用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 仁立面試經歷...
go

仁立面試經歷... [複製鏈接]

昨天一家大細飲茶慶祝父親節,原來妹豬(即我姨生女)上星期去咗仁立面試,第二次面試了,佢話校長同佢講叫佢用英文自我介紹之後(佢唔識),又叫佢用普通話形容一吓間學校,我聽到當堂打咗個突,咁細個呢d問題點答呀?大人都未必識答啦,知唔知附近仲有冇好小學推介?
   0    0    0    0

do u have try 思源?

原帖由 kawai呢 於 09-6-22 14:39 發表
昨天一家大細飲茶慶祝父親節,原來妹豬(即我姨生女)上星期去咗仁立面試,第二次面試了,佢話校長同佢講叫佢用英文自我介紹之後(佢唔識),又叫佢用普通話形容一吓間學校,我聽到當堂打咗個突,咁細個呢d問題點答呀?大人都未 ...

思源難唔難入?佢地係低收入人仕會唔會白眼?因仁紀連面試機會都冇...唔知關唔關事呢?唔想妹豬又hurt多次!
原帖由 BOBO1229 於 09-6-22 15:14 發表
do u have try 思源?

你姨生女原本派到邊間小學

i think 唔關事, but i want to suggest you fast. Because many people have sumbit the form on 06/06.

原帖由 kawai呢 於 09-6-22 15:33 發表
思源難唔難入?佢地係低收入人仕會唔會白眼?因仁紀連面試機會都冇...唔知關唔關事呢?唔想妹豬又hurt多次!

佢派咗葵盛信義,好唔好架?我見佢唔係咁like呢間學校
原帖由 咩咩豬 於 09-6-22 15:39 發表
你姨生女原本派到邊間小學

你姨生女都好叻,因300多人選100多IN第一次,再在100多人中選30多人IN第二次.可以進入第二次IN的小朋友都好叻.仁立IN的問題的確是很深,一個六歲小朋友好難完全回答得晒.
昨天一家大細飲茶慶祝父親節,原來妹豬(即我姨生女)上星期去咗仁立面試,第二次面試了,佢話校長同佢講叫佢用英文自我介紹之後(佢唔識),又叫佢用普通話形容一吓間學校,我聽到當堂打咗個突,咁細個呢d問題點答呀?大人都未 ...

同現在見工差唔多!小朋友真不易呢

我囡囡都係派左基真呀 ,我印象睇左你ga post至選呢間學校, 你小朋友讀幾年班? 請多多指教

原帖由 TAOTAOLEE 於 09-6-22 17:35 發表

65網葵青區基真小學唔錯架, 校舍大又新淨, 小朋友都讀得好開心架, 另外祖堯天主教都ok, 不過校舍比較舊, 兩間都不況去叩門試吓.

I will suggest you try the other school, Do u have apply 葵盛主恩? It is not bad.

葵盛信義 no law.....

原帖由 kawai呢 於 09-6-22 17:00 發表
佢派咗葵盛信義,好唔好架?我見佢唔係咁like呢間學校

簽名被屏蔽

kawai
你姨生女仁立收唔收呀?我囡囡叩門成功了.

video_ming,
你唔係叩九龍啲小學咩 ????
sarali

原帖由 video_ming 於 09-6-23 19:33 發表
kawai
你姨生女仁立收唔收呀?我囡囡叩門成功了.

原帖由 sarali 於 09-6-23 20:06 發表
video_ming,
你唔係叩九龍啲小學咩 ????
sarali

我仁立都有叩,因仁立是葵青區最TOP的學校.

咁你係咪會讀呀 ??? 好似話上中學 去 Band 1 嘅機會好大
o家, 恭喜晒.....

原帖由 video_ming 於 09-6-23 20:44 發表

我仁立都有叩,因仁立是葵青區最TOP的學校.

原帖由 sarali 於 09-6-23 20:51 發表
咁你係咪會讀呀 ??? 好似話上中學 去 Band 1 嘅機會好大
o家, 恭喜晒.....

Sarali
我應該會讀,我現在有4間成功叩門,我都在選擇中.
仁立真是很難叩門,囡囡成功.我都想讀.
上中學去band 1機會真是多些.
多謝你祝福.

video_ming 恭喜你的囡囡可以入讀仁立, 我的兒子在第一次面試後就落選, 不知是否因我忘記帶學生手册而影響仔仔的面試表現, 我感到有些內疚.

原帖由 rebeccaccf 於 09-6-23 21:55 發表
video_ming 恭喜你的囡囡可以入讀仁立, 我的兒子在第一次面試後就落選, 不知是否因我忘記帶學生手册而影響仔仔的面試表現, 我感到有些內疚.

rebeccaccf
我都是沒有帶學生手冊,不要內疚.再努力找理想學校.一定可以為囝囝選到好學校.
‹ 上一主題|下一主題