用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 有無2009讀PN同學仔
go

有無2009讀PN同學仔 [複製鏈接]

有女女confirm讀PM pre-nursery Room:101 teacher: Fiona Poon
我有個fd d仔女之前都係到讀,佢話Fiona係好老師!Yeah!!

有冇同班同學呀??
   1    0    0    0

我囡囡係 AM PN B 班呀

之前上 playgroup 好似有上過潘老師堂 (希望冇記錯啦 ), 好好人架.

原帖由 211715e 於 09-7-3 14:29 發表
有女女confirm讀PM pre-nursery Room:101 teacher: Fiona Poon
我有個fd d仔女之前都係到讀,佢話Fiona係好老師!Yeah!!

有冇同班同學呀??

我囝囝都係AM PN B呀! 咁咪即係同一班做同學仔! 好期待快d番學呀! 希望唔會喊好耐啦~

yeay! 好開心揾到同班同學仔呀! :)
你囝囝係咪 9 月開始番學啦?
我囡囡 11 月先有得番呀

原帖由 sasa_p 於 09-7-6 11:33 發表
我囝囝都係AM PN B呀! 咁咪即係同一班做同學仔! 好期待快d番學呀! 希望唔會喊好耐啦~

係呀~ 好開心搵到同班同學仔呀! 我地9月就開始番喇! 妳地要11月先番? 係咪因為要足2歲先番得呀?

原帖由 MoJoJoJo 於 09-7-6 12:12 發表
yeay! 好開心揾到同班同學仔呀! :)
你囝囝係咪 9 月開始番學啦?
我囡囡 11 月先有得番呀

你哋都係AM CLS真係好啦~~我女女10月先返呀!
kimmy媽,你女女仲遲過我女女呀?!!我聽老師話細女通常會收PM添~不過你女女好勁喎咁細個都收咗~~我哋嘅女女都無咗'識應期'希望到時佢坐校車OK啦~~
係呢~點解你哋諫rosaryhill呢?

係呀, kimmy 10 月 30 日先 2 歲, 所以要 2/11 先可以番學

原帖由 sasa_p 於 09-7-6 12:32 發表
係呀~ 好開心搵到同班同學仔呀! 我地9月就開始番喇! 妳地要11月先番? 係咪因為要足2歲先番得呀?

我估 kimmy 好彩姐 :p  interview 果時佢先啱啱一歲, 行都未識...

我鐘意 rhs 地方大空氣好, 老師好 nice :)

係呢, 2 & 3 / 9 係 orientation day
到時就可以見到大家同小朋友啦

原帖由 211715e 於 09-7-6 13:27 發表
你哋都係AM CLS真係好啦~~我女女10月先返呀!
kimmy媽,你女女仲遲過我女女呀?!!我聽老師話細女通常會收PM添~不過你女女好勁喎咁細個都收咗~~我哋嘅女女都無咗'識應期'希望到時佢坐校車OK啦~~
係呢~點解你哋諫rosaryhil ...

係咩? 乜會無左適應期架? 咁有無得陪佢地上堂架?
我鍾意RHS係因為有兩個朋友既小朋友之前都讀過所以推介我地報, 去完參觀之後覺得佢地環境同空氣都好好, 小朋友無咁易病, 仲有對佢地既教學模式都幾有信心, 加上join完佢地個playgroup之後都覺佢地d老師好有心機同有愛心, 希望我地都無揀錯啦!

好似開左學之後就冇得比家長陪上堂
只係比頭两日陪佢坐校車
實掛死我

e kimmy 之前都有上 playgroup 呀
我地係 group 2, 你地呢?

原帖由 sasa_p 於 09-7-6 20:37 發表
係咩? 乜會無左適應期架? 咁有無得陪佢地上堂架?
我鍾意RHS係因為有兩個朋友既小朋友之前都讀過所以推介我地報, 去完參觀之後覺得佢地環境同空氣都好好, 小朋友無咁易病, 仲有對佢地既教學模式都幾有信心, 加上join ...

吓~ 乜淨係可以陪坐校車咋! 咁一定掛c你啦! 希望Kimmy可以快d適應啦!
我之前都有返playgroup呀! 不過係group 1!

oo kimmy 有朋友仔係 pg group 1 架.
不過佢會讀 A 班. :)

原帖由 sasa_p 於 09-7-9 18:45 發表
吓~ 乜淨係可以陪坐校車咋! 咁一定掛c你啦! 希望Kimmy可以快d適應啦!
我之前都有返playgroup呀! 不過係group 1!

你地好呀﹐我個仔係 PN AM﹐ 不過好 似係A 班﹐係呢度仲未有同班同學仔添。班主任係葉老師呀。

希望有多D家長黎交流下喇

我有朋友個囝囝係 A 班架
等我叫佢過黎呢度睇吓先 :)

葉老師又係好好人架. :)

原帖由 little_ribs 於 09-7-14 10:40 發表
你地好呀﹐我個仔係 PN AM﹐ 不過好 似係A 班﹐係呢度仲未有同班同學仔添。班主任係葉老師呀。

希望有多D家長黎交流下喇

我都係讀A 班, 係Ms Yip
你地就好啦!!!有讀Playgroup, 可以知道老師係點?? 我個小朋友就冇了, 因為我地遲左, 最後冇報, 唔知老師係點呢?? 希望仔仔好快適應學校生活, 我而家行開半步, 佢都唔肯, 真係怕老師搞唔掂佢
朋友問有冇B班小朋友?? 大家知唔知班主任又係點??

原帖由 MoJoJoJo 於 09-7-14 16:08 發表
我有朋友個囝囝係 A 班架
等我叫佢過黎呢度睇吓先 :)

葉老師又係好好人架. :)

B 班有 sasa_p 個囝囝同我囡囡呀
我上 PG 時張老師 (B 班班主任) 冇教我地果班, 所以唔知佢點呀

真係好找到同班同學lu。 我地都有上PG呀﹐有黃老師﹐馬老師, 鄭老師同林老師﹐教普通話的劉老師都幾好架。

葉老師係點既樣架﹐可能我見過不過唔知佢地姓咩。

葉老師係幫我地 mother's day & registration day 影相果位呀 :)

原帖由 little_ribs 於 09-7-15 09:36 發表
真係好找到同班同學lu。 我地都有上PG呀﹐有黃老師﹐馬老師, 鄭老師同林老師﹐教普通話的劉老師都幾好架。

葉老師係點既樣架﹐可能我見過不過唔知佢地姓咩。 ...

I see. 知道邊個係葉老師喇 唔該你呀MoJoJoJo

大家好,我個仔係讀PM pre-nursery Room 101, 要到12月先可以返學,大家可以分享一下!

日後多多支持!!

原帖由 211715e 於 09-7-3 14:29 發表

有冇同班同學呀??
‹ 上一主題|下一主題