用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有冇小朋友學過公文式既媽咪可以分享一下? (Part 2) ...
go

請問有冇小朋友學過公文式既媽咪可以分享一下? (Part 2) [複製鏈接]

各位公文媽咪,

我地已經超晒BK指定既頁數喇, 應版主要求, 開PART 2繼續傾喇!
   6    0    0    0

scarecrow,

睇下改得啱唔啱?!

K23A2AERP3A
wachaK23A4AERP4A
sumsumbbK22A3AERP3A
princesshk2K24A ERP 7A
raycarbbK22A30 ERP2A30
lingchulingK32A605A150 
小豆媽K3 A1005A90EFL 2A
nataliemamaK32A60  
5354G1B170AIIERP'AII'40
fyeungK3A  
十月媽咪K3數D中BI EFL "G"
JasmineK3 3A85 
scarecrowK3  ERP AII
Yau_CheungY1 中2AERP AII
wasabbP1 B120 EFL'D'110
AnsonrubbyP1DcutAcutEFL'H'
迪迪洛洛媽媽P1 AI 200ERP AII 20
迪迪洛洛媽媽P3 AII 190ERP BI 190
LittlehipoP1D120AIERP BI
200012P2B50  
HeidiP2G100  
wasabbP4  EFL'F'180

hi 阿十,

今晚開会呀! 希望12:00 a.m. 前走得啦!

原帖由 十月媽咪 於 09-6-29 19:41 發表
scarecrow,

睇下改得啱唔啱?!

K2男數3A中2AERP3AwachaK2女數3A中4AERP4AsumsumbbK2男數2A中3AERP3Aprincesshk2K2女數4A ERP 7AraycarbbK2男數2A30 ERP2A30lingchulingK3男數2A60中5A150 小豆媽K3女數 A1 ...

Yau_Cheung,
唔係嘛? 今晚12前? omg, 我諗我已經同周公傾緊偈咯!

原帖由 Yau_Cheung 於 09-6-29 19:53 發表
hi 阿十,

原帖由 十月媽咪 於 09-6-29 19:41 發表
scarecrow,

睇下改得啱唔啱?!

K2男數3A中2AERP3AwachaK2女數3A中4AERP4AsumsumbbK2男數2A中3AERP3Aprincesshk2K2女數4A ERP 7AraycarbbK2男數2A30 ERP2A30lingchulingK3男數2A60中5A150 小豆媽K3女數 A1 ...

唔該晒!

啱啱收到老公電話, 原來佢今日收到GH電話, 不過唔係叫我地去面試, 而係問我地響大抽獎之後, 有無再申請...很奇怪的?!

老公答: 有申請呀!
GH: 但你地份申請表有無application no.呀?
老公答: 有呀, 響份profilio既personal information度呀!
GH: 咦, 係喎, 搵到喇!
老公: 咁幾時有消息呀?
GH: 嗯...等我地睇完晒成份野再call你地啦!

見到人地逐漸有消息, 我地就未有, 都諗緊個女係咪差成咁, 連多一次既面試機會都無呢? 原來....人家搵唔到我地個申請編號, 根本連我地份野都未睇, 真係又會咁既.... 明明之前打電話去詢問嗰陣, 都曾經留過個申請編號畀佢地架啦, 真係...

唔駛客氣!

原帖由 scarecrow 於 09-6-29 20:16 發表

唔該晒!

fyeung,
囝囝 畢業三年啦

醒目開學勳章

K23A2AERP3A
wachaK23A4AERP4A
sumsumbbK2A3AERP3A
princesshk2K24A ERP 7A
raycarbbK22A30 ERP2A30
lingchulingK32A605A150 
小豆媽K3 A1005A90EFL 2A
nataliemamaK32A60  
5354G1B170AIIERP'AII'40
fyeungK3A  
十月媽咪K3數D中BI EFL "G"
JasmineK3 3A85 
scarecrowK3  ERP AII
Yau_CheungY1 中2AERP AII
wasabbP1 B120 EFL'D'110
AnsonrubbyP1DcutAcutEFL'H'
迪迪洛洛媽媽P1 AI 200ERP AII 20
迪迪洛洛媽媽P3 AII 190ERP BI 190
LittlehipoP1D120AIERP BI
200012P2B50  
HeidiP2G100  
wasabbP4  EFL'F'180

scarecrow,

咦!你囡囡k3,將會去邊間小學?

