用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 62 叩門有沒有聲氣???
樓主: giorbear
go

net 62 叩門有沒有聲氣???

點比較海官與荃官? 請大家給意見, 謝謝!

原帖由 寶寶龍 於 09-6-13 12:47 發表
我收到浸聯的interview信,希望有機會啦

有結果未呢?你係咪識人先有得interview, 聽講浸聯唔收扣門信 ga woh!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

原帖由 miriam 於 09-6-13 14:45 發表

我都收到浸聯 interview 信,都希望有機會丫!

有結果未呢?你係咪識人先有得interview, 聽講浸聯唔收扣門信 ga woh! 係咪第1、2次都填浸聯第1志願呀? 可唔可以share下!
Tung Tung [img align=left]http://lilypie.com/baby1/050925/2/2/1/+8[/img]

原帖由 kiukiudaddy 於 09-6-24 19:18 發表
經過今年教訓後,個人意見係除非妳子女真係十分十分十分優異(supported by certificates)兼樣靚醒目,否則不如慳D時間轉攻其他心儀學校。

同意.

講真, 我真係摸唔到浸記想要d乜囉.

早幾日先得知fd的屋企人舊年叩門成功, 但係fd屋企人的經驗係痛苦的開始.下次有機會踫面時再訪問下佢先得.

以上都係quote我fd的comment, 如有得罪, 請見諒.

原帖由 PRISCILLALAM 於 09-6-24 17:14 發表

有結果未呢?你係咪識人先有得interview, 聽講浸聯唔收扣門信 ga woh! 係咪第1、2次都填浸聯第1志願呀? 可唔可以share下!

應該不是, 係人人有的 in, 我覺得浸聯的interview 就好似俾面 party,  我的仔仔在interview 之後, 跟我說:"面試老師讚他好叻, very good, 但結果呢, 都係落選. 身邊的朋友一個都不成功.

我個仔係 葵青校網, 今次都有去思源同荃天扣門, 其實我選校表都無選佢地, 唸住博吓扣左六間, 有四間葵青校網, 思源直頭無回覆面試, 其實帶住個仔週圍去面試都幾辛苦, 又要請假, 又要同佢預備, 問多幾次已經口啞啞, 最好咩都識, 但到臨場又要考EQ, 總之有苦自己知!

浸聯以往都講明唔接受叩門, 可能俾人話得多, 今年就見晒所有人.

原帖由 rebeccaccf 於 09-6-24 21:14 發表

應該不是, 係人人有的 in, 我覺得浸聯的interview 就好似俾面 party,  我的仔仔在interview 之後, 跟我說:"面試老師讚他好叻, very good, 但結果呢, 都係落選. 身邊的朋友一個都不成功. ...

醒目開學勳章

原帖由 必必 於 09-6-25 00:48 發表
浸聯以往都講明唔接受叩門, 可能俾人話得多, 今年就見晒所有人.

上年開始見晒全部人

我想問聖公會主愛 (石蔭) , 好唔好?
thank you.
原帖由 bro_and 於 09-6-25 00:14 發表
我個仔係 葵青校網, 今次都有去思源同荃天扣門, 其實我選校表都無選佢地, 唸住博吓扣左六間, 有四間葵青校網, 思源直頭無回覆面試, 其實帶住個仔週圍去面試都幾辛苦, 又要請假, 又要同佢預備, 問多幾次已經口啞啞,  ...

今早 IN 完.. 等等 等 . .

原帖由 一一B 於 09-6-24 14:34 發表

我地的時間仲早過你. mouth:" />

THANK YOU . 但是校車點安排?
原帖由 rleung 於 09-6-26 14:53 發表
石蔭主愛是64網.
若在64網.石蔭主愛是最熱門學校.
熱門是據聞入Band 1學生比率高.但事實上中學葵青網是好過荃灣網.

非常贊成, 荃灣網有好多好學校, 唔選一線, 二線都好多選, 葵青得三間, 仁立, 仁紀, 全完, 要二線一係好舊, 一係好遠!

原帖由 rleung 於 09-6-26 14:53 發表
石蔭主愛是64網.
若在64網.石蔭主愛是最熱門學校.
熱門是據聞入Band 1學生比率高.但事實上中學葵青網是好過荃灣網.

馬基和天佑同時收了, 比著你會點揀好呢?????
老公話天佑成績好DD, 但我自己鐘意馬基多小小。

原帖由 moon11 於 09-6-30 22:07 發表
馬基和天佑同時收了, 比著你會點揀好呢?????
老公話天佑成績好DD, 但我自己鐘意馬基多小小。

個人意見會揀馬基.
天佑校舍舊, 同埋周邊的環境確實無馬基咁好, 雖則馬基地點遠, 不過如果比我2揀1, 我會揀馬基.

加上馬基overall的comment都好好呀!

原帖由 一一B 於 09-6-30 22:59 發表

個人意見會揀馬基.
天佑校舍舊, 同埋周邊的環境確實無馬基咁好, 雖則馬基地點遠, 不過如果比我2揀1, 我會揀馬基.

加上馬基overall的comment都好好呀! ...

比我都揀馬基!!!

荃官有電話未呀???

Miriam & Cindylmw

為什麼你們兩次派位的第一志願都選"海壩街官立小學"?  你們覺得海官vs荃官哪一間比較好呢?