用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 用緊東西出的教材的MAMA入來分享下
樓主: yanyvonne
go

用緊東西出的教材的MAMA入來分享下

原帖由 linglingng 於 09-6-24 11:41 發表
yanyvonne

下次東西開倉時請通知一聲.麻煩你.

如想再掃平書 , 7 月書展,都好平,。應該都有7 - 8 折, 到時去LOOK 下啦, 
我都會去書展掃書。。。。。LOOK 下有沒有好野。 
上年都買了不小好野。。 

謝 , 等我試下 .

原帖由 yanyvonne 於 09-6-24 16:27 發表

你可將你個BLOG 條LINK COPY  , 
再在這裡 貼上, 就OK , ! 

yanyvonne ~~ Thank You!!

我上網睇到呢套 , 好似幾好 , 有冇留意 .
書名 : Sentence Blender
6 book + 6AVCD + 168 cards

LOOK 下

原帖由 yanyvonne 於 09-6-24 16:28 發表

如想再掃平書 , 7 月書展,都好平,。應該都有7 - 8 折, 到時去LOOK 下啦, 
我都會去書展掃書。。。。。LOOK 下有沒有好野。 
上年都買了不小好野。。  ...

商務好似做緊中銀咭8折.

原帖由 Motherlam 於 09-6-24 16:40 發表

LOOK 下

有呀真系唔錯, 我星期日去一個早教MAMA 分享會, 東西有份, 到昤有東西D野買, LOOK下平唔平, 買本給細佬 LOOK下, ! 

我個仔, 琴日同他LOOK PHONICS KID 2A 本書, 他好好笑, 有時會話我讀錯, 唔系O廿讀, 話明天等他再LOOK 下隻DVD 教我點讀, 
好鬼有趣, 基本來說, 他已完成2A / 2 B , 可能下星期可開始 3 A啦。 ! 
套PHONICS KID 真系唔錯, 細佬好快上手! 

好叻仔喎 , 識得話你錯 , 佢識讀/認到 d 字. 你轉咗唔用 gc phonics 哪 .
去完話我知 .
係書局只有幾套東西d 書買 ,  等到書展又好似好耐 , 唔知係邊可以買到 , 幫我問下 .   

原帖由 yanyvonne 於 09-6-25 17:48 發表

有呀真系唔錯, 我星期日去一個早教MAMA 分享會, 東西有份, 到昤有東西D野買, LOOK下平唔平, 買本給細佬 LOOK下, ! 

我個仔, 琴日同他LOOK PHONICS KID 2A 本書, 他好好笑, 有時會話我讀錯, 唔系O廿讀, 話明天等他再LOOK 下隻DVD 教我點讀, 
...

原帖由 Motherlam 於 09-6-26 00:02 發表
好叻仔喎 , 識得話你錯 , 佢識讀/認到 d 字. 你轉咗唔用 gc phonics 哪 .
去完話我知 .
係書局只有幾套東西d 書買 ,  等到書展又好似好耐 , 唔知係邊可以買到 , 幫我問下 .   

...

gc phonics 1-2 已經look 完啦, 有3/4 都記得, & 識讀, gc 之後個d 沒有買,
所以買了phonics kids 再學埋 [ 3 a b  ] 個part 。。 

上東西個網有d 小商店都有東西d 書買, 有d 有折的, 你可去look下, !

見到啦 , 想要個套都冇貨 . 再等 .

貼紙書我放上網啦 , 入嚟睇下 .

http://hk.myblog.yahoo.com/

原帖由 yanyvonne 於 09-6-26 12:06 發表

gc phonics 1-2 已經look 完啦, 有3/4 都記得, & 識讀, gc 之後個d 沒有買,
所以買了phonics kids 再學埋 [ 3 a b  ] 個part 。。 

上東西個網有d 小商店都有東西d 書買, 有d 有折的, 你可去look下, ! ...

原帖由 Motherlam 於 09-6-26 13:18 發表
見到啦 , 想要個套都冇貨 . 再等 .

