用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 等候叩門消息既心情
go

等候叩門消息既心情 [複製鏈接]

醒目開學勳章

各位等待叩門結果既媽咪,你地有消息未呀?不如大家入黎吹下水,緩和下心情啦~~本人都等待中,心情真係每日都緊張呀~~~~加上依家停課期,唔知學校攪成點~~
   0    0    0    0
[

好明白大家既心情....我都係一樣.

醒目開學勳章

我想出呢個topic好耐, 但一直冇心情寫.... 等我今晚番去作番編文, 當係一個"紀念"....

醒目開學勳章

原帖由 Geni 於 09-6-24 17:01 發表
我想出呢個topic好耐, 但一直冇心情寫.... 等我今晚番去作番編文, 當係一個"紀念"....

你咁利害,咁你一定好多心情要發出黎架喇~等你編文章...
[

醒目開學勳章

原帖由 津津媽媽 於 09-6-24 16:53 發表
好明白大家既心情....我都係一樣.

你又係未收到消息?咁你有冇打電話去學校問呀?
我就唔敢打~~
[

醒目開學勳章

我由交叩門表當日開始,就有個緊張肚痛症,依家一緊張就肚痛~~
[

me too! i always feel liked to vomit!!! im sure im not pregnant but feel nervous about the result.....

everytime i got the calls , especially the numbers which im not familiar with.......

hope its over soon!!!.......

ADD OIL ALL MOM HERE!

原帖由 dudu19812002 於 09-6-24 17:20 發表
我由交叩門表當日開始,就有個緊張肚痛症,依家一緊張就肚痛~~

醒目開學勳章

我都同大家一樣等緊消息呀 !!!
最慘係又唔知要等到幾時喎 , 個電話一響而係d唔識嘅no. , 個心情就即刻緊張, 成日都以為係學校打嚟, 不過次次都好失望, 大家努力呀 !!!

醒目開學勳章

如果要講等叩門o既心情, 今次已經係第二個高潮….. 第一次係舊年知道入o左心儀直資o既waiting list 之後, 日日等電話, 希望學校打來話有候補位….. 等o下等o下, 足足等o左大半年都仲係未有消息…. 而今次大抽獎又派得唔好, 6/6 o個日即日去o左頭4個志願叩門, 又上網報埋陳守仁, 又睇埋私校… 到星期一, 頭3個志願學校都約好哂時間面試, 星期二in o左第3志願, 星期四confirm 收我個仔, 當時個心真係定o左好多, 但都仲係未有可以停落o黎o既感覺, 因為始終呢間都未係我地最心儀o個間. 話口未完就o黎個H1N1要停課, 幾間學校話要推遲面試日期, 第一志願o個間仲話停完再停o既話就唔再安排面試….. 就係咁我就日日求神拜佛唔好咁多新症, 日日去防疫中心個website睇… 都算好彩, 學校打來話停課都仲有得in, 總算有個機會見o下……

等, 仲要係唔知要等到幾時o既感覺真係好難受, 坐唔安食唔落, 電話不離身, 時不時又check o下佢有冇hang到…. 究竟幾時我先可以有準備入學o既心情呢?

好明白你地既心情,日日望住個電話,一響就好開心,希望係學校打電話 ,但次次都失望 ,我反而想寫編文章叫"難望"

Same feeling, what a 2003 baby!
All the best to all parents and kids of 2003!
Keep trying, don't give up!

醒目開學勳章

原帖由 Geni 於 09-6-24 23:48 發表
如果要講等叩門o既心情, 今次已經係第二個高潮….. 第一次係舊年知道入o左心儀直資o既waiting list 之後, 日日等電話, 希望學校打來話有候補位….. 等o下等o下, 足足等o左大半年都仲係未有消息…. 而今次大抽獎又派 ...

好同意你講法, 呢個豬流感, 攪到亞仔冇得行畢業禮, 又冇得去畢業旅行, 我個仔都派得好差, 第六志願, 我去交左六封扣門信, 第一志願同第三志願都改期面試, 改完又改, 有兩間都收左我個仔, 要我做校服同運動服, 話要編社, 書就唔買住, 始終重有兩間未見就係心唔舒服, 快d見埋等人地有答案啦, 我又係一見到來電係不知明立即緊張同成日胃痛, 快d過埋呢個六月啦, 就嚟痴線啦!

如果要講等叩門o既心情, 今次已經係第二個高潮….. 第一次係舊年知道入o左心儀直資o既waiting list 之後, 日日等電話, 希望學校打來話有候補位….. 等o下等o下, 足足等o左大半年都仲係未有消息…. 而今次大抽獎又派 ...

我都係, 等到頸都長都消息, 我叩了4間學校, 得2兩可以面試, 一間面咗啦話其實學校學位已經full 晒, 佢會同校長講吓喎, 如果有位就會打比我........唉

1間要27號先可以面試, 希望成功啦

我仲慘啦, 派11志願, 叩左4間門, 一d聲氣都冇, 日日等運到, 一聽到電話嚮, 見到陌生tel no. 就以為係學校打來, 但次次都好失望, 攪到呢排勁"nud" 頭髮 !

我都是一位在等待學校叩門電話的媽咪, 自從 6/6 開始, 我的心情一直忐忑不安, 我的兒子派到第16 志願, 叩了9 間學校, (需要面試6 間學校) 每天都在緊張, 失落,希望,等待中渡過. 6月6日(D-day in history, also the Tragic day for my husband)

Hi Geni,

So did your child attented interview in Camoes Tin siu lin?? My son attented on today...but i not expected much...cause i already received too much reject letters la...wait wait wait.....Even adult do much much ..but seem useless..Hope can finalize soon la..

我最心儀的嘉諾撒聖方濟各應該今日有結果, 到現時還未收到電話, 睇怕都係唔得, 真係好down.

不過睇到大家的case, 我真係好愧疚, 因為我個女有英皇書院同學會在手, 都算唔錯.

我已經同亞囡講左, 如果入唔到聖方濟各, 咁就要好好努力係英皇考第一, 到二年班時再試過考聖方濟各.

大家都要好好努力, 唔好放棄.  加油!
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

Hi Yuenwa,

Do u mean you have already attend the 2nd interview in SF ??  I put Profile also didn't call for interview!! my dear...

原帖由 yuenwa 於 09-6-25 12:20 發表
我最心儀的嘉諾撒聖方濟各應該今日有結果, 到現時還未收到電話, 睇怕都係唔得, 真係好down.

不過睇到大家的case, 我真係好愧疚, 因為我個女有英皇書院同學會在手, 都算唔錯.

我已經同亞囡講左, 如果入唔到聖方濟各 ...

醒目開學勳章

我冇去in TSL, 4百幾個人爭十幾廿個位, 都係算把啦.... 就算考到6年後咪又係要諗升中, 不如俾個仔o係番區內學校讀, 做條"小塘大魚"好過o勒! 當然做唔做到大魚都要到時先知.... 同埋, 我個心到依家都仲係o係個"大塘"度....

至於小二轉校, 講真, 我絕對唔想行呢一步, 因為我個心已經忐忑o左大半年, 我唔想再將呢種感覺弦續多一年..... 何必呢....
‹ 上一主題|下一主題