用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有無人叩聖家收到面試通知呢?
樓主: hellorachel
go

有無人叩聖家收到面試通知呢?

好似係考筆試, 所以大家都係9:30, 我問會吾會見家長, 佢地話吾會, 淨係小朋友test.

我囡囡都係9:30面試呀! 唔知會考d咩呢?要考一個鐘.

回覆 1# sharonman 的文章

回覆 1# May1217 的文章

你個間係九龍城聖家, 今日Interview個間係九龍塘聖家啊.

恭喜被邀約見的家長.  

九龍塘聖家
請問被邀約見 interview的小朋友, 你們是否第一次自行選學校; 或/同時 第二次(大抽獎時都有選此校?

今日interview完了.妳哋知唔知考d咩呀?
我個囡話佢中文唔識寫一個(風)字,英文唔識串3個字,(pen,ruler,ball) 數學就好容易.

我個女話不識一固英文,其他ok.

聽說要等一個月才知取錄結果.
My baby is now

我今朝見到張 Name List有31個小朋友, 分兩個課室考試, 我個囡都話數學好易, 中文同英文都有D吾識, 另外我 1st round無"簡"佢 2nd 就填第三志願, 不過我無 copy張form比學校, 係吾係學校自己會check到個小朋友有無填架?

唔係馬要等一個月.

My friend said the original P1 registration (for test; order uniform; school bus...etc) been postponed from Jun 27 to next Sat (Jul 4).

Possible...school may inform results next week & kids can catch up the P1 registration on Jul 4.

Just my guess...not guarantee. Hope you all will receive good news ASAP.

Good Luck & All the Best.

醒目開學勳章

好開心呀,o岩o岩收到九龍塘聖家電話, 佢叫我囡囡下星期一 去筆試呀...

我跨區架, 之前都冇楝過佢地.
真係要多謝校長比個面試機會我.

I rec'd a call for a test but on Tuesday.
wow, that's mean around 30 students a day for examination.
As per BK, four days interview, so around 120 students already.
How many seat do they got left???

我估係因為h1n1,所以分開幾日考筆試.
祝叩門成功!

原帖由 parentslove 於 09-6-27 19:06 發表
I rec'd a call for a test but on Tuesday.
wow, that's mean around 30 students a day for examination.
As per BK, four days interview, so around 120 students already.
How many seat do they got left??? ...
綽盈媽咪 ;-)

HI ,

九龍塘聖家今日收到通知, 亞女OK咗啦!

我剛才致電聖家(kln tong), 學校話一個月內信面通知結果

醒目開學勳章

原帖由 sunsunmimiqq 於 09-7-3 09:18 發表
我剛才致電聖家(kln tong), 學校話一個月內信面通知結果

係呀, 九龍塘聖家叫亞女去面試時, 我問佢幾時公佈, 佢都話7月尾......

o甘其實係咪即係仲有機.....:loveliness:

原帖由 manyan314 於 09-7-3 12:21 發表

係呀, 九龍塘聖家叫亞女去面試時, 我問佢幾時公佈, 佢都話7月尾......

o甘其實係咪即係仲有機.....:loveliness:

Hi,

我昨天下午已经收到学校call話confirm收亞女, 要我今天拿註册证去註册趕及明天家長會及考分班試!

宜家仍在選擇中!

醒目開學勳章

原帖由 vclo 於 09-7-3 12:53 發表

Hi,

我昨天下午已经收到学校call話confirm收亞女, 要我今天拿註册证去註册趕及明天家長會及考分班試!

宜家仍在選擇中!

嘩...勁呀.....點解仲要考慮...仲有一間好過佢既學校..收左囡囡...??