用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 教育王國需要開設《高中教育》討論區嗎? ...
go

教育王國需要開設《高中教育》討論區嗎? [複製鏈接]

親子童讀樂 醒目開學勳章 +3金熱血

單選投票, 共有 107 人參與投票
你所在的用戶組沒有投票權限
   0    0    0    0
教育王國 www.edu-kingdom.com

出色的教育王國父母,出色的新一代

醒目開學勳章

會唔會遲下連「大學教育」都有需要開埋呢?
Best wish,
(\~~/)           天下間沒有不受教的孩子,
(='.'=)           只有不懂教的父母。
(") (")~~O Derdad

同意! 另仲有中學唔再分中文/英文教學問題, 我都想了解
http://i239.photobucket.com/albums/ff277/tammylaw2000/cmama150.gif[/img]

醒目開學勳章

有334問題,BK都幫唔到架啦!應該找教育局嘛!

原帖由 sweetcouple 於 09-5-19 02:21 發表
我贊成開! 尤其九月開始三三四, 其實唔少問題架...
Best wish,

醒目開學勳章

因為334學制將於2009年9月推行, 相信很多家長在這方面認識尚淺, 如果多一個討論區, 大家有問題, 有意見可以互相交流, 互相反映, 例如在選科, 新學制對學生的適應...等等問題上, 也可以在討論區舉列, 所以是務必開設的, 且十分重要. 煩請參考意見, 謝謝!
福 ~ 來自一顆懂得布施的心... *_*

我相當支持,因為對新高中真的沒有多認識。 好想多多了解。

我贊成開~~
就快334啦~~
睇多D先~~
我愛2個的寶貝豬

絕對支持
哎呀!
我家有个蠟筆小新呀!~慘~<^8^>

原帖由 Derdad 於 09-5-6 23:28 發表
會唔會遲下連「大學教育」都有需要開埋呢?

我覺得要呀!
[img align=left]http://i46.photobucket.com/albums/f119/virgokaren/virgokaren_02.gif[/img]

一定支持~

Extend the existing "junior secondary section" to a "whole secondary section"

一定要開! 好有用!

同意, 同意

醒目開學勳章

開咗之後,最好有教育局嘅官員定時解答家長嘅問題,咁就very good 啦!
原帖由 MANFUN2010 於 09-6-2 18:26 發表
因為334學制將於2009年9月推行, 相信很多家長在這方面認識尚淺, 如果多一個討論區, 大家有問題, 有意見可以互相交流, 互相反映, 例如在選科, 新學制對學生的適應...等等問題上, 也可以在討論區舉列, 所以是務必開設 ...
Best wish,

醒目開學勳章

咁可能要增聘人手, 到時係咪用公帑先? 哈哈!

原帖由 Derdad 於 09-6-6 02:38 發表
開咗之後,最好有教育局嘅官員定時解答家長嘅問題,咁就very good 啦!
福 ~ 來自一顆懂得布施的心... *_*

開啦~ 因為父母看中高中的資訊和正在讀書的要高中的資訊是不一樣
‹ 上一主題|下一主題