用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖雅各小學 有冇09年入讀小一既同學仔呀?
go

有冇09年入讀小一既同學仔呀? [複製鏈接]

歡迎歡迎, 一齊交流下啦!

小吉媽媽
   2    0    0    0

醒目開學勳章

HI, 你好, 你成功入到喇!!!! 註冊咗未?? 如無記錯, 你是叩門入嗎? 可否分享一下??

我囝囝下年選校, 本身係NET14, 會跨區選呢間, 預咗唔易中, 所以預咗要叩門, 所以想問一問, 好等到時有準備, 謝謝!!!

原帖由 小吉媽媽 於 09-6-24 11:17 發表
歡迎歡迎, 一齊交流下啦!

小吉媽媽

阿女又係呀,剛剛同佢做左校服啦。。。不過無同佢報個3日活動。。因為要返工呀。

回覆 2# 臻媽 的文章

我係net12, 派左去大西洋, 因我只填四間, 記住唔好學我, 所以攪到周圍叩, net12/14/16全部都有叩, 好彩依家呢間收.

小吉媽媽

ydoris 你好,

咁快做左校服啦? 乜唔係7月11日學校先安排書商買書, 交薄費同做校服咩? 仲有乜野3日活動呀, 點解我好似乜都唔知既?

小吉媽媽

原帖由 ydoris 於 09-6-25 10:25 發表
阿女又係呀,剛剛同佢做左校服啦。。。不過無同佢報個3日活動。。因為要返工呀。

吾係WOR~6月13日已經交左薄費同有得做校服,報校車.佢話個日吾到當放棄學位.7月11日只係買書.你快D打電話去問下啦...佢寄個封信好多野架...要早D做校服架,個間豐XX好鬼耐架,我去左另一間做..8月29日仲有小一介紹,佢地要返學架...

醒目開學勳章

咁你當時有無選呢間? 排第幾呀?

可否告知"叩門"過程/內容以備參考?!?! 多謝指教!!!!

原帖由 小吉媽媽 於 09-6-25 20:44 發表
我係net12, 派左去大西洋, 因我只填四間, 記住唔好學我, 所以攪到周圍叩, net12/14/16全部都有叩, 好彩依家呢間收.

小吉媽媽

回覆 2# ydoris 的文章

我知啦, 可能我係叩門, 所以佢叫我7月11日一次過做晒所有野啦, 唔該晒先!  另可否告知簿費多少錢呀?  同埋你個意思係佢地8月29號要開學架啦咩?

小吉媽媽

回覆 2# 臻媽 的文章

我當然有選呢間啦, 係第四, 叩門過程我只係知佢地一班小朋友入去玩下, 填下顏色, 問佢問題, 不過我唔知佢問乜, 我個仔冇答我, 另家長分開見.

小吉媽媽

係先交160蚊,書薄費書單有寫啦,千一百幾.因為學校吾俾小朋友去,所以我係自己去門市做校服既,校車就即場俾.因為大女係叩門既,佢就要寄去校車公司啦.所有人既校車証都係會寄番俾你屋企既.咁佢11日會俾通告你,8月29日,星期六上午會上半日,由班主任帶佢認識下學校.下星期有3日有個遊戲日,係4,5,6既.每日2至4.

醒目開學勳章

咁佢問家長D咩問題? 係校長見嗎?

原帖由 小吉媽媽 於 09-6-26 10:18 發表
我當然有選呢間啦, 係第四, 叩門過程我只係知佢地一班小朋友入去玩下, 填下顏色, 問佢問題, 不過我唔知佢問乜, 我個仔冇答我, 另家長分開見.

小吉媽媽 ...

我仔是在第二輪大抽獎入到st james 的.  學校早前打來通知 18/7的活動cancel 了, 只剩下16 &17 / 7 的活動, 而且時間是9-11am. 你們沒有收到通知嗎?

醒目開學勳章

你 1ST ROUND & 2ND ROUND 都係選佢嗎??? 你係NET 12嗎??

原帖由 MerMee 於 09-7-8 17:37 發表
我仔是在第二輪大抽獎入到st james 的.  學校早前打來通知 18/7的活動cancel 了, 只剩下16 &17 / 7 的活動, 而且時間是9-11am. 你們沒有收到通知嗎?

原帖由 臻媽 於 09-7-8 18:24 發表
你 1ST ROUND & 2ND ROUND 都係選佢嗎??? 你係NET 12嗎??

是的, 我1st & 2nd round 都是pick 他.

醒目開學勳章

係 net 12 嗎??

原帖由 MerMee 於 09-7-9 12:21 發表

是的, 我1st & 2nd round 都是pick 他.

Yes I'm in Net 12.
The only thing I dont like this school is their temporary address... very small, not much places to relax during recess.

回覆 5# MerMee 的文章

MerMee,

你好, 請問是什麼類型的課外活動? 需要交費用嗎?

小吉媽媽

hi 小吉媽媽
我沒有說什麼課外活動呀, 只是說暫時校舍細, 小息時沒什麼活動空間而巳.
你星期六有去買書了嗎?
Mermee

回覆 1# MerMee 的文章

Dear MerMee,

嘻嘻, 不好意思, POST錯左TIM, 我有去呀, 不過有D書都冇, 同埋膳食校車我都未攪.

小吉媽媽

醒目開學勳章

SORRY, WRONG POST!!!
‹ 上一主題|下一主題