用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 私校要統一派位結果
go

私校要統一派位結果

收到信, 收了囝囝間私校要求, 如果有統一派位, 要將有關資料交俾學校, 而學校就會交呢D資料俾教育署, 我想問下, 我要等統一派位有了結果之後, 睇下會唔會去叩門, 如果真係將我有參加統一派位的結果俾學校同教育署, 咁會唔會影響我去叩門架???

醒目開學勳章

唔係好明?? 究竟間學校O既目的係想叫你大抽獎很如果仲要佢個位就找佢CONFIRM定唔要佢個位就通知佢一聲咁呢? 同埋你諗住之後叩門O既意思係你會叩其他官津O既門??

"學生若曾參加教育局小一統一派位, 請同時攜帶小一派位證副本, 以便學校呈報教育局"
佢俾了這封信我, 我都想知佢想點,
另如果統一派位結果唔理想, 我都會去叩其他官津的門架

原帖由 Geni 於 09-6-3 22:18 發表
唔係好明?? 究竟間學校O既目的係想叫你大抽獎很如果仲要佢個位就找佢CONFIRM定唔要佢個位就通知佢一聲咁呢? 同埋你諗住之後叩門O既意思係你會叩其他官津O既門?? ...

醒目開學勳章

原帖由 LoveChild 於 09-6-4 14:57 發表
"學生若曾參加教育局小一統一派位, 請同時攜帶小一派位證副本, 以便學校呈報教育局"
佢俾了這封信我, 我都想知佢想點,
另如果統一派位結果唔理想, 我都會去叩其他官津的門架

...

"學生若曾參加教育局小一統一派位, 請同時攜帶小一派位證副本, 以便學校呈報教育局" <-- 咁o係呢句說話之前係咪叫你去正式註冊或確認佢個學位呀? 係就即係話"想叫你大抽獎很如果仲要佢個位就找佢CONFIRM"o羅! 至於俾返小一派位證副本佢我諗係佢要通知政府你唔要官津個位掛.

另外, 如果你打算叩官津門, 你記得只係俾"副本"好o勒! 如果唔係你叩到都冇得註冊~~

咁即係我真係交了統一派位證副本俾間私校, 都唔會影響我去叫其他官津叩門?