用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 豬流感, 仲上唔上暑期班?
go

豬流感, 仲上唔上暑期班?

豬流感, 會唔會比小朋友上暑期班?

交咗錢唔通唔上咩! 唉! 今年仲想同阿仔"補底", 除非唔比上或好嚴重, 如果唔係, 更上啦! 暑假咁長, 唔去旅行, 唔學野唔知做咩好!

我未比錢上, 好想佢上, 充實下, 但係好怕中招, 老公實鬧C, 好矛盾...

健康緊要? 定學問緊要? 定錢緊要?  政府都決定要學校停學,點解家長仲要比小朋友take risk?

學嘢不等於上堂.我会讓小朋友學会自学.樣樣都比人教佢会變得被動&唔緊唔緊咁.

唔去就悶死,去又怕中招,真係煩.我就俾小朋友戴口罩去d 2個鐘嘅暑期活動,full day 嗰d camp,日日7/8個鐘又一齊食飯我就想cancel睇下有無得refund,始終健康最緊要.

補習班果d要上堂就真係要考慮唔去喇。
反而我覺得可以俾小朋友上d班係多d運動既,例如:游水、打波等等,可以令佢地體格好d,人都無咁易病!

唔上暑期班嘅話, 阿仔會覺得好悶同浪費時間, 況且都幫佢係旺角報咗英文同游水班, 應該都會俾佢繼續番.

我都幫仔仔報左跆拳、游水及英文,收到通知可選擇refund退出,不過我選擇是---繼續。
因世衛都話H1N1在未來兩年會影響全世界,既然只是一種流感,為何不處之泰然?  有傳染病醫生話,第一波的病毒不算勁,患病者好快康復,反而出年一、二月第二波變種後才是未知數。莫非要HOME SCHOOLING FOR 2 YEARS?

hi Radiomama,
Continue -- me too.   Will your boy go to RC?

原帖由 Radiomama 於 09-6-24 12:40 發表
我都幫仔仔報左跆拳、游水及英文,收到通知可選擇refund退出,不過我選擇是---繼續。
因世衛都話H1N1在未來兩年會影響全世界,既然只是一種流感,為何不處之泰然?  有傳染病醫生話,第一波的病毒不算勁,患病者好快康復,反而出年 ...