用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 暑期活動有冇好介紹?希望可以分享一吓!! ...
樓主: motherjody
go

暑期活動有冇好介紹?希望可以分享一吓!!

Recommended Organisation

Robo Education Research Centre

LEGO Summer Course:

LEGO創意坊(Age 3-6)
1. 深海歷險
2. 恐龍奇遇
3. 寵物小天地
4. 機械人世界
5. 創意交通工具

初級機械人課程(Ages: 6-10)

Website: www.roboedu.hk

Enjoy!!!

如果學過Lego機械人course既小朋友,
又想增進佢地既知識,
可以參加由中大工程系畢業生製作的教育課程。
課程適合,高小至初中既學生。
啟發學生的潛能與創意是我們辦教育課程既宗旨。

如欲更多資訊,可PM我。

我個人覺得很適合愛好〈兒童的科學〉既小朋友。
我既弟弟(今年就讀小五),就好鐘意計數同睇〈兒童的科學〉,由中大工程系既學生教電子理論,我相信對加強小朋友對科學既興趣同鼓勵佢都好有作用。

本人是工商管理系畢業生,完全明白呢個時世,
下一代既年青人係行行出狀元,大學知識、學位重要,
有一技專長,更重要!所以我都好希望自己弟弟,唔好好似自己咁填鴨教育。

絕對鼓勵弟弟參加多D佢有興趣既野,好過係屋企沉迷打機...依家d細佬仔,咁細個都識打機.....
我真係老喇!

之前,我細佬細個個時,我有報過旅行社去HK Disneyland科學探險一天遊,雖然無得跟住去,佢應該學到野掛!好擔心細佬同其他小朋友既相處。無辦法,代溝總有。

原帖由 [flora] 於 09-6-24 15:17 發表
Recommended Organisation

Robo Education Research Centre

LEGO Summer Course:

LEGO創意坊(Age 3-6)
1. 深海歷險
2. 恐龍奇遇
3. 寵物小天地
4. 機械人世界
5. 創意交通工具

初級機械人課程(Ages: 6-10)

Webs ...

我替仔仔參加了全英語運動日營, 5-days, 由外籍教練教, 好多球類玩, 又游水...好期待呀...佢地都悶咗好多日啦

而女女就都係外籍教練教swimming, 密集式連上10日, 就應該識游啦..

仲揾緊hip hop dance & 有冇D computer course 教8yr 用MS office呢? 如有, 請PM我吖...

我同囡囡報了暑期聲樂班,係一對一的,課程完了有音樂會表演,上了第一堂,導師很專業。合唱團大班一堂都百幾二百,而家二百幾一堂,囡囡又學到野,算不錯。

我剛剛報左個gym同瑜伽試玩呀!仲有禮物送呀!
http://www.sportskids-hk.com/TimeTable_2009-06-29_oo.swf
2016 13th SINGAPORE OPEN GYMNASTICS CHAMPIONSHIPS
https://youtu.be/ewiq2eV63X0
2014年全國青少年藝術體操錦標賽-亞軍
https://youtu.be/OAEC8aaPeB0

我幫個仔報左整蛋糕呀.見佢落手落腳自己整好似大個左好多咁.你地睇下arm 唔arm玩呀.佢地仲有親子班呀.
www.ecake.com.hk
[img align=right]http://mud.mm-a7.yimg.com/image/3857997831[/img]

Summer camp fr Kid's Corner

think is quite good for this long holiday, and the price is reasonable too, no harm trying

www.kids-corner.com.hk

原帖由 atta 於 09-7-4 11:45 發表
我幫個仔報左整蛋糕呀.見佢落手落腳自己整好似大個左好多咁.你地睇下arm 唔arm玩呀.佢地仲有親子班呀.
www.ecake.com.hk

我岩岩同個仔報左烹飪班呀
好方便^^ 係油麻地地鐵站上面咋!
小廚神班呀

仲可以私人包一班.......
同D FRIEND夾個時間一齊上都OK~
23328037 打去問下啦~~

回覆 6# AAA-Mom 的文章

AAA-Mom, 可以俾d呢個全英語運動日營既資料我嗎?  tks!

我朋友仔仔報咗尼個豎琴班,尼個豎琴班老師
就係我仔仔個豎琴老師,老師上堂幾細心幾nice,所以推薦給你們,老師亦有私人授課

舉辦機構:pops music

課程資訊:豎琴班際課程

兒童豎琴班

對象: 5歲以上(按年齡分組)

每組3人

每堂45分鐘

每月學費800

上課時間請向本學院查詢, 成績優異的學生將有機會參與公開演出

兒童豎琴親子班

對象: 5歲以上及一名家長

全 期 8 堂

每堂60分鐘

7月 開 課

逢 星 期 日 10:00-10 : 45 p.m.

學費2600

上課時間請向本學院查詢, 成績優異的學生將有機會參與公開演出

所有報讀豎琴課程之學生可免費到本學院練習(每月8小時)

website/電話查詢http://www.pops.com.hk/kecheng.asp?smallclassid=55&id=74

電話:27303229,62880759

如有違版規, 請版主刪除

因為朋友介紹讀中文課程不錯小朋友中文考第二,
故又報了小學組課程包括英籍導師oral及普通話+藝術
有9折$67一小時,三日及五日選擇每次3小時
2710-9788