用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用緊東西出的教材的MAMA入來分享下
樓主: yanyvonne
go

用緊東西出的教材的MAMA入來分享下 [複製鏈接]

dear Joanthony,

I also buy many things around $3,600 (except story reader, phonic and cards) Seems you buy cheaper than me.  what kind of work shop they can offer?  pls advise.  they never mention before.   thanks a lot

Bon Bon ABC 內容係點gar? Thanks.

各使用東西圖書的媽媽們

東西圖書剛成立了新的E-SHOP, 大家可到這裏購買東西圖書的各樣產品, 以及瀏覽不同有關教材使用的題目及文章分享
遲些還會開設一個討論區, 會員區, 讓大家買了IPEN 的家長可以免費DOWNLOAD 各有用教材練習或使用說
歡迎大家入內登記及參觀

www.rasslanguage.com

thank you 你呀 pamelaywy~~ 今次書展我喺東西圖書都買咗$34xx, 買咗i-pen果套咭, 我的好寶寶(中文), sing word 1-5, 唔記咩咩reader(個名好長), bon bon abc, 仲有套let's find out! 但我無買phonis kids, 因為我已經有gc phoins, 但我之前試過播俾呀仔聽, 佢好似唔係幾like聽咗一陣就走開咗(佢覺得悶), 想睇吓你哋bb聽phoins kids 聽成點呀??
原帖由 pamelaywy 於 09-7-30 08:48 發表
各使用東西圖書的媽媽們

東西圖書剛成立了新的E-SHOP, 大家可到這裏購買東西圖書的各樣產品, 以及瀏覽不同有關教材使用的題目及文章分享
遲些還會開設一個討論區, 會員區, 讓大家買了IPEN 的家長可以免費DOWNLOAD  ...

http://hk.myblog.yahoo.com/carmantong514

邊度有得睇Phonics Kids o既VCD demo呀? 我而家就係比較緊東西 & GC o既phonics, 如果我俾2歲女女睇, 係咪睇phonics kids會吸引o的呢?

另外又見過有人話phonics kids發音唔係咁準確? 因為係台灣人講o既? 個G字係咪讀左"朱"o既音呀

我覺得係個sales唔識嘢啫, 正所謂3歲定80, 你想個小朋友第鍾意時睇書定睇電視, 都係視乎家長而家灌輸d咩俾佢!!!
原帖由 miumiu809 於 09-7-4 18:27 發表

咁你係講緊你買咗那套教材好貴呀?
你啦, 自己都好功利, 百科知識、語文、英文、字圖咭果D貴一貴都捨得, 沒有學術的"良好童真單純故事書"就唔捨得, 真係...!!!!
係啦, 個大陸SALES見我買咁多書竟然話我: 覺得個小 ...
http://hk.myblog.yahoo.com/carmantong514

之前係三聯見過一套"好寶寶說英文", around $2xx, 諗住去書展睇下有冇折,但書展見唔到有呢套,就算上佢地e shop 都揾唔到,請問知唔知係咪唔再出呢?

三聯長期播demo....你可以去睇下....我覺得Phonics Kids節奏快d....所以冇咁悶....但講發音就GC 好d....例如一聽"elephant"呢個字就知.....Phonics Kids 那位小朋友讀得有點台灣音...

原帖由 shanshanbaby 於 09-7-30 11:25 發表
邊度有得睇Phonics Kids o既VCD demo呀? 我而家就係比較緊東西 & GC o既phonics, 如果我俾2歲女女睇, 係咪睇phonics kids會吸引o的呢?

另外又見過有人話phonics kids發音唔係咁準確? 因為係台灣人講o既? 個G字係咪 ...

yes, I bought the set $39xx...and they said there would be a work shop later. Look forward to attending the workshop to see how to use the tool properly.
[link=http://lilypie.com][img noborder]http://bd.lilypie.com/vWMMp8.png[/img][/link]

東西圖書新出的ipen,有很多收到貨的媽媽也忘記了怎樣使用. rasslanugage.com 剛upload 了簡單的ipen 使用說明, 買了ipen 的媽媽可以上去參考一下
http://www.rasslanguage.com/page.aspx?corpname=rasslanguage&i=114

我買左東西 'Sight Word Kids', 但比我個囡整唔見左4隻碟(Books 3 & 4 cd / vcd) , 請問有無mami知道可否向東西買返呀, 是否打電話比佢地就可以??

