用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 向黃埔宣小, 聖公會奉基小學和奉基千禧小學叩了門的家長 ...
樓主: Tommum
go

向黃埔宣小, 聖公會奉基小學和奉基千禧小學叩了門的家長 [複製鏈接]

回覆 1# GoodBBMum 的文章

Yes, thanks a lot ...

原帖由 Tommum 於 09-7-3 14:35 發表
Fung Kei has accepted my son ... registered today.  Happy!

Hi Tommum,
恭喜哂你呀, 我個大女啱啱今年係奉基畢業(細女就升五年級), 見你咁緊張, 就知你係個好媽媽, 咁我以過來人ge身份話你知, 我覺得奉基啲老師真係好好, 佢地俾我ge感覺係佢地真係攞個心出黎教導啲小朋友, 無論學業或德行方面, 佢地真係好盡心, 我兩個女係呢間學校真係讀得好開心; 早兩三個月前, 有時見到個大女好唔開心,有幾次仲見到佢眼濕濕, 於是問佢咩事, 原來佢話好唔捨得啲同學, 更加唔捨得啲老師同埋間學校, 試問如果間學校唔好, 我個女點會咁唔捨得呢,係咪??(不過以上純粹係我個別例子), anyway, 希望你個仔仔都會有個開心, 愉快ge小學生活啦!!!

p.s. 我個細女仲係奉基, 希望到時候有機會見到你啦

Thanks for your sharing ... i really think that Fung Kei is a good school.  I'm so happy that Fung Kei has accepted my son.
‹ 上一主題|下一主題