用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 東華三院高德根紀念幼稚園 有無9月開學的小朋友媽咪入黎傾下
樓主: polly0503
go

有無9月開學的小朋友媽咪入黎傾下

醒目開學勳章

芒,

你女女唔洗返晏就覺? 我都想比亞女擴濶視野, 不過唔知學咩好, 佢每日又要訓晏覺, d時間好似唔係好夠用.

佢有野做真係可以唔駛訓架!但有時係屋企得我同佢,佢都係會4點左右先訓(約兩個鐘),如果要訓晏覺,咪睇下可唔可以安排係假日上午?

大家好, 我打算下年讀高德根, 我有 2 個問題想問:
1) interview 是會用什麼型式?
2) 學校有無校巴?  因為我住碼頭, 無人帶佢返學.

原帖由 alysiayip 於 09-10-6 11:59 發表
大家好, 我打算下年讀高德根, 我有 2 個問題想問:
1) interview 是會用什麼型式?
2) 學校有無校巴?  因為我住碼頭, 無人帶佢返學.

1)我同呀囡一齊入課室,一個老師問間題,d問題問我多d囉,係同呀囡傾咗一兩包
2)有校車,呀囡下個月都會坐校車

醒目開學勳章

你地有無訂CD & VCD? 亞女星期二無返學, 收唔到通告, 星期三老師唔記得派, 响電話到講XXXX, 聽日要帶錢買, 今日叫工人買上下學期, 點知買得上學期2隻, 佢話個sales 話下學期唔洗依家買, 唔係好明係點.

吓,我冇買喎,一定要買架咩?

醒目開學勳章

我都唔知呀, 老師話要帶錢買, 咪照買囉, 我都唔知d教材重唔重要. 原來琴日個書商唔記得帶下學期既碟, 所要無得買, 其實買晒要 $2-3百蚊都好貴!

係呢, 你買左三角型木顏色筆未? 我以為係要粗既三角型铅筆, 所以買左後者.

醒目開學勳章

你地有無去open day 呀? 我個女唔適應喊呀!!

買咗顏色筆,未買pencil..不過同事俾咗一舊三角形既膠我,佢係套係其他筆就可以當係三角形用,都ok
呀囡同麻麻去呀,佢玩得好開心

醒目開學勳章

聽朝會跌到17度, 但仲未有冬季校服, 我頭先打電話去學校查詢, 李小姐話可以著便服加學校外套喎!

醒目開學勳章

琴日收到通告出年一月份有4堂英語 play group, 我報左名啦, 唔知係咪所有 K1都有份呢?