用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會聖三一堂曾肇添幼稚園 聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集 ...
go

聖三一中心幼稚園~09年N班家長大召集

你地好呀,希望識多些N班家長大家交流下!!我的小朋友參加了學校舉辦的幼兒學前適應班,請問你們的小朋友有否參加呀?大家傾下啦。

Hello,你好呀!

你係咪指5月和6月份都有1個星期六返去上1個鐘個班呀?我有報呀,會比bb返學校適應下lor...

唔知佢地幾時正式開校呢,心情好緊張ar...,唔知會唔會同你囡囡一班呢?

好開心終於收到回覆,你小朋友係幾多月的BB呀...我個BB係9月,所以會遲D先返學...

我bb係7月,都算是細b,不過冇叫佢遲d至開學喎,係老師特別和你講話遲d至番架

hihi, 我囡囡都係9月返n班呀~   大家係咪都係今個星期六返去上預備班呀~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

我係呀,今個星期六帶囡囡去上堂,我仲興奮過佢,唔知大家會唔會和一班呢?

妳上個星期六9/5有冇去聽talk呀~
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

有呀,你呢?

有呀~  聽完不停叫個囡飲水, 哈哈~~

我報O左但係唔記得去個TALK...

今天同個女上完第一次的預備班,佢比較怕羞和慢熱,但係D老師真係幾好,我個女都玩得好開心,我問佢要唔要返學,佢話要 !!

我個女在102室上,你地呢??睇下會唔會同一班!!

我個女都係102室呀~~~D老師真係好好,阿囡好喜歡學校

09年得一班N班咋, 你地一定同班, 出年應該唔會再有N班了, 因為全校只會共開9 班, 明年K1-K3已經9班了

唔係呀,後來學校開多一班,所以09年一樣有2班N班。
上星期六我囡囡是103室,不過我問過Miss佢話而家是未分好班的...初步看,我當日個班是男女各佔一半,大約一共有15-16人,不知其他班是否一樣呢....

我囡囡都係102室呀~

睇落102室得2個男仔喳,好似變了女校咁...哈哈...

今年係有2班N班呀,擴O左班,我女女都係由waiting list咁入到喳...

請問你地的小朋友幾大呀?我個女9月先2歲,可能全班最細,所以睇落佢好多野都慢D咁...

hello各位媽咪,你們係咪上星期六都註左冊了....有冇媽咪都會諗住比小朋友搭校車?有冇住奧海地附近的?

星期六註冊了,見到囡囡著住套校服背著超大的書包真係好好笑,我都係大角咀區,但唔會搭校車,太細了。

原帖由 AS_Baby 於 09-6-9 14:41 發表
hello各位媽咪,你們係咪上星期六都註左冊了....有冇媽咪都會諗住比小朋友搭校車?有冇住奧海地附近的?

咁你會點送佢返放學呀?我本身要返工,如果由奶奶接送又怕"論盡"....

原帖由 貓咪館 於 09-6-10 16:04 發表
星期六註冊了,見到囡囡著住套校服背著超大的書包真係好好笑,我都係大角咀區,但唔會搭校車,太細了。

應該會係爸爸車返學,或者工人帶返學,其實搭綠van 70號或者去到旺角先達搭紅van都好方便。

原帖由 AS_Baby 於 09-6-10 17:20 發表
咁你會點送佢返放學呀?我本身要返工,如果由奶奶接送又怕"論盡"....

本來聽日又有得返學校上適應班,點知因為嗰隻"豬",攪到學校cancel左,好似話冇補期呀
各位mami,你們想唔想有日子可以補上呀?你估可唔可以與學校商討下呢