用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖羅撒 k1 的家長
樓主: wing
go

聖羅撒 k1 的家長 [複製鏈接]

hi bu813,
恭喜晒係呀 !

原帖由 BU813 於 09-5-22 14:00 發表
我地都係當日比信希望轉上午班, 一星期後, 學校打嚟話成功呀, 好開心

有興趣既媽媽不如當日係學校約個地方得大家交流下.........

原帖由 wing 於 09-5-21 13:34 發表
咁多位媽媽, 如果6號果日大家會返去買校服既, 不如約下見見面啦, 因為你地大部份都係搭校車, 所以到時無乜機會見到架

回覆 42# yantung0224 的文章

都好呀. 有冇人報名呀
BeBu

回覆 4# cowwing 的文章

唔知會唔會同班呢???
我都會6號去學校, 同埋會帶埋囡囡, 想話比佢知佢會讀呢間學校. 你會去嗎? 不過我會下午先去, 我打算請半日假呀!

我都下午先去. 上午有 Nursery Class.

But not sure now, I may be buy it at 新蒲崗. Update Later la.......

原帖由 leemark 於 09-5-25 14:56 發表
唔知會唔會同班呢???
我都會6號去學校, 同埋會帶埋囡囡, 想話比佢知佢會讀呢間學校. 你會去嗎? 不過我會下午先去, 我打算請半日假呀!

好呀, 大家見吓面認識吓 good good!
我囡囡葆晴係返 Cannan 全日班的, 我打算等佢係學校午睡完先提早湊佢放學行過去 St Rose 做校服呀!

原帖由 cowwing 於 09-5-26 00:34 發表
我都下午先去. 上午有 Nursery Class.

But not sure now, I may be buy it at 新蒲崗. Update Later la.......

哈哈哈!!!!!!!!!!!我都係6號下午帶恩彤去st. rose睇下學校既環境 ! 大家不如定個時間:

yantung0224  - 15:00pm

原帖由 cherrysino 於 09-5-26 11:33 發表
我囡囡葆晴係返 Cannan 全日班的, 我打算等佢係學校午睡完先提早湊佢放學行過去 St Rose 做校服呀!

魅力公主 醒目開學勳章

唉呀, 你地個個都諗住下晝先去買校服呀... 我仲諗住果朝湊完大女返學食埋早餐就去架la喎, 你地睇下約到咩時間, 我試下就唔就到先, 因為太晏我又唔得,16:30 要接大女放學呀 ~
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

我囡囡又係迦南呀...不過係(麗港城),九龍塘St Rose 同 cannan好近啊,點解你會轉校?我覺得cannan好好架,不過我住個區唔係靚校網,我驚第時考小學困難所以轉。

原帖由 cherrysino 於 09-5-26 11:33 發表

回覆 1# WINGYINMON 的文章

大家到時再約都未遅啦 ! 時間大家可以再夾既...

Helo Wing
我6號大多數2點至3點左右到,上午班有兩班都未必一定同班,我囡囡坐校車...所以我們會少機會見面,第時家長日可能多D機會架,你囡囡中文名叫咩呀,第時返學我問下我個囡有冇同你個囡一班。

魅力公主 醒目開學勳章

Helo Wing
我6號大多數2點至3點左右到,上午班有兩班都未必一定同班,我囡囡坐校車...所以我們會少機會見面,第時家長日可能多D機會架,你囡囡中文名叫咩呀,第時返學我問下我個囡有冇同你個囡一班。 ... [/quote]

我亞女叫 梁晞晴 呀  , 你囡囡呢 ??
http://www.baby-kingdom.com/?18

有空請去看看 ~

我囡囡叫 穎姸 Angel

原帖由 wing 於 09-6-4 19:11 發表
Helo Wing
我6號大多數2點至3點左右到,上午班有兩班都未必一定同班,我囡囡坐校車...所以我們會少機會見面,第時家長日可能多D機會架,你囡囡中文名叫咩呀,第時返學我問下我個囡有冇同你個囡一班。 ...

我亞女叫  ... [/quote]

I have bought 校服 at 新蒲崗. It is quite difficult to find. Actually, I follow  my daughter's mother to go to there.

終於搵返呢個 topic 出來啦.... miss 咗個見面機會添.

原來件校服裙係粉紅色的, 我阿囡開心到要自己拎住走, 因為佢最鐘意粉紅色 (連個膠袋都係粉紅色), 佢以為係公主裙.

當日遇到個老師解答交學券的問題就 super 好, 不過校車公司就有d差勁, 佢要脅我話報半程唔一定有得坐, 佢哋會收晒d來回程的學生, 如有位先會 call 我哋, 態度仲....

開學前搵日 (Sat) 出來玩吓呀, 等小朋友見吓面, 到時返學都會熟口熟面易適應, 好嗎? (我女係上午班)

Registration of School Bus is done at long time ago wo....  You do it when you buy uniform? .....  I only get the receive notify by mail. Does it mean that they they accept my registration on school bus?  I buy the school uniform at uniform company. Therefore, I don't know the detail at buying uniform day at school that day. Can you elaborate more ?

原帖由 cherrysino 於 09-7-13 11:18 發表
終於搵返呢個 topic 出來啦.... miss 咗個見面機會添.

原來件校服裙係粉紅色的, 我阿囡開心到要自己拎住走, 因為佢最鐘意粉紅色 (連個膠袋都係粉紅色), 佢以為係公主裙.

當日遇到個老師解答交學券的問題就 super  ...

魅力公主 醒目開學勳章

大家好呀 ~ 果日買完校服返到屋企, 晞晞已經第一時間著上身仲影埋相添la. 晞晞真係好細粒, 校裙同運動套裝都係要最細果個碼, 外套未有貨, 要9月先有

如果大家有興趣,我都想約埋出黎玩下喎

有空請去看看 ~

各位囡囡讀st rose的家長, 請問點解你地會選擇st rose??

我囡囡都係上午班喎

Zzoe
=================
原帖由 cherrysino 於 09-7-13 11:18 發表

當日遇到個老師解答交學券的問題就 super  ...

‹ 上一主題|下一主題