用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 自閉寶寶 除了協康及樂天教室之外,仲有無其他選擇? ...
go

除了協康及樂天教室之外,仲有無其他選擇? [複製鏈接]

由於 E/I/S 位需要輪侯,我想為兒子早d安排密集訓練,除了上述的機構提供5天半日訓練課程,仲有無其他提供類似服務呢?
   0    0    0    0

領思, 邁步都有密集訓練

回覆 2# Cheukyin0108 的文章

有否考慮ABA上門個別訓練???

「陳蔭川學兒樂園」亦有專為自閉症幼兒提供密集式訓練課程,新開辦的,唔知好唔好呢?
http://www.prta.org.hk/chi/news/ ... ?id=83&type_id=

YOU CAN CHOOSE LINKS - WANCHAI. THEY HAVE 5 DAYS CLASS AND MANY OTHER CLASSES. ALL THE STAFF ARE EXPERIENCED AND VERY LOVING AND CARING FOR THE KIDS.THEIR LEVEL OF SERVICE IS FAR MORE THAN WHAT I EXPECTED.

有否聽過[邁步]同[耀能] !?
邁步有朋友個囡讀左半年 (當時未排到政府s位), 佢話miss 跟得幾好.不過學費好甘.
但耀能有朋友話做a仔都係唔夠經驗.
或者, 你可以搵私人上門幼兒導師教,再學d技巧同小朋友做家居訓練.

去prta專門店,我自己覚得好,陳蔭川學兒樂園都好似幾好,專門俾自閉小朋友

yes,陳蔭川真係好好,仔仔返左3個月, 見佢講多左野,eye contact多左,人又開心左  

原帖由 tt007 於 11-3-16 19:18 發表
去prta專門店,我自己覚得好,陳蔭川學兒樂園都好似幾好,專門俾自閉小朋友

回覆 3# conconma 的文章

可否pm一些關於aba上門訓練的資料給我,thx!

其實d家長話邁步商業化係咩意思?呢間好唔好呢?

Watchdog is good.

To Fatcatcat

你係咪試過?可唔可詳細啲講下係點?
‹ 上一主題|下一主題