用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(小學部) 2009-10 崇真小一家長交流
go

2009-10 崇真小一家長交流

Hi, all parents going to 崇真 P1 in 2009.
My girl will be your kids classmate soon :0
Got the letter for registration next Mon and Tue 8-9 June. Anyone knows if we need to bring our kids too coz i read they will measure the uniform on the same day too.

hello, my son will be your kids classmate. but i cannot recevied the letter, can u ask me when u received the letter. and the letter have ask u buy unfirom same day?

原帖由 CarrieBB 於 09-6-4 16:42 發表
Hi, all parents going to 崇真 P1 in 2009.
My girl will be your kids classmate soon :0
Got the letter for registration next Mon and Tue 8-9 June. Anyone knows if we need to bring our kids too coz i rea ...

回覆 1# CarrieBB 的文章

我都收到信你會唔會參加小一預備班?你會8号or 9号註冊?

HI BOBO1229,

你是否己決定入讀崇小嗎? 8,9 號註冊.  你是否同我一樣係65網, 派到那間小學呀 ?  我派了第二志願基真.  (1是仁立).

原帖由 BOBO1229 於 09-6-4 17:14 發表
hello, my son will be your kids classmate. but i cannot recevied the letter, can u ask me when u received the letter. and the letter have ask u buy unfirom same day?

恭喜你派到第二志願!  我不是65是62網派到去第十幾個志願呀!所以我決定入讀崇小,因我個仔好likeTT,我想我8号下午去,你呢讀唔讀呀?  我都有同學派到仁立呀!

原帖由 mabelzero 於 09-6-6 23:47 發表
HI BOBO1229,

你是否己決定入讀崇小嗎? 8,9 號註冊.  你是否同我一樣係65網, 派到那間小學呀 ?  我派了第二志願基真.  (1是仁立).

I think i will not 入讀崇小, we have 有好消息呀!第一志願思源呀! My son 跨網去了荃灣.

請問如果唔讀祟真,要打電話去還是寄信呢?

原帖由 BOBO1229 於 09-6-7 10:51 發表
I think i will not 入讀崇小, we have 有好消息呀!第一志願思源呀! My son 跨網去了荃灣.

No need. I think you do not pay money on 9/10 Jun09, they will cancel your record/

[/quote]

How about u kids will study which school?

[/quote]

Hi yan0203,

終於睇晒像電話薄咁厚的通告及決定填晒所有崇真入學的回條啦. 應該明天8號早上去, 阿囡返下午,要帶埋她去做校服.

請問你會否報讀中,英文拔尖課程, 奮進班. 這些都要附加學費的,要報晒,負擔都好重,還要6時才放學. 恐怕小朋友好辛苦.

另我有點疑問唔讀拔尖班,英語能力會如何呢 ?  你點睇.

明天我希望可以係學校取得詳細的資料.

原帖由 yan0203 於 09-6-7 08:57 發表
恭喜你派到第二志願!  我不是65是62網派到去第十幾個志願呀!所以我決定入讀崇小,因我個仔好likeTT,我想我8号下午去,你呢讀唔讀呀?  我都有同學派到仁立呀!

...

:) hello !! 我今日巳去咗註冊,中、英拔尖課程我無報,不過報咗奮進班,拔尖班可能遲D先報,我都係62網ga,我派第三志願(何傳耀)but 會放棄,{個人愚見始終私校嘅師資會好啲)

我都是今天早上去註冊 ,可能見到你HEHE.  

原帖由 adrianlui 於 09-6-8 19:08 發表
:) hello !! 我今日巳去咗註冊,中、英拔尖課程我無報,不過報咗奮進班,拔尖班可能遲D先報,我都係62網ga,我派第三志願(何傳耀)but 會放棄,{個人愚見始終私校嘅師資會好啲) ...

同意. 私校或直資的師資會好啲.  所以註冊了崇真.  但如果崇真遲些交錢註冊, 更加好.hehe.

原帖由 adrianlui 於 09-6-8 19:08 發表
:) hello !! 我今日巳去咗註冊,中、英拔尖課程我無報,不過報咗奮進班,拔尖班可能遲D先報,我都係62網ga,我派第三志願(何傳耀)but 會放棄,{個人愚見始終私校嘅師資會好啲) ...

Hi 崇真 mom

My son also will study 崇真 Primary one in the coming school year.  Actually my son is now studying IK3 (English speaking strea Kindergarten) and will go directly to IJSS.  Actually i got result of alloation by 1st order, however I don't like this school so I give up and finally I decided to study 崇真 IJSS.

回覆 5# mabelzero 的文章

我都係昨天下午帶亞仔去註冊,但沒有報其它班,因驚夜放学呀!我都唔知唔讀有咩好同唔好!睇定D先算啦!你估我地D仔女將來會唔會同班呢?

你都唔錯啦派3rd何傳耀!  我都認同私校師資會好啲! 希望無同亞仔選錯學校啦!  你係咪在荃灣讀幼稚園呀?

原帖由 mabelzero 於 09-6-8 21:35 發表
同意. 私校或直資的師資會好啲.  所以註冊了崇真.  但如果崇真遲些交錢註冊, 更加好.hehe.

你哋有冇報小一預備班?  我報咗!

我8/6註左喇...
我都有幫個女報小一預備班, 你會帶佢上堂嗎?? :)

原帖由 yan0203 於 09-6-9 22:01 發表

你哋有冇報小一預備班?  我報咗!

原帖由 CarrieBB 於 09-6-10 13:24 發表
我8/6註左喇...
我都有幫個女報小一預備班, 你會帶佢上堂嗎?? :)

我會帶你呢?

to :  yan0203 我個仔讀荃灣聖母幼稚園
我都報小一預備班,我同公司request first day off(13/7),希望可以第一日自己帶,之後會搭校車