用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 基督教宣道會茵怡幼稚園 急問,茵怡幼稚園剛剛通知有下午班,讀唔讀好呢? ...
go

急問,茵怡幼稚園剛剛通知有下午班,讀唔讀好呢? [複製鏈接]

想問基督教宣道會茵怡幼稚園多數上到邊間小學,老師話k1-k3都係要讀下午班呢,上午班一定無位,小朋友係唔係讀得好開心,老師係唔係都對小朋友好好,要讀下午班嘅小朋友會唔會比較唔習中學習呢,因"飯氣供心",因5:00p.m.前要回復,請有心人回答我la,唔該晒!

0    0    0    0

我個人意見, 當然讀AM好啦, 除非你真係好LIKE這間學校.  你剛剛報K1, 因多數都是上一年報讀.

原帖由 logitech 於 09-5-15 14:52 發表
想問基督教宣道會茵怡幼稚園多數上到邊間小學,老師話k1-k3都係要讀下午班呢,上午班一定無位,小朋友係唔係讀得好開心,老師係唔係都對小朋友好好,要讀下午班嘅小朋友會唔會比較唔習中學習呢,因"飯氣供心",因5:00p.m.前 ...

原帖由 May媽媽 於 09-5-16 16:38 發表
我個人意見, 當然讀AM好啦, 除非你真係好LIKE這間學校.  你剛剛報K1, 因多數都是上一年報讀.

最終都選擇o左茵怡幼稚園,因喜歡這間學校個環境,有自己個戶外平台,相信小朋友在這裡讀書會好開心,地方大D,空氣好流通,覺得好舒服,今日去完老師個個都好好人,同埋TKO多數幼稚園都是在大廈地下,空間比較細,所以最終都選擇o左佢.

longitech,

你的選擇是冇錯的, 我小兒係茵怡畢業, 現在係小一, 我間中會過來幼稚園topic 八掛下的。其實下午同上午班的課程都冇分別, 老師又一樣, 只是上午班時間較好用,下午班可能開學時學生需要時間適應, 不過小朋友很快會習慣的。反而下午班人數較少, 老師照顧學生的比例更細更集中, 都係一件好事。

我仔仔係茵怡渡過了開心的3年幼兒階段, 老師真的很有愛心, 學校環境非常好。

iwff

原帖由 logitech 於 09-5-16 17:26 發表

最終都選擇o左茵怡幼稚園,因喜歡這間學校個環境,有自己個戶外平台,相信小朋友在這裡讀書會好開心,地方大D,空氣好流通,覺得好舒服,今日去完老師個個都好好人,同埋TKO多數幼稚園都是在大廈地下,空間比較細,所以最終都 ...

原帖由 iwff 於 09-5-25 16:39 發表
longitech,

你的選擇是冇錯的, 我小兒係茵怡畢業, 現在係小一, 我間中會過來幼稚園topic 八掛下的。其實下午同上午班的課程都冇分別, 老師又一樣, 只是上午班時間較好用,下午班可能開學時學生需要時間適應, 不過小 ...

iwff,

多謝妳嘅分享,仔仔遲下要坐校車,但係仔仔讀得開心就冇緊要low.

請問茵怡係唔係有學券呀?有無PN呢?我想BB Feb, 2010年返PN插班,應該幾時報名呀?

應該讀. 都只不過是翻3個鐘姐!

我個仔抽中2010讀K1, 但同時易澤峰, 所以不知怎選.  各位可否比D意見....

原帖由 logitech 於 09-5-15 14:52 發表
想問基督教宣道會茵怡幼稚園多數上到邊間小學,老師話k1-k3都係要讀下午班呢,上午班一定無位,小朋友係唔係讀得好開心,老師係唔係都對小朋友好好,要讀下午班嘅小朋友會唔會比較唔習中學習呢,因"飯氣供心",因5:00p.m.前 ...

Logitech,

上星期我遭遇同樣的情況,最終都是選了PM班,放棄了崇真學位。考慮小女的體質,選擇屋企附近會較合適﹔再加上宣道茵怡的環境確實很開陽,小女可能與你小朋友做同學仔呢!不要擔心太多,只希望他們健康快樂地成長!沒有健康的身體,會影響情緒﹔沒有正面的情緒,會減低學習興趣/動機!

I also received a call yesterday for PM offer. We would take it.  So, manchi613, our little ones will become classmates

me 3:loveliness:
我們很喜歡那outdoor playground. 希望囡囡讀得開心啦!
但我想問,返下午班,d時間應該怎樣安排? 我怕她下午會扭眼訓....

原帖由 跳跳B 於 10-5-20 13:39 發表
I also received a call yesterday for PM offer. We would take it.  So, manchi613, our little ones will become classmates

跳跳B,

Nice to meet you !!

原帖由 hp116 於 10-5-21 14:51 發表
me 3:loveliness:
我們很喜歡那outdoor playground. 希望囡囡讀得開心啦!
但我想問,返下午班,d時間應該怎樣安排? 我怕她下午會扭眼訓....

hp116,

Nice to meet you too,
有關作息時間方面,我打算會由6-7月幫小女重新調整!

HIHI~~~NICE TO MEET YOU~
我月中都收倒電話有pm學位呀 , 之後都"簡"左lee間 , 因為lee間係首選~~~~希望可以同你小朋友做同學仔啦
原帖由 跳跳B 於 10-5-20 13:39 發表

簽名被屏蔽

請問你地舊年係咪要排通頂報名呀?

上年開始唔駛喇~~~~交左表等學校抽籤公佈結果就得~~~~
原帖由 tiroro 於 10-6-11 08:45 發表
請問你地舊年係咪要排通頂報名呀?
mouth:" />

Thanks!
我打去問左,佢地話今年會檢討下用咩方法喎~

原帖由 May媽媽 於 09-11-12 23:55 發表
我個仔抽中2010讀K1, 但同時易澤峰, 所以不知怎選.  各位可否比D意見....

我又係呀,都唔知揀邊間好呀!易澤峰今日寄左信黎收左呀囡讀上午班呀!
‹ 上一主題|下一主題