用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 海洋公園暑假學堂
樓主: YYML
go

海洋公園暑假學堂 [複製鏈接]

我都參加左,今年都係第一年參加幼兒組別. 希望仔仔玩得開心啦 !
我同你1樣, 係9:55就stay係電腦面前報名, 你join 那1班 ?  我參加1E (20-22/7 下午)。

原帖由 gloryu2 於 09-5-15 14:51 發表
我都參加左,今年第一年參加幼兒組別

我都係今年9:55就stay係電腦面前報名啦,不過我原先想要的班都一早full左,為有轉下午。

我上年錯過左,所以今年一早留意,好開心,報左名 ...

YYML,

我都訂左相,到時可以比囡囡有個美好回憶.你小朋友幾多歲?我囡囡今年6歲.參加6-7歲組,3天活動.

另外,報唔到架家長,可以留意一下冬日學堂,christmas的假期內有同類活動.

原帖由 YYML 於 09-5-14 13:04 發表
fyeung,

我有訂相, 上年都有買, 小朋友不時拿出來回味呢!上年是一本大相簿(可加錢加細相簿), 今年好似相簿細了, 但有年曆和匙扣, 價錢比上年平!

...

嘩.....我女都係1e班,希望我地可以成為朋友仔,你果幾日會唔會自己接送佢?如果無地方去,我地可以一齊搵地方坐...

原帖由 cheuklokmom 於 09-5-16 12:19 發表
我都參加左,今年都係第一年參加幼兒組別. 希望仔仔玩得開心啦 !
我同你1樣, 係9:55就stay係電腦面前報名, 你join 那1班 ?  我參加1E (20-22/7 下午)。

...
有三個寶貝,很愛你們

fyeung

一個5歲參加了幼兒組, 另一個8歲參加了中級組, 就是大果個上年玩完話好好玩, 攬到細果個時時問幾時到佢,所以今年兩個都報, 而我就得去7天海洋公園了!!

原帖由 fyeung 於 09-5-16 16:55 發表
YYML,

我都訂左相,到時可以比囡囡有個美好回憶.你小朋友幾多歲?我囡囡今年6歲.參加6-7歲組,3天活動.

另外,報唔到架家長,可以留意一下冬日學堂,christmas的假期內有同類活動.

...

咁唔同組別咯,祝大家都玩得開心!!

原帖由 YYML 於 09-5-17 16:42 發表
fyeung

一個5歲參加了幼兒組, 另一個8歲參加了中級組, 就是大果個上年玩完話好好玩, 攬到細果個時時問幾時到佢,所以今年兩個都報, 而我就得去7天海洋公園了!!

...

anybody apply 2D? just want to say Hi! See you on 27/7

好彩...抽到...

今日加開左新班可以即時報名........我都報到la........

原帖由 情情媽咪 於 09-5-21 11:45 發表
今日加開左新班可以即時報名........我都報到la........   

妳報左邊班, 我都好險, 差 D 報唔到. 原本想報幼兒組上午班. 點知個電腦話我個 e-mail address 唔得. 唔比我 send 份表出去, 打電話去問又等左好耐. 後來個哥哥仔叫我是但寫個 e-mail address send 出去先. 攪到手忘腳亂, 唔見左張 form. 又要重新 put in 個所有資料, 最後只可報到下午班咋, 果種緊張真係慘過網上登記註冊結婚.

原帖由 Gar 於 09-5-21 23:48 發表

妳報左邊班, 我都好險, 差 D 報唔到. 原本想報幼兒組上午班. 點知個電腦話我個 e-mail address 唔得. 唔比我 send 份表出去, 打電話去問又等左好耐. 後來個哥哥仔叫我是但寫個 e-mail address send 出去先. 攪到手 ...

早兩年我第一次報又係咁,記憶中海洋公園D form真係算難填,之後,我就做定annual pass(有annual pass報course有折,差唔多cover annual pass D $),第一日,10:00 am 前就擺齊D card預備報名。

原帖由 Fion_Chan 於 09-5-22 00:12 發表

早兩年我第一次報又係咁,記憶中海洋公園D form真係算難填,之後,我就做定annual pass(有annual pass報course有折,差唔多cover annual pass D $),第一日,10:00 am 前就擺齊D card預備報名。 ...

