用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒 k1 的家長
樓主: wing
go

聖羅撒 k1 的家長

We will not go this time.

原帖由 WINGYINMON 於 09-9-7 12:57 發表
各位(幼信班)媽咪,會唔會出席11月7日既家教周年大會呀,我地可以傾下聚下交流下....,至於參選就不會啦,因為我要上班...不會有太多時間,一次半次義工我都OK,你地呢會唔會參選呀? ...

Welcome!
We also live in Tsing Yi...using school bus service...getting and alighting school bus at Greenfield Garden school bus stop.

Sik Sik Ma

原帖由 josesinmicki 於 09-9-7 18:59 發表
各位媽咪:
我於上星期三2/9收到St Rose打比我話收我個囡讀K1呀,明天係第一天返學8/9,上午仁班,請大家多多指教.
家住青衣,會坐校車返學,不過明天我會親自帶佢返學,因為驚新環境,佢會喊.
日後希望可以同大家多D交流下, ...

想問下上年interview考d咩.
細女收既機會大唔大.

原帖由 wing 於 09-5-9 13:41 發表
有沒有9月會返 k1 的小朋友家長呀 ?

大家得閒傾下話丫

你地小朋友會返上午定下午班呀 ??

我晞晞會返上午班呀

hi, 我囡囡都係讀仁班架~~
我地係幼稚園一覽入面聖羅撒幼稚園個版面有個09/10k1家長, 有幾個都係仁班既家長, 你可以去個度一齊傾下, 交流下啦!

原帖由 josesinmicki 於 09-9-7 18:59 發表
各位媽咪:
我於上星期三2/9收到St Rose打比我話收我個囡讀K1呀,明天係第一天返學8/9,上午仁班,請大家多多指教.
家住青衣,會坐校車返學,不過明天我會親自帶佢返學,因為驚新環境,佢會喊.

我工人說,我女女(式式)Micki SDM同學

各位媽咪:

式式媽.....我想問你指"SDM"係唔係即是芭蕾舞學校呀,我穎姸都跳過3堂,不過一次過比一年半年學費我嫌太貴了,你係邊間分校呢?

原帖由 zzidane 於 09-9-9 20:02 發表
我工人說,我女女(式式)和Micki 是SDM同學

魅力公主 醒目開學勳章

晞晞病咗 已經4日無返學la ~ 佢開始唔想返學添
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

青衣,我六月時交了三個月free多一個月

原帖由 WINGYINMON 於 09-9-10 13:08 發表
式式媽.....我想問你指"SDM"係唔係即是芭蕾舞學校呀,我穎姸都跳過3堂,不過一次過比一年半年學費我嫌太貴了,你係邊間分校呢?

式式今天發燒,明天都不能上課了, 老師說還有另外六位同學都病

媽咪你好呀!

我長女葆晴都係信班架, 你女叫乜名呀?

原帖由 WINGYINMON 於 09-9-7 12:57 發表
各位(幼信班)媽咪,會唔會出席11月7日既家教周年大會呀,我地可以傾下聚下交流下....,至於參選就不會啦,因為我要上班...不會有太多時間,一次半次義工我都OK,你地呢會唔會參選呀? ...

我女初時都係咁要求咗幾日, 我就同佢講, 媽媽企係度等你, 你洗好手上課室幫我問吓老師有無位畀媽媽坐.... 總之每次 request 我都講同一番話, 幾日後佢就無再提 lu.

原帖由 WINGYINMON 於 09-9-3 12:13 發表
你地囡囡喜唔喜歡上學呢?我囡囡返到屋企好開心架..又會同我講吃左什麼茶點.....但係今朝話唔返學呀,佢想我同佢一齊入課室啊。

我囡囡叫穎姸(信班),葆晴坐邊張枱呀?

原帖由 cherrysino 於 09-9-11 12:40 發表
媽咪你好呀!

我長女葆晴都係信班架, 你女叫乜名呀?

網名                  小朋友名                上 / 下午班
====                 ========               =========
Zzoe                   陳可晴                     上午班 (望)
Stephanielum      譚迦琳                     上午班
(仁)WINGYINMON    邵穎姸                上午班 (信)
wing                    梁晞晴                     上午班 (信)
cowwing              張淖惠                     下午
班 ()
cherrysino            林葆晴                        上午班(信)

原帖由 stephanielum 於 09-8-25 13:11 發表
網名                  小朋友名                上 / 下午班
====                 ========               =========
Zzoe                   陳可晴                     上午班 (望)
Stephanielum      譚迦琳   ...

Hi Sendy, 式式佢點呀, 好d無? 辛苦晒.

原帖由 zzidane 於 09-9-10 23:58 發表
式式今天發燒,明天都不能上課了, 老師說還有另外六位同學都病   

式式OK嗎...同一班有6個病?老師冇通知我啊...係咪要正視下呢?囡囡昨日回來時有少少鼻水...佢話係班房打了兩個CC,但老師冇同佢著外套,好彩今朝又冇事啊。

原帖由 zzidane 於 09-9-10 23:58 發表

佢坐最角落, 坐位後牆上有個漢堡飽....

原帖由 WINGYINMON 於 09-9-11 12:49 發表
我囡囡叫穎姸(信班),葆晴坐邊張枱呀?

我工人都同我講過有一個同學仔都係一齊返SDM,同埋有另一個一齊返英文班,你係咪自己帶式式返課外活動架,我唔係呀,所以唔知有乜野小朋友呀,但係都好,佢地可能會Friend D,唔知式式係咪讀仁班呢
原帖由 zzidane 於 09-9-9 20:02 發表
我工人說,我女女(式式)和Micki 是SDM同學

式式無事,好番啦,唔係H1N1
Thanks

原帖由 cherrysino 於 09-9-11 12:53 發表
Hi Sendy, 式式佢點呀, 好d無? 辛苦晒.

式式好番?...叻女。我問左學校了...上午班有一個確診...下午有5個...另外好多病左,我今天都唔比穎姸返學,隔多日好D﹗﹗﹗如果明天打風都唔返。

原帖由 zzidane 於 09-9-12 09:44 發表
式式無事,好番啦,唔係H1N1
Thanks