用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 坑口救世軍慶茵幼稚園PN(2歲班)
go

坑口救世軍慶茵幼稚園PN(2歲班)

慶茵今年剛剛開辦了PN(2歲班),
有冇家長可以分享下學校, 老師同課程編掛如何?
聽聞有d救世軍幼稚園要一出世就報定名,
救世軍辦學係咪非常出色所以好多人報讀?
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我囡囡在今天2/2009入讀了坑口救世軍慶恩幼稚園PN(2歲班),我地成班家長都覺得主任、老師和校長都很有愛心、友善及耐性教小朋友。而課程也跟兒童的能力,關注小朋友的自理,健康、體能、小肌肉及語言的聆聽、理解和說話等的學習。而最重要是著重兒童的健康,所以在茶點方面是比小朋友進食營養的麥片,粥、通心粉及其它等,使我囡囡學習自已進食,及加強他們的手眼協調及專注。除了課程外,舉辦很多不同類的活動,讓家長和小朋友的參與。也教小朋友學習分享、互相禮讓。而9/2009也有很多新同學入讀會同我囡囡同班,相信囡囡會很開心識多d朋友。

多謝妳分享, 請問面試內容係點架?
收幾多班PN, 而一班又有幾多學生?

原帖由 kinj 於 09-6-6 05:14 發表
我囡囡在今天2/2009入讀了坑口救世軍慶恩幼稚園PN(2歲班),我地成班家長都覺得主任、老師和校長都很有愛心、友善及耐性教小朋友。而課程也跟兒童的能力,關注小朋友的自理,健康、體能、小肌肉及語言的聆聽、理解和說話等 ...
感謝天父所賜一切恩惠, 我們誠心感謝您, 因主耶穌基督之名, 亞孟。

我都想知

回覆 3# kinj 的文章

我仔都是今年9月才讀, 你仔或女那一班2歲班呀!
:idea: