用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 私人上門幫1年班補習$110/鐘 算唔算平呀? ...
go

私人上門幫1年班補習$110/鐘 算唔算平呀? [複製鏈接]

想搵人幫阿女補習, 1年班, 搵到個大學畢業, part time 幫人補習, 收$110/鐘算唔算合理呀?
   0    0    0    0

睇下佢齋吹水定可以就女女程度給筆記
齋吹水=$50-70/HR
全職補習/現職老師=$100-2xx/hr
只許州官放火,不准百姓點燈

反對專制權貴作風

回覆 2# KAC 的文章

下, 1年級咋喎, 駛唔駛咁貴?  你諗住只搵人睇佢做功課, 溫下書, 我諗可以搵d高中生補都得。 通常佢地會幾有心機, 而且佢地希望賺取經驗, 一般$60-$80/hr 不等。

如果你想真係搵人提升小朋友學業, 而又想請大學生, 咁$110/hr就真係唔貴。

It is very expensive that the teacher (現任教師) 都是120-150.00.  

原帖由 donzoe 於 09-5-6 20:09 發表
下, 1年級咋喎, 駛唔駛咁貴?  你諗住只搵人睇佢做功課, 溫下書, 我諗可以搵d高中生補都得。 通常佢地會幾有心機, 而且佢地希望賺取經驗, 一般$60-$80/hr 不等。

如果你想真係搵人提升小朋友學業, 而又想請大學生,  ...
Best Regards
Candy

原帖由 cluk15hon 於 09-5-6 20:43 發表
It is very expensive that the teacher (現任教師) 都是120-150.00.  

咁呢個小妹妹又算係乜呢?
http://forum.edu-kingdom.com/viewthread.php?tid=2122240&extra=page%3D1
∼面對不一定最難受 ∼許多事情的答案不是只有一個 ∼所以我們永遠有路可以走 ∼你能找個理由難過 ∼也一定能找到不難過的理由

form 3 only? she should be force on study!
只許州官放火,不准百姓點燈

反對專制權貴作風

我自己幫人補小一&小三
2個半鐘收$130
但係我係中學生
都好睇你請咩人既..
不過我聽我補緊個妹妹講..佢上手miss大學生補習打機..

因為唔想請d 讀梗書o既, 因為我個朋友請個係讀梗大學o既, 佢小朋友考試o個陣個姐姐又係考試所以話黎唔到補, 所以想請d 係全職or 兼職補囉, 如果遲下補多少少時間同埋1個禮拜補多日就會問下佢可唔可以平少少。

打機? 佢冇人o向屋企睇住o架? 咁正常d 大人o向度佢唔敢咁喎。

原帖由 elza1224 於 09-5-7 09:53 發表

我自己幫人補小一&小三
2個半鐘收$130
但係我係中學生
都好睇你請咩人既..
不過我聽我補緊個妹妹講..佢上手miss大學生補習打機..

原帖由 Reximom 於 09-5-7 09:59 發表

Form 3補小學無問題呀, 我地以前Form 2, 3已經幫人補習幫補生活架啦.

你講到自己教學點叻點專業, 但睇你上面寫D英文好似唔係既掂噃, 分分鐘個St. Mary Form 3小妹妹勁過你都唔定!

...

其實依家既家長好多都請大學生/老師的

我係應屆會考生,見到徵小一補習都有試過PM家長,

但次次都無回覆,可能我唔識推銷自己掛~

貴咗d bor!

其實呢個價錢唔算貴! 最重要係幫到手!

我個小朋友係讀p.1,除咗每星期日到補習社補英文外,平日都請多個專職補習的姐姐(大學畢業)幫佢補英文,宜家啲p.1等如當年我自己p.5的程度,深咗好多啦!再唔補遲啲真係跟唔到個地球轉!我俾緊$180/小時,雖然較你嗰個貴,但真係補得幾好,除咗教佢新的Grammer之外,重會跟据我個女的上課內容出題俾佢練習,又有學英文的遊戲可以邊學邊玩添.... 宜家佢越學越開心!

醒目開學勳章 王國長老

我公司有個poly u既part time, 我早2星期至問佢行情
佢話而家一般大學生收$80, 如果家長有extra要求, 例如識普通話, or指定學系, 當然要加d$$

不會吧,應該至平都要$100/小時,補小學
如果係補中學專科,都要$120-130/小時
原帖由 Charlotte_mom 於 09-5-9 21:43 發表
我公司有個poly u既part time, 我早2星期至問佢行情
佢話而家一般大學生收$80, 如果家長有extra要求, 例如識普通話, or指定學系, 當然要加d$$

besmom,

Pls check PM.

原帖由 besmom 於 09-5-9 12:13 發表

我個小朋友係讀p.1,除咗每星期日到補習社補英文外,平日都請多個專職補習的姐姐(大學畢業)幫佢補英文,宜家啲p.1等如當年我自己p.5的程度,深咗好多啦!再唔補遲啲真係跟唔到個地球轉!我 ...

係o架, 最緊要令小朋友有興趣學, 有個朋友都叫我睇下姐姐補成點先, 如果補得唔好就算$50/鐘你都唔會比佢補, 同埋最緊要佢有責任感唔好成日冇啦啦又話補唔到咁囉。

原帖由 besmom 於 09-5-9 12:13 發表

我個小朋友係讀p.1,除咗每星期日到補習社補英文外,平日都請多個專職補習的姐姐(大學畢業)幫佢補英文,宜家啲p.1等如當年我自己p.5的程度,深咗好多啦!再唔補遲啲真係跟唔到個地球轉!我 ...

收$110/鐘 really a bit expensive wor.....but district and tutor's quali also  a key point......normally just around 60-80/ hr

我之前搵過, 差不多都係$70/鐘, $110我覺得貴咗啲.

我個仔2年班, 補習哥哥係大學生, 佢都係收$60/hour ...補全科, 無咁多功課果日就會教阿仔oral 同 grammar
$110 . . . 當然係好貴啦
原帖由 KAC 於 09-5-6 16:59 發表
想搵人幫阿女補習, 1年班, 搵到個大學畢業, part time 幫人補習, 收$110/鐘算唔算合理呀?

‹ 上一主題|下一主題