用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 62 叩門有沒有聲氣???
go

net 62 叩門有沒有聲氣???

請問net 62 有沒有人叩門有聲氣 interview???
可否分享吓??
停課對 interview 唔知有冇影响???

原帖由 giorbear 於 09-6-12 01:55 發表
請問net 62 有沒有人叩門有聲氣 interview???
可否分享吓??
停課對 interview 唔知有冇影响???

無消息

我仔仔的同學派往石圍角小, 放榜即日去石鐘山叩門, 最後取得成功!

醒目開學勳章 王國長老

派左全完一校,叩門叩左八間,而家柴天下收左,但都會繼續等埋其他囉!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章

羊咩囝你好,
羨慕你可以找到好的學校給你囝囝, 可否知道你去石鐘山叩門你情況:
1.       1. 自行收生階段是否都是石鐘山?
2.       2. 你囝囝是否有很好的校外成績, 如公開考試, 或其他 support?
3.      3.  另有什麼心得在叩門時, 可否分享下.
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

我收到浸聯的interview信,希望有機會啦

原帖由 violet987 於 09-6-12 15:02 發表
羊咩囝你好,
羨慕你可以找到好的學校給你囝囝, 可否知道你去石鐘山叩門你情況:
1.       1. 自行收生階段是否都是石鐘山?
2.       2. 你囝囝是否有很好的校外成績, 如公開考試, 或其他 support?
3.      3.  另有 ...

violet987,
不是我仔仔, 而是他的同學仔.
1. 自行收生~石鐘山 (校長也說過, 自行+填表都揀佢, 會獲優先接見)
2. 他的同學生有參加朗誦節, 課外活動亦一大埋!
3. 另外, 可能佢係大仔一月份出世, 或多或少有幫助!

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 寶寶龍 於 09-6-13 12:47 發表
我收到浸聯的interview信,希望有機會啦

我都收到浸聯 interview 信,都希望有機會丫!
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

hihi 我個女都係柴天下收左,都等緊其他的消息.. 但所有要通知面試的學校都已通知了.. 但卵冇電話收到. .

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 cindylmw 於 09-6-19 10:38 發表
hihi 我個女都係柴天下收左,都等緊其他的消息.. 但所有要通知面試的學校都已通知了.. 但卵冇電話收到. .

咁我囡囡會同你囡囡做同學 lu ~~~~~
聽朝會去交校簿收據同其他資料,但小一註冊證我真係未想交住,想等到六月尾先交囉‧

請問知否馬基開始面試叩門位未? 多吾多人叩, 是否人人都有得見?

我問過最遲7月2日前送回正本註冊證喎.. 所以我都會最LAST DAY 先交回.. 校服/書本 都會遲D先買.. .. ..

原帖由 miriam 於 09-6-19 13:43 發表

咁我囡囡會同你囡囡做同學 lu ~~~~~
聽朝會去交校簿收據同其他資料,但小一註冊證我真係未想交住,想等到六月尾先交囉‧

我兩次派位的第一志願'海壩街官小'...叩門信. 在6月6日已 送出..  境然冇電話來面試..  心情好低落..  人人都話 第一次+第二次派位都同一間, 收的機會好大.. 點知.. 連面試都冇機會 .. 唉

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 cindylmw 於 09-6-19 17:31 發表
我問過最遲7月2日前送回正本註冊證喎.. 所以我都會最LAST DAY 先交回.. 校服/書本 都會遲D先買.. .. ..

點都會最遲先交張註冊證,校服同教科書一定唔會買住,問左柴天下係 20/6 之後可以去返校務處買教科書,變左唔使未 confirm 就唔見九百幾,而家唯一係交左個 $86 簿費及美勞費咋‧

醒目開學勳章 王國長老

原帖由 cindylmw 於 09-6-19 17:36 發表
我兩次派位的第一志願'海壩街官小'...叩門信. 在6月6日已 送出..  境然冇電話來面試..  心情好低落..  人人都話 第一次+第二次派位都同一間, 收的機會好大.. 點知.. 連面試都冇機會 .. 唉 ...

我同你一樣兩次都係 "海官" 係第一志願,叩門信都交晒,最終 ...... 乜電話都無 ..........

我記得前年海官是所有人都有得in,是否停課関係所以順延,你可以打电話問吓是否已經in晒人,咁樣好過白等.校務處 tel:24981222

仲有忘記吿訴miriam,cindylmw,如果你真的想入讀也可以在电話中告訴他,(如果今次叩門不成功才補答)你可以作後補生,因為有人會在最後放棄學位,到時真的有位比你,你才考慮是否入讀該校,多個選擇也可表達你对該校的誠意!!!try try
多管閒事的媽媽

TKS FOR YR INFORMATION KIUKIULEUNG
我緊係有打電話去問過啦.. 人地話已經打電話通知灑.. 你冇收電話等於落選.. 我再問多D 佢話我只是校工.. 我不知道呀..

原帖由 kiukiuleung 於 09-6-19 22:08 發表
仲有忘記吿訴miriam,cindylmw,如果你真的想入讀也可以在电話中告訴他,(如果今次叩門不成功才補答)你可以作後補生,因為有人會在最後放棄學位,到時真的有位比你,你才考慮是否入讀該校,多個選擇也可表達你对該校的誠意! ...