 大家又交流下呀!!!

原帖由 little_ribs 於 09-7-15 09:36 發表
真係好找到同班同學lu。 我地都有上PG呀﹐有黃老師﹐馬老師, 鄭老師同林老師﹐教普通話的劉老師都幾好架。

葉老師係點既樣架﹐可能我見過不過唔知佢地姓咩。 ...

有呀﹐問同一條問題羅﹐要個名黎做label 。

我地個小朋友係同班同學呀。 如果可以開學前比佢地見下﹐可能開學時見到朋友仔會無o甘驚wor. 你住係邊區呀? 我PM你丫。

原帖由 bb_sunny 於 09-7-16 00:09 發表
你個小朋友都係A 班? 我都係呀, 唔知有冇其他人呢?
miss yip 有冇打個比你呀!! 佢之前打比我 問我小朋友英文名, 聽落把聲都好nice呀!!!
B班都好多同學仔, 大家又交流下呀!!!

...

個女隻腳那麼細, 邊道有得買白色皮鞋?

Dr.King應該有得買, 如果唔係試吓去吉吉島睇吓啦!

原帖由 花花公仔 於 09-7-16 16:14 發表

e, 係喎, sasa_p 你住邊區呀?
有機會既話比 b 們開學前見吓都好呀 :)

bb_sunny 你個朋友呢?

開學前俾佢地見吓面都好喎! 我pm你啦!

索性唔買白皮鞋﹐著埋白波鞋

原帖由 花花公仔 於 09-7-16 16:14 發表

我想我個小朋友都見下B班同學仔﹐我PM你地丫

MoJoJoJo, 你係咪都有朋友係A班呢?

原帖由 sasa_p 於 09-7-17 09:36 發表
開學前俾佢地見吓面都好喎! 我pm你啦!

係呀, 我叫左佢過黎呢個 topic 度睇睇架啦, 可能佢呢幾日忙 d 未 log on 呀 :)

原帖由 little_ribs 於 09-7-17 09:51 發表
我想我個小朋友都見下B班同學仔﹐我PM你地丫

MoJoJoJo, 你係咪都有朋友係A班呢?

好呀! 我未買校服, 你買咗未, 老師叫我11月才買, 但係9月2日要返學校, 要唔要著校服呢?

原帖由 211715e 於 09-7-15 17:21 發表
sasiuman,

你好啊!
終於有同班同學啦!
遲吓我地返咗學,再報料過你知!!

Hi, my son is going to their PN Class E (p.m.).  Does anyone go to the same class as him?  :)

你好﹐我個仔係 Class A A.M. 架﹐多D交流下丫。

咩原來有E班架咩﹐甘p.m.係咪有5班呀? A.M. 又點呢?

原帖由 feiji 於 09-7-18 13:44 發表
Hi, my son is going to their PN Class E (p.m.).  Does anyone go to the same class as him?  :)

原帖由 sasiuman 於 09-7-18 09:42 發表
好呀! 我未買校服, 你買咗未, 老師叫我11月才買, 但係9月2日要返學校, 要唔要著校服呢?

校服~買咗lu~乜可以唔買住咖?
買大咗因為10月先著,依咖好大件,衣不稱身,著得好玉酸!
9月2/3號要著校服喎~仲有書包同食物盒添~~

回覆 34# feiji 的文章

我囝囝都係讀E班!唔知一班收幾多個小朋友?

hello hello, 我黎報到架! 我就係jojo講bb讀A班嗰個媽媽嘞! 之前playgroup係group 1嘅.  如果約出黍玩可以預埋我地, 不過星期日方便d!

sasa_p, 你好似之前playgroup都係group 1架wor, 你bb張相好細個估唔到你係邊個tim! 係唔係迪迪, 定係淳淳?
[img align=left]http://bd.lilypie.com/SnzSp8.png[/img]

rlandrl,
係呀~ 我之前係group 1架! 我就係迪迪mami喇! 好犀利呀, 咁都估到! 咁你小朋友叫咩名呀? 睇吓我記唔記得先!?

原帖由 rlandrl 於 09-7-21 20:41 發表
hello hello, 我黎報到架! 我就係jojo講bb讀A班嗰個媽媽嘞! 之前playgroup係group 1嘅.  如果約出黍玩可以預埋我地, 不過星期日方便d!

sasa_p, 你好似之前playgroup都係group 1架wor, 你bb張相好細個估唔到你係邊個 ...

kimmy媽 & sasa_p!!
我女女後補到上午班啦!!仲係Cls B添!!!
好鬼開心啊~如果有gathering記住預埋我!