用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒 k1 的家長
樓主: wing
go

聖羅撒 k1 的家長 [複製鏈接]

你囡囡好靚女呀...個名係.....???,係唔係坐校車呢。

原帖由 OB-father 於 09-8-25 14:37 發表

我阿女都係信班,呢到好多同學仔

我個女都係幼信班叫葉婧妤,到時相認啦

原帖由 WINGYINMON 於 09-8-26 13:13 發表
你囡囡好靚女呀...個名係.....???,係唔係坐校車呢。

Thanks 先!
阿囡叫陳倩樺,坐校車(將軍澳)

Hi zzidane,,

我想問下我囡囡都想入讀10-11學年呀,但我住東涌,係咪只有青衣才有校車呀,叫亞囡去咁遠讀書,我都有點心痛,
e +真係15 16

請大家分享吓la

Thanks

原帖由 wtkellen 於 09-8-27 11:59 發表

我想問下我囡囡都想入讀10-11學年呀,但我住東涌,係咪只有青衣才有校車呀,叫亞囡去咁遠讀書,我都有點心痛,
e +真係15 16

請大家分享吓la

Thanks ...

唔係話入就入架,你俾阿囡interview,收左先諗la,
仲難入過大學呀!

Hi wtkellen,

Recall that there has no school bus service to Tung Chung. I feel the same with you about the long distance between SRL KG at Kowloon Tong and Tung Chung. Perhaps you may try to apply KG in Tsing Yi area.....Learning Habitat (Tsing Yi) is good KG in Tsing Yi.

zzidane

原帖由 wtkellen 於 09-8-27 11:59 發表

e +真係15 16

請大家分享吓la

Thanks ...

Dearest,

Thanks for sharing

見到穎妍和婧妤啦,其他則未有時間相認,星期一再見啦

魅力公主 醒目開學勳章

大家好呀 ~ 第一日開學順順利利 ~ 不過我認人比較差, 所以認唔到你地呀 ~

晞晞坐係對正老師果張檯 , 你地坐邊張檯呀 ? 星期一等我過黎打過招呼都好丫 ~
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

我同式式傾過啦,晴妤坐係穎姸隔離架...不過你唔認得。星期一唔比家長上架...我唔去..由爸爸去...遲D再傾。

我會同工人一齊, 見到晞晞和婧妤媽媽.

Hi, zzidane

It was nice meeting you yesterday.  Guess you know who I am? :)

My girl cried when riding on school bus this morning.  How about your daughter?

HY's mom
:cheeze:  :wave:

魅力公主 醒目開學勳章

今日終於同式式媽咪相認咗la ~ 不過仲未有機會同其他媽媽say hello 添

你地囡囡返成點呀? 放學有無同你地講做過d咩呀 ?
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

Sure I remember you.
SikSik was no crying, because I got on the bus together with her.
She seems enjoying her school life.

You don't worry, just a few days.

SikSik Ma
原帖由 ctang97 於 09-9-1 10:01 發表
Hi, zzidane

It was nice meeting you yesterday.  Guess you know who I am? :)

My girl cried when riding on school bus this morning.  How about your daughter?

HY's mom

Hello! just to say hi.

SikSik Ma
原帖由 wing 於 09-9-1 17:09 發表
今日終於同式式媽咪相認咗la ~ 不過仲未有機會同其他媽媽say hello 添

你地囡囡返成點呀? 放學有無同你地講做過d咩呀 ?

你地囡囡喜唔喜歡上學呢?我囡囡返到屋企好開心架..又會同我講吃左什麼茶點.....但係今朝話唔返學呀,佢想我同佢一齊入課室啊。

魅力公主 醒目開學勳章

晞晞返咗幾日學都好開心,完全無話唔肯返. ..

但今朝突然鬧情緒, 唔肯上課室, 要我陪佢 , 我問佢咩事, 佢話唔開心 , 因為今朝同家姐鬧交, 俾家姐大聲鬧喎 ~

結果要出動到李主任抱佢入去..

咁我見佢今朝喊晒 , 所以放學就早d 去排隊啦, 諗住早d 上去接佢嘛, 點知我問老師, 老師話佢無喊喎, 原來佢未上到班房就已經收晒聲, 老師根本唔知佢喊過 .. 激死

有空請去看看 ~

回覆 1# wing 的文章

各位(幼信班)媽咪,會唔會出席11月7日既家教周年大會呀,我地可以傾下聚下交流下....,至於參選就不會啦,因為我要上班...不會有太多時間,一次半次義工我都OK,你地呢會唔會參選呀?

各位媽咪

各位媽咪:
我於上星期三2/9收到St Rose打比我話收我個囡讀K1呀,明天係第一天返學8/9,上午仁班,請大家多多指教.
家住青衣,會坐校車返學,不過明天我會親自帶佢返學,因為驚新環境,佢會喊.
日後希望可以同大家多D交流下,
‹ 上一主題|下一主題