用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 海洋公園暑假學堂
樓主: YYML
go

海洋公園暑假學堂

我都想要資料呀
仔仔既游泳學習日誌,得閒去參觀下啦!
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=1414017

原帖由 YYML 於 09-5-27 11:56 發表
主要是認識多一點動物, 近距離接觸一吓, 不是學術性的活動, 最重要的大前題是讓小朋友開開心心玩幾日!

報了名的媽咪, 你地d小朋友是否好期待, 我細果個時常提住, 攪到人人都知佢有得去, 大果個因玩過有經驗, 興奮得 ...

我都未同亞仔講, 諗住前 2 - 3 日先講, 因為仔仔只得  4.5 歲, 佢會日日問住架.

大女前年4歲時, 是海洋公園第一年開辦, 我地參加到,當時是4-5歲組.,之後無參加... 因為唔係會員排唔到.

估唔到今年有加班, 竟然唔係會員都可以參加到, 佢非常開心. 因為如果今年參加唔到, 佢就無得再玩6-7歲組.

亞仔今年8月剛4歲, 剛剛夠歲數參加4-5歲組.

4-5歲組, 參加上畫會好些. 因為有些場館, 如水母館, 熊貓館, 公園會安排小朋友在未有遊客前, 去參觀那些館. 當時仲識左個大學教授既朋友, 大家的小朋友都是4歲, 談話份外有共鳴.

原帖由 Gar 於 09-5-28 01:24 發表

我都未同亞仔講, 諗住前 2 - 3 日先講, 因為仔仔只得  4.5 歲, 佢會日日問住架.

同一個年齡組別係咪年年o既內容都差不多

原來前年先開始有, 唔怪得呀仔細個的時候唔覺有, 仲已為自己錯過了, 只是短短三數年, 已成熱門活動, 真是好成功!

原帖由 nicolemummy 於 09-5-28 16:18 發表
大女前年4歲時, 是海洋公園第一年開辦, 我地參加到,當時是4-5歲組.,之後無參加... 因為唔係會員排唔到.

估唔到今年有加班, 竟然唔係會員都可以參加到, 佢非常開心. 因為如果今年參加唔到, 佢就無得再玩6-7歲組.

...

原帖由 nicolemummy 於 09-5-28 16:18 發表

...

Hi nicolemummy,

我報唔到上午班, 只報到下午班. 照妳講下午班會少 D 機會見到 D 動物 wor ? 其實我唔係好想報下午班, 因怕太熱及曬, 小朋友又無得 sleep. 但諗住小朋友應該鐘意, 所以就報. 應該唔會太差掛

噢, 不是前年, 是三年前....

亞女當時報上午班, 所以下午班情況不知. 亞女當時是暑期班第一班(即七月頭那班), 所以其他事情更不知道.

下午班不是少D機會, 而是多了很多遊客迫. 海洋公園當年(不是現在是不是)10時開放. 上午班9時開始. 所以9時至10時的館沒有其他人, 只有那班小朋友.

原帖由 Gar 於 09-5-31 11:11 發表

Hi nicolemummy,

我報唔到上午班, 只報到下午班. 照妳講下午班會少 D 機會見到 D 動物 wor ? 其實我唔係好想報下午班, 因怕太熱及曬, 小朋友又無得 sleep. 但諗住小朋友應該鐘意, 所以就報. 應該唔會太差掛 ...

噢, 今年買了680的相薄, 很失望呢! 3天只得15張相! 雖然D 相亞仔都係正面的, 但D相是擺甫士出來, 不是生活照.

原帖由 nicolemummy 於 09-5-31 22:57 發表
噢, 不是前年, 是三年前....

亞女當時報上午班, 所以下午班情況不知. 亞女當時是暑期班第一班(即七月頭那班), 所以其他事情更不知道.

下午班不是少D機會, 而是多了很多遊客迫. 海洋公園當年(不是現在是不是)10時開 ...