用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 如果7月7日升中放謗仲停緊課 ??
go

如果7月7日升中放謗仲停緊課 ?? [複製鏈接]

如果7月7日升中放謗仲停緊課, 咁叩門仲要唔要interview 小朋友, 如果唔駛會以咩做收生標準 ?  有冇人知道 ?
   0    0    0    0
Tomorrow is better

原帖由 Elona 於 09-6-17 15:10 發表
如果7月7日升中放謗仲停緊課, 咁叩門仲要唔要interview 小朋友, 如果唔駛會以咩做收生標準 ?  有冇人知道 ?

嗯, 不如打去 d 心儀學校問吓囉!

我相信如果6/23前教育局宣佈不復課時會交代一上吧...
不過依家中學都未停課,計正唔影響叩門掛....
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

原帖由 Elona 於 09-6-17 15:10 發表

我估會照in叩門生!因為小學都in緊叩門生

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

但係如果叩門個中學要停課又點呀?真係慘,已經無左個畢業禮,睇怕畢業營又無,連叩門都唔知點好.

原帖由 dder 於 09-6-18 12:14 發表
我相信如果6/23前教育局宣佈不復課時會交代一上吧...
不過依家中學都未停課,計正唔影響叩門掛....

不過照家陣形勢睇依家中學下星期一9成9停課....

王國長老

教育局會與生署密切留意事情發展,並在6月23日或之前,宣布是否如期復課或需要繼續停課,以及是否需要作出其他安排。

http://www.edb.gov.hk/index.aspx ... no=2&UID=103535

我仔間小學在一月已經去了畢業營,  反而畢業禮及謝師宴0知點算

原帖由 sukkiu 於 09-6-18 18:39 發表
但係如果叩門個中學要停課又點呀?真係慘,已經無左個畢業禮,睇怕畢業營又無,連叩門都唔知點好.

唔使驚, 如果學校停課, office 都會開, 可以照扣門

原帖由 sukkiu 於 09-6-18 18:39 發表

我個朋友個仔今個星期去叩小學門, 學校講明唔使同小朋友一齊去(小朋友係waiting list), 如果教育局宣佈中學停課, D家長為仔女既前途著想, 都一定會去叩門, 都時既虛磡情況可想而知, 咁同停課避免學生多接觸而受感染的原意咪有衝擊 ??
Tomorrow is better

醒目開學勳章

原帖由 LLMUMMY 於 09-6-19 10:05 發表
唔使驚, 如果學校停課, office 都會開, 可以照扣門
office會開收表,但係學生要去考,咁又點呢,學校都停課,唔准學生返學,又會唔會俾學生入中學去考試,定話分批接見,這是我的想法,暫時想叩門的中學未有學生確診,但係每日都有中學學生確診.

醒目開學勳章

原帖由 xmanman 於 09-6-19 09:24 發表
我仔間小學在一月已經去了畢業營,  反而畢業禮及謝師宴0知點算
我諗畢業禮會補番,等復課時細細地搞,我個女原本係文化中心做聯校畢業禮,過左又點會俾個期你,同埋要同另外三間小學夾,我估會係自己學校做,畢業營又係,睇怕就無,我地無謝師宴,所以咩都無做過.

剛宣佈中學考完試都停課...甘點叩門呢????
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

簽名被屏蔽

I think school suspend for student only.
Not for the teacher/staff.
Parents can still help to knock door, but don't know the arrangement for interview....

原帖由 dder 於 09-6-23 19:53 發表
剛宣佈中學考完試都停課...甘點叩門呢????

‹ 上一主題|下一主題