貼紙書我放上網啦 , 入嚟睇下 .

http://hk.myblog.yahoo.com/

你個BLOG 條LINK 唔系下, 入唔到, 你要在你自己BLOG 按一次[ 回主頁, ] 先COPY條LINK 才LOOK到,

你想買邊套呀 ?

try it.

http://hk.myblog.yahoo.com/ada-a/index?l=f&id=8

原帖由 yanyvonne 於 09-6-26 16:29 發表

你個BLOG 條LINK 唔系下, 入唔到, 你要在你自己BLOG 按一次[ 回主頁, ] 先COPY條LINK 才LOOK到,

你想買邊套呀 ?

原帖由 Motherlam 於 09-6-26 17:17 發表
try it.

http://hk.myblog.yahoo.com/ada-a/index?l=f&id=8

[url=http://hk.rd.yahoo.com/blog/mod/art_title/*http://hk.myblog.yahoo.com/ada-a/article?mid=38]幼兒數學[/url] 個本幾好, d 畫線好有趣,  
數學階梯 我都想買, 這2 本在哪裡買到?

我寫錯書名 , 更正 : 階梯數學 .
好正架 , 強調 "數學是智慧的階梯"
係 "當當" 及 "Amazon" 買 , 介容我已post 出來 , 值得買.

香港沒有此類書 , 我會繼續買 .

原帖由 yanyvonne 於 09-6-27 09:09 發表

http://hk.myblog.yahoo.com/ada-a/article?mid=38]幼兒數學 個本幾好, d 畫線好有趣,  
數學階梯 我都想買, 這2 本在哪裡買到?  

原帖由 ireneyklo 於 09-6-23 23:54 發表

你真是好有心機教囡囡,我都有買Phonics Kids 1&2給女兒,另外你是不是只買GC教普通話。

都唔係呀, 自小比佢聽好多普通話cd、歌仔、我講完d廣東話故事,一個星期後再播普通話比佢聽, 效果好唔錯!佢會跟讀d名詞...
另外, 都有買"小寶寶學漢語"比佢.
刚同佢報咗返普通話playgroup添

原帖由 littleonon 於 09-6-24 13:34 發表
好多書呀 , 真係開心 , 香港冇咁多款 , '英語小科學' 都冇得買 , 我都想知條 link .   

you can try:
剛同賣家聯絡過, 佢話你講 "美國的李小姐"介紹佢會特別照顧wor~ (hope so 啦~)
以下賣家我買得最多: 你試下contact 佢: 佢好好人! [url=][email protected][/url]
另外, 比多個賣家大家查詢, 我同佢買咗: 1001 樂翻天#1~# 6合輯-中英各一套, (= sentence blender) 好有趣的一套書! 而且平hk listed price好多! 佢得好少, 要快d contact嘞!
[url=][email protected][/url]

原帖由 Motherlam 於 09-6-24 16:40 發表

LOOK 下
我剛剛有買咗呀~
另外, 比多個賣家大家查詢, 我同佢買咗: 1001 樂翻天#1~# 6合輯-中英各一套, 好有趣的一套書! 而且平hk listed price好多! 佢得好少, 要快d contact嘞!
[url=][email protected][/url]

原帖由 Motherlam 於 09-6-26 00:02 發表
去完話我知 .

...

東西在hk有代理架wor, 你可以上去睇,佢地多d款! 如果佢地冇, 佢地另外有一間書局會介紹比你架, 個電話我唔見咗了... 你地試下去睇睇or打電話去check 貨啦~
另外, 睇下"香港書城" (得少少款) .
而且, 教協都有東西書賣.

原帖由 yanyvonne 於 09-6-25 17:48 發表

...

你仔仔幾歲嘞? 我仲猶豫緊會唔會太早開始...(女女剛滿2歲)

原帖由 yanyvonne 於 09-6-26 12:06 發表

上東西個網有d 小商店都有東西d 書買, 有d 有折的, 你可去look下, ! ...

2套你覺得邊套好d?
咩唔係gc那套較全面和後面比較深咩? 我仲考慮用完"東西", 先再買"gc"後半part, 最後最深果時用最正統的"hooked on phonics"添...