用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 六頂思考帽子
go

六頂思考帽子 [複製鏈接]

小兒9月升小3,中文作文很弱,請問有冇家長比仔女讀緊六頂思考帽子,好唔好?
   0    0    0    0

UP

http://www.thinksmart.com.hk/42EAE810-1B69-41F9-911E-41F343700C69/DEAFD2D1-37FD-4F62-A0B1-5D85AFCDF7AD.html

「六頂思考帽子」好似係學  創 意 訓 練 ??

作文 啱5啱呢??

其實睇多D書, 聽多D故事, 或者寫吓日記,  會唔會仲有效呢??

原帖由 kitkitlo 於 09-5-11 23:11 發表
小兒9月升小3,中文作文很弱,請問有冇家長比仔女讀緊六頂思考帽子,好唔好?

My friend 's kids attened before. She said not very good.

thx

原帖由 GiGiMum 於 09-5-13 16:46 發表
My friend 's kids attened before. She said not very good.

thx

原帖由 mmak 於 09-5-13 10:13 發表
http://www.thinksmart.com.hk/42EAE810-1B69-41F9-911E-41F343700C69/DEAFD2D1-37FD-4F62-A0B1-5D85AFCDF7AD.html

「六頂思考帽子」好似係學  創 意 訓 練 ??

作文 啱5啱呢??

其實睇多D書, 聽多D故事, 或者寫吓 ...

醒目開學勳章

十幾年前已經睇過,本書好薄.好快睇完.我唔覺會對作文有幫助.
‹ 上一主題|下一主題