用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖心幼稚園 2009-2010入讀嘉諾撒聖心幼稚園UK班
樓主: candietweety
go

2009-2010入讀嘉諾撒聖心幼稚園UK班

To: mmchow
Thank you your information.

To: Mui Mui
我聽聞近年shck, 要讀下午班的小一學生,
都可以全部取錄.
(e.g. 現讀小一嗰屆, 幼稚園時是 240人)
我唸你不用太擔心 (我哋嗰屆只有 180 人)

To : all mother
我看完 "停課通告" 後
Q1 : 如果如期在 26 June (Fri) 復課, 是否會
          延長上課日期, < 26 June 09 - 9 July 09 > ?

Q2 : 還是只是返 7, 8 , 9 July 09 ?

原帖由 mmchow 於 2009/6/11 12:03 發表
[quote]原帖由 Mui_Mui 於 09-6-11 09:20 發表
我都會去...不過抽獎未必抽到...想入都無用啦,唔知自己幼稚園叩門會唔會收

過來人身份, 直得一去, 可以了解一 ...
Sandy(Jady)

mmchow, jadysandy,
Thanks for your information

原帖由 jadysandy 於 09-6-11 23:10 發表
To: mmchow
Thank you your information.

To: Mui Mui
我聽聞近年shck, 要讀下午班的小一學生,
都可以全部取錄.
(e.g. 現讀小一嗰屆, 幼稚園時是 240人)
我唸你不用太擔心 (我哋嗰屆只有 180 人)

To : all mother ...

上星期生日會見識到, 我都有d擔心

同hubby提起, 佢立即知係邊個, 因上學期興趣班觀課見過, 好似完全失控, 令佢印象深刻  

原帖由 yanyan04 於 09-6-11 22:43 發表
係呀,我都覺得自己有d捉蟲!要同楊基詠一班!

可能我坐得遠, 又掛住同其他媽咪八卦, 所以又唔覺得好特別.  anyway, 她是交通安全隊的, 所以紀紀也認識她. 紀紀話佢好乖呢!

原帖由 mamummy 於 09-6-12 12:32 發表
上星期生日會見識到, 我都有d擔心mouth:" />

同hubby提起, 佢立即知係邊個, 因上學期興趣班觀課見過, 好似完全失控, 令佢印象深刻  

我都諗住問下學校,重有興趣班只提到會將十三日堂改27日,咁20日open class又冇話幾時?

不過我懷疑只會越越多case,復課都....

To : all mother ... [/quote]

醒目開學勳章

提起生日會,MAMUMMY,我地星期日1家3口黎,請問知唔知西寶城CARPARK貴唔貴?
原帖由 mamummy 於 09-6-12 12:32 發表

mamummy,

吓 ! 原來你都知, 我以為只是 1 號車D家長知道
及 D 小朋友受過咋 .

原帖由 mamummy 於 2009/6/12 12:32 發表

Sandy(Jady)

醒目開學勳章

今日打去聖心幼稚園,又打過去津小問過負責小一入學嘅陳老C,下星期六20/6講座取消,下星期i-parent會公布,可能會改8月尾!叫我地留意i-parent

thank you Candie!我仲諗住今日打去問,不過唔記得!好彩你問!

mamummy,
我明天都係一家三口到呀!

原帖由 candietweety 於 09-6-13 13:27 發表
今日打去聖心幼稚園,又打過去津小問過負責小一入學嘅陳老C,下星期六20/6講座取消,下星期i-parent會公布,可能會改8月尾!叫我地留意i-parent

Thank you for your info!

原帖由 candietweety 於 09-6-13 13:27 發表

Thank you Candie

原帖由 candietweety 於 2009/6/13 13:27 發表
Sandy(Jady)

醒目開學勳章

今日生日會超開心,場地樓底高,唔焗,多謝馬媽媽

Tks Candie

LK 功課好似唔多, 是嗎 ?

12/6 : 洗, fish, 工作紙

15/6 - 19/6 : 主題書, 聖經功課, 新聞分享 only
                     是不是不用寫字 ?
                     這樣好似比家長做, 多過小朋友做喎 ?
Sandy(Jady)

我都覺.

原帖由 jadysandy 於 09-6-15 21:53 發表

15/6 - 19/6 : 主題書, 聖經功課, 新聞分享 only
                     是不是不用寫字 ?
                     這樣好似比家長做, 多過小朋友做喎 ? ...

我完全讚成!

不過睇複課無希望!咁佢好比心機練台詞咪......

原帖由 jadysandy 於 09-6-15 21:53 發表

是不是不用寫字 ?
                     這樣好似比家長做, 多過小朋友做喎 ? ...

醒目開學勳章

唉!浪費晒D小朋友心機添,仲有頒獎禮!!

學校攞左亞囡故事比賽隻杯,話要永久保存響學校,本來話學期尾頒多次俾佢影番D相俾我地留念....都係凍過水.........
原帖由 yanyan04 於 09-6-16 21:58 發表
我完全讚成!

吓 .... keep 住隻杯, 有冇D唔捨得呀 ?

真是唔比番你哋嫁 ..... 唉 .....
"正正" 知道未呀 ? 有冇唔開心 ?

原帖由 candietweety 於 2009/6/16 22:12 發表
唉!浪費晒D小朋友心機添,仲有頒獎禮!!

學校攞左亞囡故事比賽隻杯,話要永久保存響學校,本來話學期尾頒多次俾佢影番D相俾我地留念....都係凍過水......... ...
Sandy(Jady)

醒目開學勳章

有當然有,我仲寫晒信俾校長,佢地又搵副校覆我,仲話30年前D學生攞嘅獎都仲響學校.....
正正知架,當然唔開心!

不過我地都有方法,好彩佢有個鬼馬亞媽,當我知道無mud希望攞番隻杯,本來諗俾出年離校前再爭取,但又驚如果到時唔得就無,話說當日主辨單位有留電話俾我地通知集合時間,
我Call佢地講左件事,話我肯俾$,可唔可以做多隻杯俾我,
佢地好好人,幫我落埋order,一星期有得攞!
有隻A貨好過無
原帖由 jadysandy 於 09-6-17 07:13 發表
吓 .... keep 住隻杯, 有冇D唔捨得呀 ?

真是唔比番你哋嫁 ..... 唉 .....
"正正" 知道未呀 ? 有冇唔開心 ?

d功課好似多過返學...仲要家長陪做...唉,對我呢d working mom好唔friendly呀
另,咁係咪re-schedule嘅畢業典禮都無望呀?好似越來越多學校確診喎

原帖由 yanyan04 於 09-6-16 21:58 發表
我完全讚成!