用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園 2009年K1
樓主: rebeccachor
go

宣道幼稚園 2009年K1 [複製鏈接]

Kit-Long,

Thanks so much!!

公文班的Maths在那處學,我住大圍,可否介紹下?

原帖由 kit-long 於 09-6-17 22:04 發表
Canny18,

HELLO, 嘉珩,其實好快到學校.
都幾多考到宣小,但有一些考到就去了大抽獎學校.有些想入來讀.等來等去都沒有.
面試班沒有參加,最重要小朋友面試時的表現,平日見不同的人好些!
有參加公文班的MATHS,中文,英國 ...
My baby girl is 3years and 4 months old. She likes eating and singing all day.... :lalala:  :lalala:  :lalala:

Hi Kit-Long,

Thanks so much!

公文Maths邊到有得學呀?我住大圍、請指教吓!

原帖由 kit-long 於 09-6-17 22:04 發表
Canny18,

HELLO, 嘉珩,其實好快到學校.
都幾多考到宣小,但有一些考到就去了大抽獎學校.有些想入來讀.等來等去都沒有.
面試班沒有參加,最重要小朋友面試時的表現,平日見不同的人好些!
有參加公文班的MATHS,中文,英國 ...
My baby girl is 3years and 4 months old. She likes eating and singing all day.... :lalala:  :lalala:  :lalala:

Canny18,

我自己之前在麗港城學,現在搬屋都找緊!

原帖由 Canny18 於 09-6-29 17:12 發表
Hi Kit-Long,

Thanks so much!

公文Maths邊到有得學呀?我住大圍、請指教吓!

Did any mama know or remember when Alliance KG will arrange school bus affairs and paying the coming 2009/10 school fee affairs? Why to order books or school bags?

Pls help.

DanSP,

在第二次註冊時(5月16日), 話過在約7月中 (好似有派通告的)校車司機會直接打比我地通知車費係幾錢, 到8月1日要再回校交9月份學費 (其實我地之前已交留位費, 9月份的學費會在留位費扣, 但唔知點解話要交9月份學費) 帶和要帶恆生戶口號碼做autopay.

原帖由 DanSP 於 09-6-30 13:49 發表
Did any mama know or remember when Alliance KG will arrange school bus affairs and paying the coming 2009/10 school fee affairs? Why to order books or school bags?

Pls help.

Hi, my son will be studying K1 am session in Sep. 09

上午班
Bryan-baby/Boy/Bryan
rebeccahor / 女 / 曈曈/ 觀塘
卓楠 / 男 / 楠楠 /
Chundad/女/婷婷/九龍塘
Deslyn / 女 / Pui Yan /
Kit-long / 女 / 凱晴 / 馬鞍山
... [/quote]

昨晚校車的人終於打比我啦, 你地有無收到電話呀? 但佢打左等於無打...都無講過D 咩, 只係話打個電話聯絡下先, 詳情要等8月1日家長日當日或之後先知...問佢大約會幾點上車, 未知, 問佢幾錢, 未知... 佢都真係只係聯絡下我咋喎...等我仲鬼咁緊張, 一聽到宣道幼稚園校車就立刻去拿紙拿筆TIM~

我星期一都收到呀!同你一樣,佢話只係統計吓有幾多學生,才知道時間。都係十問九唔知,俾佢激死!

原帖由 rebeccachor 於 09-7-9 01:18 發表
昨晚校車的人終於打比我啦, 你地有無收到電話呀? 但佢打左等於無打...都無講過D 咩, 只係話打個電話聯絡下先, 詳情要等8月1日家長日當日或之後先知...問佢大約會幾點上車, 未知, 問佢幾錢, 未知... 佢都真係只係聯絡 ...

我仲未收到司機電話

原帖由 Canny18 於 09-7-9 12:00 PM 發表
我星期一都收到呀!同你一樣,佢話只係統計吓有幾多學生,才知道時間。都係十問九唔知,俾佢激死!

Hi Kit-long,

其實公文,係咪嗰間"Kumon"?

Canny

原帖由 kit-long 於 09-6-30 10:09 發表
Canny18,

我自己之前在麗港城學,現在搬屋都找緊!

Sorry, I'm late reply y.  Yes, it is.

原帖由 Canny18 於 09-7-11 12:01 發表
Hi Kit-long,

其實公文,係咪嗰間"Kumon"?

Canny

Kit-Long,

Thanks!

我知馬鞍山新港城後面有一間,唔知沙田有無,揾吓先!

原帖由 kit-long 於 09-7-15 13:21 發表
Sorry, I'm late reply y.  Yes, it is.

原帖由 rebeccachor 於 09-7-3 17:28 發表
DanSP,

在第二次註冊時(5月16日), 話過在約7月中 (好似有派通告的)校車司機會直接打比我地通知車費係幾錢, 到8月1日要再回校交9月份學費 (其實我地之前已交留位費, 9月份的學費會在留位費扣, 但唔知點解話要交9月份 ...

等我幫你地解答下d問題,
因為留位費並不足以交9月份學費, 所以9月份就要交回餘額.

而校車方面,因為可能會有d家長起初就報左會搭校車, 但到最後可能會放棄, 所以打俾你地confirm一下, 同埋同一區可能會有好多小朋友上車, 佢地要預計有幾多校車走個條路線.

是否大家都收到司機電話?我到而家都仲未有call,應該點做?

原帖由 emilyykyip 於 09-7-9 04:59 PM 發表
我仲未收到司機電話

Sorry for late reply.

Thanks RebeccaChor & Irene0410.  I received the driver call on July 15-16, same ans as yours.

原帖由 emilyykyip 於 09-7-21 10:07 發表
是否大家都收到司機電話?我到而家都仲未有call,應該點做?

I called Alliance Kinder and they gave me the mobile phone no. of the driver.

原帖由 jonahlee 於 09-7-23 06:32 PM 發表

I called Alliance Kinder and they gave me the mobile phone no. of the driver.

thanks...我都打去問一問先

irene0410,

我想問宣道係會用保母車, 還是旅遊巴架?

原帖由 irene0410 於 09-7-17 11:31 發表

等我幫你地解答下d問題,
因為留位費並不足以交9月份學費, 所以9月份就要交回餘額.

而校車方面,因為可能會有d家長起初就報左會搭校車, 但到最後可能會放棄, 所以打俾你地confirm一下, 同埋同一區可能會有好多小朋友 ...

大家好~
我個囡囡叫俙彤~k1pm 住鑽石山
多多指教

我仲未收到校車司機既電話......

上午班
rebeccahor / 女 / 曈曈/ 觀塘
卓楠 / 男 / 楠楠 /
Chundad/女/婷婷/九龍塘
Deslyn / 女 / Pui Yan /
Kit-long / 女 / 凱晴 / 馬鞍山
grass0720/女/ 俙彤 / 鑽石山
... [/quote]

唔知各位mami知唔知宣幼幾時開學??
係咪k1會有二至三日家長陪返學架??
知唔知定左邊日??
thx
‹ 上一主題|下一主題