用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 跨綱由黃大仙 轉到沙田 banding 如何
樓主: wufung
go

跨綱由黃大仙 轉到沙田 banding 如何 [複製鏈接]

原帖由 kitty0118 於 09-5-6 00:25 發表
上年大囡剛升中, 她和你囡囡的成績差唔多在5,6年級全級35-45, 老師話她是 band 1中至尾, 我是九龍城網的, 因我怕九龍城網d成績高, 而會跌去 band 2組別, 而我知道沙田區 band 1學校比較多 (4個學生1個可以入band 1  ...

HI, KITTY0118, 小女情況和你囡囡一樣,所以自行選了沙田BAND 1 尾的英中,在甲部也填了這2間,可否告知你女兒在那間中學就讀呢?學校是否很谷學生呢?

原帖由 Maja-Ng 於 09-5-6 14:00 發表

多謝樓主的分享!我是生手, 對升中不清不楚! 但小女今年已小五一定得面對了, 可否指教一o下怎樣跨區呢, 明白自選時可以跨區, 但到大抽獎時又怎樣辨呢 ? 請賜教! 謝謝! ...

PM咗畀你。

kitty0118

I've sent message to you pm.  pls check.

原帖由 maglam1985 於 09-5-6 20:31 發表

PM咗畀你。

Dear maglam1985

I replied you also !  Thank you in advance.

Hi Yvonne2607, 我 pm 咗d資料給你, 請check

THANKS FOR YOUR REPLY, PLS CHECK PM!!

請問樓主你訣定跨綱時要唔要寫信給教育局証明你已搬遷.恩為我學校老師話要.明年我小朋友p6.我都要轉綱.
‹ 上一主題|下一主題