用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會李兆強小學 09年9月入(平田)李兆強小學的家長
樓主: ophelia
go

09年9月入(平田)李兆強小學的家長 [複製鏈接]

[quote]原帖由 ophelia 於 09-8-6 21:41 發表
hi all
分左班啦,妳地呢?
不如整個list先,等大家可以方便互相聯絡啦.
bk mami名字           小明友          班別
ophelia                  (男)       1F   
霖仔                      (男)       1F
SNWM                                        1E

bk mami名字           小明友               班別
ophelia                  黄丞佑(男)          1F   
霖仔                       周子霖(男)          1F
SNWM                                          1E
^曾小姐^                囡囡                 1A

原帖由 ^曾小姐^ 於 09-8-8 17:02 發表
bk mami名字           小明友               班別
ophelia                  黄丞佑(男)          1F   
霖仔                       周子霖(男)          1F
SNWM                                            1E
^ ...

yubbma                 女                      1B

Hi all,
星期四(27号)返學啦,準備好未?
記得量體温呀!!

Ps: 我已deleted 小朋友名字(唔想小朋友資料暴光,請快delet)I'm so sorry about that!!

ophelia                     男                    1F   
霖仔                         男                    1F
SNWM                                            1E
yubbma                   女                    1B
angelsingsing            男                    1F
^曾小姐^                  女                    1A

hi all
day 1返學小朋友ok 嗎?
我個仔話有小小想喊呀!!
你地o的小朋友有冇咁架?
好擔心呀!!!!

Hi Ophelia,
我個仔又沒有這情況. 我個仔講比我知班主任姓名及助理名及編了那個位子. 都幾好呀!
下星期二便正式開始啦! 大家努力啦!

原帖由 ophelia 於 09-8-28 01:59 發表
hi all
好擔心呀!!!!

原帖由 ophelia 於 09-8-28 01:59 發表
hi all
好擔心呀!!!!

我的小朋友第一天返學相當開心,
因為可以認識新同學,
不過有小小和幼稚園作比較,
希望小朋友可快d接受新環境啦,
大家要努力呀!

我個小朋友個日都算ok (始終佢知我響禮堂開家長會) , 但到9月1日佢自己第一次撘校車返學 , 到時唔知會點 , 我同樣係好擔心

開咗學一星期多,各位小朋友習慣嗎?
我囡話雖然要一早起身,不過佢都好開心!

收到報課外活動啲表格,唔知大家會唔會報呢?

霖仔
我個仔話你個仔好乖喎

lololove
Issac都好開心呀
我想報武術呀,妳呢??

原帖由 lololove 於 09-9-10 10:29 發表
開咗學一星期多,各位小朋友習慣嗎?
我囡話雖然要一早起身,不過佢都好開心!

收到報課外活動啲表格,唔知大家會唔會報呢?

咦..你囝囝係邊組架 ? 咁快記得d小朋友
唉..我個囝太靜喇 , 我地好想佢多d同小朋友傾下計 , 我成日問佢有冇同同學仔傾下計呀 , 知唔知人地叫乜野名 , 但佢竟然話唔知囉

原帖由 ophelia 於 09-9-10 16:20 發表
霖仔
我個仔話你個仔好乖喎:lover:

hi,霖仔
丞佑係monkey組呀,
我個仔都係超級細膽架,
k.3仲喊架 ,
好彩小一佢幼稚園好朋友同佢同班&同組咋,
如果唔係...我都不敢想像啦
所以我好明你感受,可以的話放假一齊玩啦
可能下星期正常上課,可以出走廊玩,會好o的啦,
我叫丞佑同佢一齊玩啦,唔駛擔心

原帖由 ophelia 於 09-9-10 16:26 發表
lololove
Issac都好開心呀
我想報武術呀,妳呢??
我諗住報英文!

大家有冇上兆強個校網,有班相睇,不過好似矇咗啲

子霖係小貓組 , 佢話後面組d小朋友本身識既 , 我囝囝係誇區所以佢以前間幼稚園的佢1個讀呢間學校 , 所以都好擔心 , 希望佢地可以識到多d同學仔喇

原帖由 ophelia 於 09-9-11 02:03 發表
hi,霖仔
丞佑係monkey組呀,
我個仔都係超級細膽架,
k.3仲喊架 ,
好彩小一佢幼稚園好朋友同佢同班&同組咋,
如果唔係...我都不敢想像啦
所以我好明你感受,可以的話放假一齊玩啦
可能下星期 ...

溫馨提示 : 大家記住明晚的家長會!

想問問大家視藝堂的枱墊要買咩size,我買了兩次亞囡都話唔啱

我帶左白色膠枱布(剪開4份)

原帖由 lololove 於 09-9-30 11:46 發表
想問問大家視藝堂的枱墊要買咩size,我買了兩次亞囡都話唔啱
‹ 上一主題|下一主題