用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘學校(小學部) [KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~
樓主: wasabb
go

[KTS]2009年9月小二家長入嚟啦~~

保健係個個都唔同,之前派信自己去,我本來都係八月,但自己打去改左,而有好多同學仔都係三四月的。

而牙保本來係學校同小朋友去,但因為停課,我地1B就取消了6月17日的牙保,改為收信由各家長同自己小朋友去,而因為有一班停課前已由學校帶左去,所以咪唔洗再去。

AD.mama

原帖由 wasabb 於 09-7-8 14:48 發表
我仔3月做保健,8月牙保....

點解我同你哋唔同既????

明曬....唔該.....

原帖由 AD.Mama 於 2009/7/8 21:23 發表
保健係個個都唔同,之前派信自己去,我本來都係八月,但自己打去改左,而有好多同學仔都係三四月的。

而牙保本來係學校同小朋友去,但因為停課,我地1B就取消了6月17日的牙保,改為收信由各家長同自己小朋友去,而因為有一班停課前 ...

今早帶女去OCEAN PEAK, 原來甘早..架巴士係有入無出..(註:巴士629 --無S喎..但就真係得2班..8:10 & 8:30..你答就唔好MISS)
行到我CC下去找巴士搭返出來..
我搭左171去左旺角..超快

到 :loveliness:

我囡10/8 10am 在亞皆老街牙科三樓,你呢?

原帖由 Yanma2002 於 09-7-7 14:29 發表
學校之前己經派左預約信,信上有日期、時間、地點。

係咪,大家都係同一日?

要同大家say goodbye啦!
Cherrie插班入o左Marymount, 所以二年級會轉校!
o係KTS呢一年真係好開心, 尤其大家無私付出o既洗底習作紙, 真係好多謝好多謝大家!
祝各位小朋友健康快樂!
我永遠都唔會忘記KTS!
We are we are KTS.... Are the best!!!

:  Congratulation  :
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。
但是,有準備不一定能找緊機會,因為....
命運就是這樣的敲門。
要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。
黑暗是可怕的,極難耐的.....
但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

rubyngan,

多謝報料, 我重諗緊中途走好唔走好, 唔走都未開門, 又係等, 走又要走幾轉, 因為阿細都玩, 但只是半天, 下星期重會有雨添.... 今次我死緊....

阿囡玩得開心嗎?

cherriemami,

congrat!  Marymount是否一條龍呀?
原帖由 rubyngan 於 09-7-9 14:22 發表

今早帶女去OCEAN PEAK, 原來甘早..架巴士係有入無出..(註:巴士629 --無S喎..但就真係得2班..8:10 & 8:30..你答就唔好MISS)
行到我CC下去找巴士搭返出來..
我搭左171去左旺角..超快 ...

Congratualtion both Cherrie and mama!

原帖由 cherriemama 於 09-7-10 23:18 發表
Cherrie插班入o左Marymount, 所以二年級會轉校!
o係KTS呢一年真係好開心, 尤其大家無私付出o既洗底習作紙, 真係好多謝好多謝大家!
祝各位小朋友健康快樂!
We are we ...

我又報到....

Hi Ben2003, 1429 and Heiyanmom,
Thank you!

1429,
Marymount唔係一條龍, 但有直屬中學, 約七成學生可以直升Marymount Secondary School!

hi cherriemama,

恭喜哂 ! 祝cherrie 響新學校快快樂樂, 學業進步 !

原帖由 cherriemama 於 09-7-10 23:18 發表
祝各位小朋友健康快樂!

hello cherriemama,

Congratulation! Cherry 真係叻女.
祝Cherry學業進步, 生活愉快!

P.S. Rachel仲話要參加舞蹈隊同cherrie一齊跳舞!!

原帖由 sac.wen 於 09-7-13 08:51 發表
hi cherriemama,

恭喜哂 ! 祝cherrie 響新校快快樂槳, 學業進步 !

恭喜恭喜!  希望Cherrie在新學校開開心心,健康又快樂!媽咪開心又放心啦!

Ad.mama

祝各位小朋友健康快樂!

真係好登妳開心呀!!!
我都祝Cherrie 係新學校有愉快既學習生活,
識多d 新同學仔.

祝各位小朋友健康快樂!

Gicobaby,

請問妳囡有沒有參加summer跳舞加訓?
今天我囡話一年班得3個同學有上學咋?

原帖由 Gicobaby 於 09-7-13 18:49 發表
hello cherriemama,

Congratulation! Cherry 真係叻女.
祝Cherry學業進步, 生活愉快!

P.S. Rachel仲話要參加舞蹈隊同cherrie一齊跳舞!!

Hi littleworld,

我囡一年班冇參加舞蹈班, 所以冇份加訓, 希望今個學年抽籤抽中佢lor.

另外, 下星期田徑訓練班開始喇, 有冇小朋友都參加左呀?

原帖由 littleworld 於 09-7-13 22:50 發表
Gicobaby,

請問妳囡有沒有參加summer跳舞加訓?
今天我囡話一年班得3個同學有上學咋?

恭喜哂..揾到家又好又有中學既學校..放心好多!!
祝囡囡新學年..新開始..開開心心返學!!

原帖由 cherriemama 於 09-7-12 23:30 發表
Hi Ben2003, 1429 and Heiyanmom,
Thank you!

1429,
Marymount唔係一條龍, 但有直屬中學, 約七成學生可以直升Marymount Secondary School!

Gicobaby,

小兒有參加! 佢日日數住仲有幾多日可以返訓練班.

原帖由 Gicobaby 於 09-7-14 00:41 發表
Hi littleworld,

我囡一年班冇參加舞蹈班, 所以冇份加訓, 希望今個學年抽籤抽中佢lor.

另外, 下星期田徑訓練班開始喇, 有冇小朋友都參加左呀?

大家繼續努力,多啲上嚟探我哋啦:

原帖由 cherriemama 於 2009/7/10 23:18 發表
祝各位小朋友健康快樂!