阿十,

起碼你知道GH睇緊你個file,好事好事!!
麻煩你開左part 2.

原帖由 十月媽咪 於 09-6-29 20:16 發表
啱啱收到老公電話, 原來佢今日收到GH電話, 不過唔係叫我地去面試, 而係問我地響大抽獎之後, 有無再申請...很奇怪的?!

GH: 但你地份申請表有無application no.呀?
老公答: 有呀, 響份profilio ...

Hi Yau Cheung

你做邊個field,做到咁晚嘅?

原帖由 Yau_Cheung 於 09-6-29 19:53 發表
hi 阿十,

Hi fyeung

謝師宴好成功,仔仔亦表現得不錯,很安慰呢!

原帖由 fyeung 於 09-6-29 23:21 發表
scarecrow,

阿十,

carina246,

叻仔!!我個謝師宴上個weekend搞左,班小朋友由12:00玩到6:00 pm,我散晒,囡囡仲活力充足.搞到11:00 pm先瞓.

原帖由 carina246 於 09-6-30 00:18 發表
Hi fyeung

謝師宴好成功,仔仔亦表現得不錯,很安慰呢!

fyeung,

謝師宴今晚6點半至10點半,我仔仔滿場飛,回家時全部人散哂,不過幾開心,小朋友好活潑可愛呢。

原帖由 fyeung 於 09-6-30 00:38 發表
carina246,

叻仔!!我個謝師宴上個weekend搞左,班小朋友由12:00玩到6:00 pm,我散晒,囡囡仲活力充足.搞到11:00 pm先瞓.

Hello Heidi媽,
七月份公文無停課喇喎, 咁你仲繼唔繼續呀? H100, 好勁呀!

原帖由 Heidi媽 於 09-6-30 08:05 發表
Hi 十月媽咪, 其他媽咪,

好耐無上來, 恭喜你地開新版 .  
我仔仔6月開始停數了, 原先諗住停兩個月因為學校考試, 怎知停課, 現在考慮緊會唔會繼續學, 他現在學緊H100.

...

fyeung,
我想問, 知唔知GH係咪真係confirm朝早七點半上堂, 上到下午三點呀? 除左返學放學時間之外, 你知唔知每日既上課時間表係點樣呀? 學校有無畀到你地? 你有無校車路線圖&上落車時間表呢? 我想人地未再call我之前, 知道晒呢d野...畢竟除左學費之外, 我地仲需要考慮好多野呀! 唔該晒!

我地學校之前話幼稚園&小學既畢業禮取消, 上星期有幼稚園家長約埋一齊返學校同校長傾下, 睇下可唔可以搞番個簡簡單單既畢業禮畀幼稚園部學生, 校長回覆要搞就要搞埋小學部, 而學校無資源分開搞! 噚晚上學校網頁睇, 見到家教會幫小學部搞"謝師聯歡會", 未睇通告之前, 以為只係謝師宴, 細看之下, 原來謝師宴前 (lunch), 會響學校禮堂為小六畢業生搞三小時既畢業禮....何解幼稚園部提出, 就一定要連埋小學部一齊搞? 小學部搞就唔預幼稚園部既份兒? 幼稚園部家長一樣有交家教會既會員費, 為何如此大細超? 資源如何分配? 心中千萬個問號?! 好期待今日學校會響網上公佈幼稚園畢業禮既情況, 如果最後都係話取消or隻字不提幼稚園部既畢業禮, 我會對學校既處理手法極度失望 & 會視之為對幼稚園部家長&畢業生極度不尊重!
原帖由 fyeung 於 09-6-29 23:21 發表
scarecrow,

阿十,

hi 阿十,

加油呀! 你囡囡咁醒, 要對佢有信心!

原帖由 十月媽咪 於 09-6-29 20:16 發表

老公答: 有呀, 響份profilio ...

Yau_Cheung,

謝謝支持!

原帖由 Yau_Cheung 於 09-6-30 09:10 發表
hi 阿十,

加油呀! 你囡囡咁醒, 要對佢有信心!

A同B都係分I & II,咁C呢?

原帖由 SumSumBB 於 09-6-28 22:15 發表

ERP小一如果8月尾做到BI200就係超半學年,可以取銅章,唔知啱唔啱?
‹ 上一主題|下一主題