原帖由 pamelaywy 於 09-8-18 12:05 發表
東西圖書新出的ipen,有很多收到貨的媽媽也忘記了怎樣使用. rasslanugage.com 剛upload 了簡單的ipen 使用說明, 買了ipen 的媽媽可以上去參考一下
http://www.rasslanguage.com/page.aspx?corpname=rasslanguage&i=11 ...
;-)

yanyvonne,
我也剛在早教工作室網站用BB展價買了不少東西和早教的產品。

我對你提及的POOH 套百科CARD 也很有興趣,請問在那裡訂/買和價錢?你blog上能看sample嗎?

原帖由 yanyvonne 於 09-7-6 16:00 發表

下個SALE O廿同你講, 他真系有問題 !
我覺得小朋友LOOK 多D 書好, 有能力緊系給他們最好啦, !

我收到POOH 套百科CARD 啦, 勁GOOD  !
又大張. !
Music is my Life, my Love, my Everything,

原帖由 viv-viv 於 09-8-18 18:52 發表
yanyvonne,
我也剛在早教工作室網站用BB展價買了不少東西和早教的產品。

我對你提及的POOH 套百科CARD 也很有興趣,請問在那裡訂/買和價錢?你blog上能看sample嗎?

...

HI VIV - VIV :

有的, 你入我BLOG  在[ 好書推介] 內有, 
POOH 套百科CARD 我10 月才有時間去訂, 你入我BLOG LOOK下啦, !

miumiu809

請問你 :
amazon.cn
或 "當當網"
或"淘寶網"

如何在網上訂到 東西的:大科學
包埋 CD  同  parent guide 嗎 ?  繁 or 簡體字 呢  ?

還有 國家地理兒童百科, 如何搵到資料  ?

謝謝回覆。

原帖由 miumiu809 於 09-6-28 06:36 發表

咁你一定要去amazon.cn 或 "當當網" 或"淘寶網"了!
我最近買了$2000多元的國產童書~! 當中不少是hk某大公司的幾千元故事書/ 數學書/ 百科書...
在大陸網只係幾十至100多元有交易!
隨便舉例:
東西的:大科學
孩子的第一套德育故事 (smart kids賣$5000)
國家地理兒童百科. (smart kids賣$18000)
聰明豆系列系列 (國外名童書,美國賣hk$60/本, 我買齊3套20幾本, 每本才10多元.
...

醒目開學勳章

給各位使用東西教材的mama們,

收到消息, 東西圖書會於30/10 在生果日報及ok便利店做promotional sales.
之前出版很受歡迎的good baby, 現在可以用$99換購
good baby八隻avcd 及兩本歌詞集, 中英對照, 讓小朋友學會禮貌, 情緒表達及生活常規等
大家留意今個星期五留意生果日報至筍地帶, 剪出coupon 到ok 換購

醒目開學勳章

原帖由 早教媽媽 於 09-10-28 00:22 發表
給各位使用東西教材的mama們,

收到消息, 東西圖書會於31/10 在生果日報及ok便利店做promotional sales.
之前出版很受歡迎的good baby, 現在可以用$99換購
good baby八隻avcd 及兩本歌詞集, 中英對照, 讓小朋友學會 ...

不好意思, 有關介紹GOOD BABY 的日期出錯了.應該是本星期五 (30/10), 原文己更正

我見到商務有DEMO Phonics kids, 
我仔1歲前用,好有用,到而家2歲7個月。 仍然好LIKE。

原帖由 shanshanbaby 於 30-7-2009 11:25 發表

另外又見過有人話phonics kids發音唔係咁準確? 因為係台灣人講o既? 個G字係咪 ...
做父母好要不斷學習, 感覺極像要從新開始讀幼稚園一次--> 小學--> 中學........真是學海無涯.

我最近都UPDATE咗D東西教材在我的BLOG,
因為女女只有2Y5M, 我刻意拖慢用phonics kids & sight word kids 的進度, 希望等佢累積多d字彙先, 但都剛慢慢開始了
其他東西的教材我好中意! 亦用我好好~~
http://hk.myblog.yahoo.com/iam-sherbie/index?l=f&id=37

‹ 上一主題|下一主題