用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 中華基督教會基華小學(九龍塘) 09年9月入讀基華小一的家長請進 ^^
樓主: 仙姐
go

09年9月入讀基華小一的家長請進 ^^ [複製鏈接]

updated下資料先

仙姐...................Boy....Shatin..........Blue
HIN2003............Boy.....Lam Tin......Red
yanhomn...........Boy.......................Yellow
Lovely_pc..........Boy.......................Red
ladybug..............Boy.......................Yellow
ansonwei...........Boy........................Red
WATHT..............Girl......Shatin..........Green
ponysee.............Boy....TST..............Red
eemother............?? .....Hunghom.....??

我尋日經朋友介紹終於揾到間走沙田線...但要收我1200蚊呀...好貴呀)))))))))))))))))))

個個朋友都好奇怪咁問我竟然沙田咁熱門地方冇車出九龍塘!?!?!?!?
珍惜眼前人[/url]

請各位家長指教
Boy ....... Tung Tau Est ....... blue ........

Hi Patsy2009,

哈哈...終於有多個藍組出現啦!!

仙姐...................Boy....Shatin............Blue
HIN2003............Boy.....Lam Tin........Red
yanhomn...........Boy.........................Yellow
Lovely_pc..........Boy.........................Red
ladybug..............Boy.........................Yellow
ansonwei...........Boy..........................Red
WATHT..............Girl......Shatin............Green
ponysee.............Boy....TST................Red
eemother............?? .....Hunghom.......??
Patsy2009..........Boy...Tung Tau Est...Blue
珍惜眼前人[/url]

WATHT,

我前兩日揾到個鄧太....有車由九龍塘去沙田...但收1200蚊呀))))))))

今日又比我揾到個秦太....但要等覆...佢收900-1000到...好合理...你打去問下秦太留底資料先啦...越多人留資料...越大機會開得成線...秦太:98441918
珍惜眼前人[/url]

仙姐, 有沒有其他路線的褓姆車電話??? 紅磡有沒有??

原帖由 仙姐 於 09-7-31 14:52 發表
WATHT,

我前兩日揾到個鄧太....有車由九龍塘去沙田...但收1200蚊呀))))))))

今日又比我揾到個秦太....但要等覆...佢收900-1000到...好合理...你打去問下秦太留底資料先啦...越多人留資料...越大機會開得成線...秦 ...

原帖由 eemother 於 09-8-1 10:50 發表
仙姐, 有沒有其他路線的褓姆車電話??? 紅磡有沒有??

仙姐
   有沒佐敦褓母車資料/电話 thanks!

ponysee & eemother,

sorry ar....我冇呢兩區d電話...沙田個d都係朋友幫我揾!!

今日學校個邊refer負責保母車既張小姐打左比我..佢話因為都係呢兩日先收到學校呢d資料開始打比我地!! 車費係1350))))))) 仲貴過鄧太....有冇搞錯呀?!?!? 時間就未定...佢問我有冇問題喎...我更話有啦...點解咁貴呀??? 我答佢下星期先覆實佢搭唔搭....

你地有冇收到電話呀??
珍惜眼前人[/url]

原帖由 仙姐 於 09-8-4 11:30 發表

sorry ar....我冇呢兩區d電話...沙田個d都係朋友幫我揾!!

今日學校個邊refer負責保母車既張小姐打左比我..佢話因為都係呢兩日先收到學校呢d資料開始打比我地!! 車費係1350))))))) 仲貴過鄧太. ...

有沒張小姐個电話no,我之前打比葉小姐話無車去我個边.

仙姐

THX ,學校的的褓姆車貴得過份, 搶錢唔知係咪判上判來做, 所以咁貴,張小姐係咪學校D職員??

