用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 (心儀)入讀聖士提反女子學校嘅家長請入呢睇下! ...
go

(心儀)入讀聖士提反女子學校嘅家長請入呢睇下!

http://hk.news.yahoo.com/article/090520/4/cabq.html
唔知各位家長睇完有無同感呢?
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

很多謝你找出比段新聞與大家分享!

我覺得此段新聞增加我對聖士提反女小的信心, 因我也是希望女兒由小時習慣在英語的語景下成長, 可讓她在自然的環境下學習.

至於有關數學及其他的學科, 我覺得聖士提反女小可能比較沒有那麼着重. 在這方面家長可能須要加倍留心及指導多加指導. 其實本人於數學科方面亦不算差, 希望可幫助彌補不足. 因數學始終都是訓練思考的學科.

原帖由 venuscc 於 09-5-26 14:24 發表
http://hk.news.yahoo.com/article/090520/4/cabq.html
唔知各位家長睇完有無同感呢?

SSGPS is Chinese Primary School. Except for English, other subjects are in Chinese.

回覆 3# venuscc 的文章

"她又指那時聖士提反書院附屬小學教英文非常嚴格,老師逐一教授文法概念,而且她面對數學公式和科學一頭霧水,對語文的興趣則非常大,於是愈讀英文愈覺得有趣味。"

聖士提反書院附屬小學= stanley st. stephen

she was in st. stephen girls.

the reportor was wrong.

原帖由 mattsmum 於 09-6-2 18:15 發表
"她又指那時聖士提反書院附屬小學教英文非常嚴格,老師逐一教授文法概念,而且她面對數學公式和科學一頭霧水,對語文的興趣則非常大,於是愈讀英文愈覺得有趣味。"

聖士提反書院附屬小學= stanley st. stephen

she was in  ...

she  was  in st stephen's girls' school
阿女叫我地做:爸BB同媽媽C!

I am old girls of SSGC, even though all other subjects are being taught in Chinese, we had full English exposure in other area.  

If your girl studies in SSGC primiary school, she should be able to handle the English teaching courses when she goes to Secondary or even study aboard.

原帖由 Happy2001 於 09-6-2 14:38 發表
SSGPS is Chinese Primary School. Except for English, other subjects are in Chinese.