用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有人知道美乎地利亞幼稚園好嗎?
go

請問有人知道美乎地利亞幼稚園好嗎? [複製鏈接]

0    0    0    0

好, 我仔仔09年會入讀, 我參觀過學校, 小朋友好乖, 內有十個多個不同學籍學生, 有日本, 韓國, 馬來西亞華僑, 新加坡人, 菲律賓華僑, 印巴人等, 地方大小適中, 梅老師有耐性解釋所有問題, 她說英文一定好, 因同學之間一定用英文溝通, 環境已是學英文的優勢,  同時她講解k1 to k3 教學課程 , 都是很重美文, 很多直資, 國際及私立小學都喜歡她們學生.
而學費又唔貴, 有學卷, 老師有愛心

I live in Tsing Yi, Tmw my son will join playgroup in DELIA, which is for new K1 student  in coming SEP.

簽名被屏蔽

please share ur experience about Delia kg

Dear 2king,
你好, 知道你在不同討論topic都極度讚賞地利亞, 很想知道你兒子入讀後的情況, 是否開心, 老師怎樣, 課程怎樣等, 因我正在考慮替兒子報讀這間, 貪佢有學卷同全英語, 但又未有信心, 因地利亞的名聲不太好
請分享你的經驗, 萬分感謝
原帖由 2king 於 09-5-8 00:10 發表
好, 我仔仔09年會入讀, 我參觀過學校, 小朋友好乖, 內有十個多個不同學籍學生, 有日本, 韓國, 馬來西亞華僑, 新加坡人, 菲律賓華僑, 印巴人等, 地方大小適中, 梅老師有耐性解釋所有問題, 她說英文一定好, 因同學之間 ...

dDear Joantsang:

我好明白妳心情, 因我當初與妳一樣, 後來我親自到學校察課, 問正就讀家長, 分析babykingdom所提及名校, +埋自己對呀仔其望, 才作這決定.

呀仔在8月才入學, 現在都有與讀緊d媽咪溝通, 同收緊各方面的風, 其實名聲不好只是中學, 從我在各方有真實接觸的媽咪及自己親自去學校視察, 暫時仍然有信心. 至於讀後感可能要遲d話你知, 不過我細仔會報明天k1, 我都會報地利亞.

2king,
謝謝你的回覆
衷心希望你個仔讀得開心, 各方面都滿意
希望日後可以多d分享
另外我找到深井一間叫栢基海韻幼稚園, 是唐少勳做校長, 現正考慮當中, 該校採雙班主任制, 即英語及中文老師, 每天有英語及普通話課, 有學卷, 值得考慮的
而且佢話唔使in, 唔知點解
所以佢係我o既後備

quote]原帖由 2king 於 09-7-14 00:46 發表
dDear Joantsang:

我好明白妳心情, 因我當初與妳一樣, 後來我親自到學校察課, 問正就讀家長, 分析babykingdom所提及名校, +埋自己對呀仔其望, 才作這決定.

呀仔在8月才入學, 現在都有與讀緊d媽咪溝通, 同收緊各方 ... [/quote]

2king,

你住青衣, 有無見過式者聽過康傑, 呢間都係每日都有一半時間有英文老師, 有無人讀過? 好唔好?

原帖由 2king 於 09-5-9 00:24 發表
I live in Tsing Yi, Tmw my son will join playgroup in DELIA, which is for new K1 student  in coming SEP.
囝囝2006年出世
‹ 上一主題|下一主題