原帖由 仙姐 於 09-8-4 11:30 發表

今日學校個邊refer負責保母車既張小姐打左比我..佢話因為都係呢兩日先收到學校呢d資料開始打比我地!! 車費係1350))))))) 仲貴過鄧太. ...

ponysee,
張小姐電話:2788 0222, 唔知佢地係咪分左區...但你即管打去問下!!!

eemother,
張小姐唔係學校職員黎架!! 佢應該係學校校車做唔到refer出去既保母車負責人黎...但我唔知佢係咪only負責沙田區

有朋友提醒我...問保母車時要問埋包唔包課外活動d時間...如果唔係又係一條數...好容架!!! 就萛唔包都得個知字呀!
珍惜眼前人[/url]

原帖由 仙姐 於 09-8-6 15:26 發表
ponysee,
張小姐電話:2788 0222, 唔知佢地係咪分左區...但你即管打去問下!!!

eemother,
張小姐唔係學校職員黎架!! 佢應該係學校校車做唔到refer出去既保母車負責人黎...但我唔知佢係咪only負責沙田區

有朋友提醒 ...

仙姐校車ok未?
我想問男仔, 洗唔洗用皮帶?

校車ee前兩日call左我,通知9月1 日, 放半日ge時間, 我問佢全日ge放學時間?又話唔知,  咁問佢係唔係9月2日返全日? 佢又話唔知,學校同校車無溝通ge咩? 我問星期五課外活動后係唔係有校車返?又話唔知, 我問佢咁舊年呢?又話唔知.
我係通告只見到9月1日返半日, 又無講之後幾時返全日, 我已為9月2日開始返全日, 有無mami知?

HIN2003,

9 月 2 日 至 7 日 都係半日上課, 時間是 8:10 - 12:35
我相信詳情應該會喺星期六嘅小一新生迎新日講.

原帖由 HIN2003 於 09-8-26 17:34 發表
校車ee前兩日call左我,通知9月1 日, 放半日ge時間, 我問佢全日ge放學時間?又話唔知,  咁問佢係唔係9月2日返全日? 佢又話唔知,學校同校車無溝通ge咩? 我問星期五課外活動后係唔係有校車返?又話唔知, 我問佢咁舊年呢? ...

我要向山舉目,我的幫助從何而來,我的幫助從造天地的耶和華而來            (聖經~詩篇 121:1-2)

原帖由 lamlammama 於 09-8-26 20:51 發表
HIN2003,

9 月 2 日 至 7 日 都係半日上課, 時間是 8:10 - 12:35
我相信詳情應該會喺星期六嘅小一新生迎新日講.

小兒陳樂軒1A班.你哋小朋友分咗边班.

原帖由 ponysee 於 09-8-30 23:38 發表
小兒陳樂軒1A班.你哋小朋友分咗边班.

ponysee,
宜家校車安排成點?
我囝囝讀1D班. 而家諗緊訂飯 OR 帶飯.

原帖由 HIN2003 於 09-8-31 16:06 發表

ponysee,
宜家校車安排成點?
我囝囝讀1D班. 而家諗緊訂飯 OR 帶飯.

而家揾到架褓母車,只可車番学,放学自己接,不過單程都$600佐敦去学校,我覺得好貴,我幼稚園都係牛津道來回都係$630.

Morning all

我囝囝編左去1C班....有冇人同班呀?!?!?!?

我揾個個保姆車都覆左我啦...真好彩...係7:10am上車....鬆一口氣!!

我諗住叫學校d飯咋....價錢都好合理....又唔駛自己朝早又煮過咁煩!!!

29號個日聽完校長講話,我越黎越鍾意呢間學校,因為學校意念都係唔想小朋友太辛苦同死讀書!!一個學期只係一次測驗同考試,我覺得好好喎!!
珍惜眼前人[/url]

原帖由 ponysee 於 09-9-1 01:41 發表

而家揾到架褓母車,只可車番学,放学自己接,不過單程都$600佐敦去学校,我覺得好貴,我幼稚園都係牛津道來回都係$630.

可能遲d會找到回程車, 不過兩程分開就真係好貴!
我今早都係藍田mtr見到你地幼稚園同學仔 kai hin ge mami, (即係我妹妹) 佢都係自己帶返學, 坐校車回家.

原帖由 仙姐 於 09-9-1 08:46 發表
Morning all

我囝囝編左去1C班....有冇人同班呀?!?!?!?

我揾個個保姆車都覆左我啦...真好彩...係7:10am上車....鬆一口氣!!

我諗住叫學校d飯咋....價錢都好合理....又唔駛自己朝早又煮過咁煩!!!

29號個日聽完校長 ...

我地都決定帶飯. 你唔係一向都喜歡lee間學校 ge 咩
‹ 上一主題|下一主題