用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 約克中英文幼稚園 有冇N1E1的同學仔?
樓主: emilylamlw
go

有冇N1E1的同學仔? [複製鏈接]

我仔仔係17A
唔知有無同學仔同佢一齊呢?
上星期返左3日學, 校車有個小朋友連續抱住個垃圾桶嘔左兩日, 第3日見佢都仲係喊緊, 好可憐!

Hi,

咁arm呀,試搭校車那天我有陪仔仔去,你有無去呀?早知一早問下你先啦,便可以見見面,不過遲D一定有機會既!

原帖由 windyli 於 09-8-13 00:21 發表
Hi hi,

我是隔離 N1F1 同學仔的媽咪呀, 我仔仔都係坐18號校車呀!

Hi,

好可憐啊...希望他快D適應啦.

原帖由 phoebelau 於 09-8-15 23:59 發表
我仔仔係17A
唔知有無同學仔同佢一齊呢?
上星期返左3日學, 校車有個小朋友連續抱住個垃圾桶嘔左兩日, 第3日見佢都仲係喊緊, 好可憐!

回覆 1# windyli 的文章

我大仔三年都係搭18號校車, 今年9月升小一啦! 何太真係好好架! 大家可以放心!
N1E1同學媽咪:
老師打左電話比你地未呀? 星期一班主任打左電話比我, 佢話謙謙好乖, 好聽話, 希望佢可以KEEP落去

Hi,

我仔仔在觀塘牛頭角道7-Eleven上車,你仔仔係邊度上車呀!

原帖由 windyli 於 09-8-18 00:48 發表
我無得試搭的呀!
因為去年我仔仔讀左 Pre-N1, 已經坐左車半年, 叫做半個舊生, 所以你們試搭那天是無我份的。
但Anyway點都好啦, 我對何太好有信心, 因為佢真係好好人, 照顧得d小朋友好好。
你小朋友係邊度上車呀?

...

Phoebe Lau :

我小朋友都係搭No.18校車ar,不過就返下午班 ~! 我都係叫phoebe.. : )

想問問你小朋友升左邊間小學ar ??? ^^

回覆 4# windyli 的文章

我大仔叫ISAAC呀! 如果你囝囝係已經返左半年學, 可能有機會同我大仔同車半年, 不過佢8月開始就無搭校車啦!

HI, MATTHEWLIMAMA:
又會咁岩大家都叫PHOEBE, HAHA....
我大仔9月讀聖保羅書院小學
原帖由 matthewlimama 於 09-8-24 10:59 發表
Phoebe Lau :

我小朋友都係搭No.18校車ar,不過就返下午班 ~! 我都係叫phoebe.. : )

想問問你小朋友升左邊間小學ar ??? ^^

N1E1同學媽咪:
想問下你地小朋友在學校有無比蝨咬呀? HIM HIM咬左3粒呀! 手兩粒, 下巴一粒, 發到好大添呀! 又紅又腫, 我已經打左電話去校務處, 叫佢地同老師講留意下.....真係陰公!

Hi Phoebe

tks for your reply ~!
可吾可以講下今年讀York既小朋友派位既情況俾我聽ar ?
其實我都好緊張,雖然佢而家只係K.1,但我都開始留意邊間小學好同適合我小朋友讀 : )

同埋我想問問,你有冇俾小朋友另外參加其他課外活動or英文班呢??有冇俾小朋友參加劍橋既考試ar ??

希望你可以覆我la ~! 謝! ^^

Matthewlimama:
其實派位係要睇你住既地區而派, 想派到好學校=中六合彩咁難, 因為我地本身住黃大仙區, 我覺得無咩學校適合我小朋友, 所以我地根本無參加政府既派位, 只係自己帶佢去考直資同埋私校, 我個仔d同學仔好多都考到好好既學校, 有拔萃, 英華, 喇沙, 聖芳濟各, 陳守仁, 王錦輝, 宣道, 聖若瑟, 播道, 真光......
至於劍橋考試, 佢有考pre-starter, starter, mover, 另外有考jet-set, 數學有考pre-epgy, epgy
希望解答到你問題

原帖由 matthewlimama 於 09-8-25 09:43 發表
Hi Phoebe

tks for your reply ~!
可吾可以講下今年讀York既小朋友派位既情況俾我聽ar ?
其實我都好緊張,雖然佢而家只係K.1,但我都開始留意邊間小學好同適合我小朋友讀 : )

同埋我想問問,你有冇俾小朋友另外參加其 ...

甘arm既???

我又係住黃大仙Ka ~!!!! : )
我完全明白我地依區冇好既學校可以選既憂慮,所以先俾佢讀一間好少少既幼稚園,等佢可以靠自己既實力去考一間好既小學..

不過好彩既係佢有個E媽住何文田區,甘佢都可以用佢E媽既地址報小學,希望有少少幫助la..... >.<"

Btw,點解你仔仔會去到中西區讀小學既?

前幾日...接仔仔放學.....
見到佢左右手都有個牙齒印呀.....

因為收佢既學校當中, 呢間係最好既!
原帖由 matthewlimama 於 09-8-25 10:55 發表
Btw,點解你仔仔會去到中西區讀小學既?

jenise:
咁你有無問老師呀?
今日學校又打電話比我, 話him him上音樂堂時夾到手指
跟住放學返來之後, 佢同我講話夾親時, 喊得好大聲
原帖由 jenise722818 於 09-8-26 13:36 發表
前幾日...接仔仔放學.....
見到佢左右手都有個牙齒印呀.....
‹ 上一主題|下一主題