用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇小朋友學過公文式既媽咪可以分享一下? (Part 2) ...
樓主: 十月媽咪
go

請問有冇小朋友學過公文式既媽咪可以分享一下? (Part 2) [複製鏈接]

------------------------

--------------

Pooh_Pooh ,

想請問你女數學升咗G之後, 會唔會忽然間好深呀? 我女星期四就做TEST, 順利的話就升G了, 但我諗緊, 究竟應唔應該讀完個小學課程就算, 抑或...你覺得...G打後都好有用呢?!

原帖由 十月媽咪 於 11-4-19 22:20 發表
Pooh_Pooh ,

想請問你女數學升咗G之後, 會唔會忽然間好深呀? 我女星期四就做TEST, 順利的話就升G了, 但我諗緊, 究竟應唔應該讀完個小學課程就算, 抑或...你覺得...G打後都好有用呢?!

10 ...

十月媽咪,

我囝囝仍然keep住3科, 但係龜速進行.
應該放埋暑假升3年級就會cut 1or2科.

Hi, HIN2003,

原帖由 HIN2003 於 11-4-20 10:11 發表

十月媽咪,
我女都係KEEP住三科, 但都係龜速進行, 加上出年升三年級喇, 所以我諗緊, 係咪完咗小六既數學課程就算呢? 抑或堅持到佢或者我頂唔順為止呢?....由於英文還欠四個LEVEL就完成....月尾順利升班的話, 就可以做LEVEL L喇....英文離終極目標不遠, 所以好想堅持埋佢...中文我覺得好有用, 所以都唔想停....唯獨數學...數學我知道KEEP住做係有用的, 但再上嗰D中學數, 運算我諗佢都仲勉強可以自己應付, 但一去到文字題....都唔知點解畀佢聽 (著實係連我自己都唔識解, 唔識計), 所以....我至問吓大家意見, 尤其POOH POOH, 佢個女已經做到G, 想知做成點? 會唔會好吃力? 抑或依然輕鬆應付呢?!

我囝囝仍然keep住3科, 但係龜速進行.
應該放埋暑假升3年級就會cut 1or2科.

‹ 上一主題|下一主題