用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 全港小學及幼稚園停課,您最擔心...?
go

全港小學及幼稚園停課,您最擔心...?

冬日勳章 熱血金章

聖保祿學校再有11名學生確診,教育局已經宣布,全港幼稚園、學前教育機構和小學停課兩周。身為家長的您,目前最擔心甚麼?
多選投票: ( 最多可選 9 項 ), 共有 85 人參與投票
8.64% (19)
7.27% (16)
2.73% (6)
20.45% (45)
9.09% (20)
6.82% (15)
24.09% (53)
17.73% (39)
3.18% (7)
你所在的用戶組沒有投票權限

突然話停課就停課, 都唔知點安排仔仔. 番埋聽日至停都好D呀, 起碼有星期六,日黎安排. 依家真係頭痛死!!!!!

太突然了.....
公司一眾媽咪都叫哂救命....
打亂哂d schedule!!!!

囡囡在屋企不知做什麼好.

冇人湊囡, 呢14日都要帶囡返學 ~~

醒目開學勳章

我個仔間學校考淨兩科,依家學校網頁話餘下考試取消,但係冇話考咗果啲計唔計分,又冇話點計成績、名次、下年點編班、仲駛唔駛攞成績表等,更加冇提學校會否繼續開放俾果啲屋企安排唔到人照顧小朋友嘅家庭,等佢哋可以返學有人睇住…
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

醒目開學勳章

網球、籃球、足球、羽毛球、乒乓球、再來大富翁、戰國風雲、生命之旅、象棋、scribbles、Pictionary、然後就係Thomas & Friends砌火車軌、森林之家、家家酒、扮超級市場、講故事、睇DVD卡通片、BBC紀錄片……
仲忙過番學呀!
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

冬日勳章 熱血金章

原帖由 Derdad 於 09-6-17 02:37 發表
網球、籃球、足球、羽毛球、乒乓球、再來大富翁、戰國風雲、生命之旅、象棋、scribbles、Pictionary、然後就係Thomas & Friends砌火車軌、森林之家、家家酒、扮超級市場、講故事、睇DVD卡通片、BBC紀錄片……
仲忙過 ...

哈哈~ 辛苦晒各位媽咪喇!!

又唔知係唔係,真係會覆課,阿女仲有兩科未考,要覆課個日考,暑假作業又未買,都唔知點.

最影響就係我個仔既畢業禮啦

如果再唔復課我都唔知點算,點請到咁多假呀?

HELP! 有無人可以暫時幫忙看顧小朋友呀?

各位要返工既媽咪你地係點安排架?

學校停課, 屋企冇人睇, 我哋雙職父母怎能請假十四天留在家照顧他們呢
到社區問可否暫託, 又話唔得, 因為教署宣報停學, 所有託管服務都會暫停, 獨留子女在家又話唔得, 咁你叫我點呀
政府希望你們宣報停學前想想我們這一大班雙職父母的旁惶, 最好能安排配套給我們. 唔係每個屋企都咁有錢有外傭的.
YEE :-D :-D

very good, good luck.