用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 宣道幼稚園 宣道幼稚園 2009年K1
樓主: rebeccachor
go

宣道幼稚園 2009年K1 [複製鏈接]

嘩!咁難搞呀!我諗可以用人地演唱會個D吹氣捧, 貼D波子係上面扮D 尖的部分, 唔知得唔得呢? 我地做鼓, 易做D, HEHE! 希望幫到你啦!
原帖由 kit-long 於 10-6-10 19:54 發表
10/6
今日,個女話要做狼牙棒來表演,我都不知怎樣做,有沒有家長可提供意見呀?

若用吹氣捧,D氣可不可以留到25號呢?今次真頭痛!!!!!

原帖由 Polly627 於 10-6-10 21:36 發表
嘩!咁難搞呀!我諗可以用人地演唱會個D吹氣捧, 貼D波子係上面扮D 尖的部分, 唔知得唔得呢? 我地做鼓, 易做D, HEHE! 希望幫到你啦!

原帖由 kit-long 於 10-6-11 08:32 發表
若用吹氣捧,D氣可不可以留到25號呢?今次真頭痛!!!!!

你可嘗試用舊報紙,紙皮等捲埋做棒身,再黏一些紙條(o者o里仔杯,雞蛋格等就似d不過復習d,同埋起碼要用白膠漿加膠紙旁住)在棒身作裝身,想cute d 再可用白紙油上大眼,眼淚,M字咀,貼膠布等等Q版痛苦表情,搞笑效果應不錯!?

以上只供hints,你同阿女可隨意發揮你地創意.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

Thanks all mami!   我去書店找一找資料.

原帖由 OO記 於 10-6-12 11:24 發表

你可嘗試用舊報紙,紙皮等捲埋做棒身,再黏一些紙條(o者o里仔杯,雞蛋格等就似d不過復習d,同埋起碼要用白膠漿加膠紙旁住)在棒身作裝身,想cute d 再可用白紙油上大眼,眼淚,M字咀,貼膠布等等Q版痛苦表情,搞笑效果應不錯 ...

21/6

今日, 通告話女仔要set古烈治頭,有沒有MAMI 有心得可以弄好些?????

我都係同我女成頭bun 哂辮仔咋~ 我都諗近點攪先會好睇d 呀~

係呢, 知唔知結業禮小朋友要唔會帶書包同茶點呢?

原帖由 kit-long 於 10-6-22 08:43 發表
21/6

今日, 通告話女仔要set古烈治頭,有沒有MAMI 有心得可以弄好些?????

哈, 我剛打左啦!

老師話結業禮只要帶書包(用來放小朋友本身的衣服的), 不用帶茶點 (因為都應該沒有時間食~), 另外, 老師在通告上咪寫要著白色底衫既, 佢地話最好就著吊帶背心/背心, 因為老師到時會幫小朋友大變身的~ 攪到我好緊張tim, 唔知我個女會變成點呢? 哈哈哈!

原帖由 rebeccachor 於 10-6-23 10:58 發表
我都係同我女成頭bun 哂辮仔咋~ 我都諗近點攪先會好睇d 呀~

係呢, 知唔知結業禮小朋友要唔會帶書包同茶點呢?

我阿女話自己是大星星,所以,要做娘牙棒.

原帖由 rebeccachor 於 10-6-23 17:38 發表
哈, 我剛打左啦!

老師話結業禮只要帶書包(用來放小朋友本身的衣服的), 不用帶茶點 (因為都應該沒有時間食~), 另外, 老師在通告上咪寫要著白色底衫既, 佢地話最好就著吊帶背心/背心, 因為老師到時會幫小朋友大變身的 ...

返埋今個星期就放暑假啦!! 佢地放完暑假就升k2, 個個變咁哥哥姐姐啦!!

希望K2分班再可以同你們一起啦!

原帖由 rebeccachor 於 10-7-5 10:16 發表
返埋今個星期就放暑假啦!! 佢地放完暑假就升k2, 個個變咁哥哥姐姐啦!!

下...唔係一定係同一班架咩~~~

原帖由 kit-long 於 10-7-8 08:46 發表
希望K2分班再可以同你們一起啦!

是呀! 有機會再去低A or B班的.

不過,今年沒有成績表,到時k2尾考小學怎樣交成績表呢?

原帖由 rebeccachor 於 10-7-12 13:05 發表
下...唔係一定係同一班架咩~~~
‹ 上一主題|下一主題