用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 ST Cat 09 K1媽咪做校服未.
go

ST Cat 09 K1媽咪做校服未. [複製鏈接]

我下個星期一會同其他媽咪去做校服.  今日去過大溢和亞洲視察過.  我覺得大溢質地好D,  D衫白D,  但唔知洗時邊間D紅色會唔會脫色.  會就痳煩.
   0    0    0    0

Do u know how long they will take?  I plan to bring my son to the tailor shop next month tim.

原帖由 Minniechung 於 09-6-10 22:36 發表
我下個星期一會同其他媽咪去做校服.  今日去過大溢和亞洲視察過.  我覺得大溢質地好D,  D衫白D,  但唔知洗時邊間D紅色會唔會脫色.  會就痳煩.

我去睇時兩間都有好多貨O係到.  我諗佢地一早做定好多貨O係到,  不過買時要逐件打開望清楚.  大溢和亞洲運動衫都俾我發現前幅污漕.    Socks只係大溢先有得買

回覆 3# Minniechung 的文章

我都係諗住遲啲先做啊...

我仲 keep  住我囡囡k1 嘅夏季校裙 (舊款, 無袖), 冬季校裙同校褸, 不過佢 size 好細. 如有興趣可平讓 (最好全部要晒, 唔使我擰幾次).

回覆 5# Minniechung 的文章

我已經check 过, 大溢啲單錢係平过亞洲,不過,就唔知質地邊間好啲喇?!

Minnie, think socks no need to buy from the companies? We just need to get white socks, no particular style/pattern and length, right?

原帖由 beetoy 於 09-6-12 17:35 發表
Minnie, think socks no need to buy from the companies? We just need to get white socks, no particular style/pattern and length, right?

BEETOY,  無錯,  唔一定要著大溢既SOCK.  著自己都得,  我買係因為女女D SOCK 就哩唔岩著.  而大溢D SOCK 有學校LOGO,  賣7元一對,  甘同我O係街的差唔多,  所以我買少少.

我諗住7月頭去買。

回覆 1# jlee0930 的文章

Yes, 我都你....:)

回覆 1# Kendis1 的文章

Sorry, 應該係...我都係啊!!!

請問你地完成kg 後,打算為小朋友入讀那所心儀小學 ? 叩門 / 派位 ??
今年我要為小朋友報 kg, st cat 都係心儀的,但網內無特別好的學校.... 心大心細報一條龍好定到時叩門 ??
(可能太早問,但係做家長的唔幫手,無人會理 .... ) 可憐

hi,我想問下大溢地址係邊?因學校比我既做校服卡片只有世光同亞洲,無大溢呀?

回覆 2# goofy_bb 的文章

Hi Minnie,

不用太早擔心, 我比妳好少少,區內有2間好出名學校(荃官小&浸小),不過佢哋都唔係我柸茶.所以,我都係打算為小兒報直資小學or叩門(太多數都係咁).其實,先讀咗st.cat都無坏, 因為佢所學到嘅野都係佢自己的,誰也不能搶走的...

至於讀哪間小學,船到橋頭自然直,到時妳就想到的.妳的小朋友連k1都未讀,咁快就想小學,家就喺度諗,咪淨係得個"諗"字...對嗎?!:loveliness:

祝:成功入到st.cat!!!

大溢: 紅磡鶴園東街1號富恆工業大廈8樓15號.

有無媽咪去過世光? 佢d衫o既質地又得唔得?

另, 大溢的單張上的女童夏季校裙有兩種: 背心裙和短袖裙, 請問係咪是但一款都可以?
[img][/img]

回覆 2# littleteddy 的文章

Hi littleteddy,

無錯,st.cat淨係比世光同亞洲,而無大溢的.

九龍紅磡鶴園東街1号富恆工業大廈8/F., 15号 TEL:23657604, 做好請話我知靚唔靚呀!:D

hi kendis,

真係唔該晒你呀 ~
其實早在小朋友幾個月大時我都周圍search,舊年我都無諗住報n1比囡囡讀,因為怕會成日生病,最後,今年二、三月左右我決定比佢讀,因為我發覺佢行為同紀律都開始差(唔知係咪大個左識蝦姐姐)
所以我一早search定,同埋問下過來mom意見做好準備,免得臨渴先掘井嘛。

本來我之前都無諗住報 st cat架,一來我想報一條龍(煩一次就算,除非真係好唔適合啦),另一方面係太多人爭,而且小一派位又唔輪到我 (唔係kln tong住)

想比佢讀直資/私校,因佢係07年勁多內地同胞爭學位,一早會幫佢報定私校先囉
原帖由 Kendis1 於 09-6-15 13:02 發表
Hi Minnie,

不用太早擔心, 我比妳好少少,區內有2間好出名學校(荃官小&浸小),不過佢哋都唔係我柸茶.所以,我都係打算為小兒報直資小學or叩門(太多數都係咁).其實,先讀咗st.cat都無坏, 因為佢所學到嘅野都係佢自己的, ...

回覆 1# goofy_bb 的文章

Hi goofy_bb,

妹妹可以跟佢姐姐一樣咪得囉, right?

我bb依家1歲, 黎緊9月已經要報學校, 真係頭痛.

係bk見到啲小朋友可以入到名校真係好羨慕, 請問你哋點train bb 同埋st. cat 入學試考咩呢

我呢個媽媽要加油, 為阿仔鋪好條路

原帖由 KoBB 於 09-6-15 13:03 發表
大溢: 紅磡鶴園東街1號富恆工業大廈8樓15號.

有無媽咪去過世光? 佢d衫o既質地又得唔得?

另, 大溢的單張上的女童夏季校裙有兩種: 背心裙和短袖裙, 請問係咪是但一款都可以? ...

買背心裙和短袖裙都得,  舊款的係背心裙, 小朋友著短袖裙好D,  無甘易涼親, 同埋好睇D
‹ 上一主題|下一主題