用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 7月初中學派位如期進行.不過家長代學生領取?點睇? ...
go

7月初中學派位如期進行.不過家長代學生領取?點睇?

7月初中學派位如期進行
(明報)2009年6月11日 星期四 18:35

教育局副秘書長葉曾翠卿表示,原定於7月初進行的中一學位分配結果公布及註冊,將如期進行。
教育局原安排今年7月7日公布[url=]中一派位
[/url]結果,家長需於年7月9日及10日到獲派學校註冊,葉曾翠卿表示,有關安排將不會改變,但會請家長代學生領取結果及註冊,毋須學生同行。
(即時新聞)
[size=large]大家好,我叫D 打 !!  唯一偶像是 ANITA MUI 梅艷芳!! :wave:  :wave:.[size=medium]計起都有20年啦.

我冇所謂,家長或子女攞都一樣咁緊張.....

原帖由 dder 於 09-6-11 19:54 發表
7月初中學派位如期進行
(明報)2009年6月11日 星期四 18:35

教育局副秘書長葉曾翠卿表示,原定於7月初進行的中一學位分配結果公布及註冊,將如期進行。
教育局原安排今年7月7 ...

其實,當日小朋友一定會同家長一起去,因為如派得不理想,立刻要去叩門,唔通要由學校返家,再接他去叩門。

無咩特別呀
其實好flexible o者
可以叫小朋友係學校出面等都得架, 又唔係唔比出街

佢話"母須",又冇話唔比,總之自己決定,自己負責喇。

簽名被屏蔽

現在正值考試期間, 我覺得小五/小六都唔需要停課, 佢哋都有一定的自理能力. 假如派位唔理想, 當然要第一時間去叩門, 7月7號至8號上午係黃金時間, 過後連叩門表都無得螺.

簽名被屏蔽

攞結果邊個攞都無所謂,只不過唔滿意派位結果,咁之後嘅部署,小朋友一定要出現囉!到時叫小朋友著定校服,帶齊叩門所需用品/文件,係門口等,萬一要叩門即時行動,唔好等返屋企先攪,會太遲。