用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 深造進修 學日文
go

學日文 [複製鏈接]

有冇媽咪想學日文? 我朋友介紹左個老師比我,但係老師只教小組,大概兩至三個。一個月四堂,每堂個半鐘,地點九龍既starbucks。一個月900-1000。
我朋友o係奧運定朗豪(?)starbucks同學,但我由最basic學起,唔可以同佢一齊。
講多d老師資料,佢上堂講廣東話,平日佢講日文同英文多d,所以教一定冇問題,但好深好地道既廣東話佢可能未必好叻。
同埋佢好好人,我諗我由basic學起,應該ok。如果有興趣你地pm我啦。
   0    0    0    0

can you pm me the details? thanks!

原帖由 fatmame 於 09-5-5 21:19 發表
有冇媽咪想學日文? 我朋友介紹左個老師比我,但係老師只教小組,大概兩至三個。一個月四堂,每堂個半鐘,地點九龍既starbucks。一個月900-1000。
我朋友o係奧運定朗豪(?)starbucks同學,但我由最basic學起,唔可以同佢一齊。
講 ...

我驚我pm你會比人delete post,我見好多post都比delete.
你想知乜o野,你問我啦,或者靜靜pm我啦。
一d background: 老師o係外國大,好似係嫁左人就由日本搬黎香港。所以佢講英文同日文,不過都識講中文。

醒目開學勳章 貢獻勳章

原帖由 fatmame 於 6-5-2009 14:19 發表
我驚我pm你會比人delete post,我見好多post都比delete.
你想知乜o野,你問我啦,或者靜靜pm我啦
一d background: 老師o係外國大,好似係嫁左人就由日本搬黎香港。所以佢講英文同日文,不過都識講中文。 ...

出埋係post...咁都算, 只要係真正分享, 我是容許weblink出現的

我唔係唔share,而個老師係私人老師,又唔係centre,咁冇weblink囉。而d資料我都o係度share啦,唔通要share老師個電話?我又唔想打出黎呢度嘛。

fatmama,

我pm左妳. 請查看.

王國長老

原帖由 fatmame 於 09-5-5 21:19 發表
講 ...

900-1000 1個月好貴呀!! 我響HKU Space 讀,老師係日本人,一年先係4千咋... 仲可以claim 持續

can u pm me the details

thanks a lot!

我就響北角同個香港人mami學日語會話,唔使從拚音學起,用廣東話溝通易明d,好快已識講幾句,同HKU SPACE或日本人學差別很大,視乎大家學習目標方向啦!

原帖由 mamimeowmeow 於 09-6-1 22:27 發表
你有興趣呀? 你一個人定同friends? 可以join埋我呀?

Can I join your friends group?  I can read and talk some japanese already! Pls pm me more info!

回覆 12# Obe2009 的文章

Dear Obe2009

Can you PM me some informations about your Japanese teacher?  Thanks a lot.

我想學, 但我不想交太貴的學費. 我本身有地方, 不用在外面上課, 是在商場內, 一個月$350 - 400, 一星期學一課, 有沒有介紹呢? 我只想識講, 識反應便可以, 不用太學術, 如有, 我在九龍的, pm 我, 時間我一至五都得

我都想學日文, 一D都未學過, 有無好介紹?
‹ 上一主題|下一主題