用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想問問有經驗嘅媽咪,如果自行收生,絞珠都衰埋~~~ ...
go

想問問有經驗嘅媽咪,如果自行收生,絞珠都衰埋~~~ [複製鏈接]

因自行收生階段衰左,我已經即時send左protfolio同扣門信比校長。如果6月6日都衰埋,咁我仲須唔須要再交protfolio?如果係要,咁扣門信係放晌protfolio內,還是另外交?
Thanks!!!
   0    0    0    0

Want to know also...could experience mummy help on this ?

回覆 # 的文章

據我所知6月前收既叩門信都無用(除非小朋友好叻,以前BK有媽咪係年尾發叩門信,有名校即時搵佢interview,然後明示收佢,但都要7月至可以正式發取錄信),因為學校應該要係7月頭統一派位完成登記埋至可以所謂叩門階段收生,所以叩門面試都在6月中至尾。
至於你封之前已經發出既叩門信,會唔會再被人摷番出來考慮就真係唔知,穩陣計都係再send多次,(而且你小朋友可能在這半年多左D cert.都要update下個portfolio)。
封信都係同portfolio一齊交,唔會分開,(容mud易同其他人撈亂左),放唔放晌portfolio內應該無分別。
‹ 上一主題|下一主題