講真呢個 course 真係好貴, 3 個半天已經 HK$1,300 計埋 D 相成 HK$2,000. 不過可以同 D 動物遠距離接觸下 (實際我都唔知個距離) 好似幾得意. 而家有能力就比多 D 機會亞仔睇多 D 野 law. 我都幾傻, 諗住同佢打定 D 通識基礎 tim. 唔知 work 唔 work

Gar,

我囡囡 7歲 , 所以我報左初級組, 我都係第一次報, 填form 時都有d煩 , 又怕報唔到 , 因為上星期報唔到 , 所以今次好緊張 上午十點鍾已經坐定準備. 填好form之後send 出去,有個 refer no. print 出來先定d , 終於都 ok la.......

原帖由 Gar 於 09-5-21 23:48 發表

妳報左邊班, 我都好險, 差 D 報唔到. 原本想報幼兒組上午班. 點知個電腦話我個 e-mail address 唔得. 唔比我 send 份表出去, 打電話去問又等左好耐. 後來個哥哥仔叫我是但寫個 e-mail address send 出去先. 攪到手 ...

Gar,

非常同意, 我個course 重貴 ar , 所以依家d小朋友真係好 幸福......

原帖由 Gar 於 09-5-22 00:22 發表

講真呢個 course 真係好貴, 3 個半天已經 HK$1,300 計埋 D 相成 HK$2,000. 不過可以同 D 動物遠距離接觸下 (實際我都唔知個距離) 好似幾得意. 而家有能力就比多 D 機會亞仔睇多 D 野 law. 我都幾傻, 諗住同佢打定  ...

原帖由 情情媽咪 於 09-5-22 10:37 發表
Gar,

我囡囡 7歲 , 所以我報左初級組, 我都係第一次報, 填form 時都有d煩 , 又怕報唔到 , 因為上星期報唔到 , 所以今次好緊張 上午十點鍾已經坐定準備. 填好form之後send 出去,有個 refer no. print 出來 ...

Hi 情情媽咪
請問你報了那個時間呀!!我個囡都是7歲報了28/8那個,唔知會唔會做到同學呢

hi 珀慧媽咪,

我報左17/8 時段, 真係可惜做唔到同學,希望下次有機會可以一切報,等大家小朋友可以認識多d朋友.

原帖由 珀珀,慧慧媽 於 09-5-22 11:37 發表

Hi 情情媽咪
請問你報了那個時間呀!!我個囡都是7歲報了28/8那個,唔知會唔會做到同學呢

原帖由 情情媽咪 於 09-5-22 14:38 發表
hi 珀慧媽咪,

我報左17/8 時段, 真係可惜做唔到同學,希望下次有機會可以一切報,等大家小朋友可以認識多d朋友.

情情媽咪
唔緊要啦!!希望下次有機會啦.....如有其他的活動你可能會報名你可以PM我看看可否一齊報呀!!!我只想同小朋友認識多D朋友,無其他的.....

珀慧媽咪,

我都係同你一樣, 想囡囡識多d朋友.........大家再pm聯絡......

原帖由 珀珀,慧慧媽 於 09-5-23 21:03 發表

情情媽咪
唔緊要啦!!希望下次有機會啦.....如有其他的活動你可能會報名你可以PM我看看可否一齊報呀!!!我只想同小朋友認識多D朋友,無其他的..... ...

hi ,慧慧媽
我仔都系7828 那班。到時可以一起去飲茶啊!

原帖由 珀珀,慧慧媽 於 09-5-22 11:37 發表

Hi 情情媽咪
讀書讀書再讀書    教書教書再教書

學d咩架?

主要是認識多一點動物, 近距離接觸一吓, 不是學術性的活動, 最重要的大前題是讓小朋友開開心心玩幾日!

報了名的媽咪, 你地d小朋友是否好期待, 我細果個時常提住, 攪到人人都知佢有得去, 大果個因玩過有經驗, 興奮得來較含蓄, 見佢地這麼開心, 真是未玩己已值回票價!

原帖由 siiii_g 於 09-5-26 20:20 發表
學d咩架?
‹ 上一主題|下一主題