用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 tko 新 x 城互動教育
go

tko 新 x 城互動教育

未上過課, 不評論它的教育質素.

不過行政就真係不敢恭維!

有朋友介紹, 佢的英文班係 native teacher, 學費又平過亞囡依家的少少, 諗住去試下.

一問, 冇試堂. 不過單張上有寫 $500/4堂, $150/一堂, 比 $150試下一堂啦.

點知姐姐仔話要問過老師. 岩o既, 要尊重老師.

留左電話, 等左一日, 無聲無息.
即管打電話去問,
一問, 姐姐仔話, 老師話咁樣上一堂, 好難預人數喎.

其實姐姐仔一答問左啦, 我已經少少火.
如果佢話, 老師/學校未回覆, 都無問題.
但佢好爽快咁一聽到我自報姓名, 已經識講我幫你問左啦~~~
我第一個反應就, 吓, 我唔打黎問你就唔使覆我?

不過我冇發火, 我同姐姐仔講返我的難處,
我囡依家上緊第二度的堂, 你呢度又唔比試堂, 咁如果我貿貿然 quit 左果邊, 亞囡又適應唔到你呢邊, 果邊又冇左個位, 咁我咪兩頭唔到岸.
我唔係玩玩下, 我地係好有誠意, 否則亦唔會肯比錢黎試堂. 試過 ok, 我地一定係一期一期咁比學費, 唔會係逐堂比.
咁姐姐仔就話, 好啦, 幫你再同老師講下啦, 不過 no guarantee 架.
為免佢係因為無左我電話, 而唔能夠主動打比我, 我又留多一次電話比佢.

結果, 又等左兩日.

不過, 呢次我冇再打去問啦.  人地都唔想做我地生意, 何必咁卑躬屈膝.
[

終於有人投拆呢間野, 我會比最差評級, 好彩你未上堂, $150食餐飯暖肚好過~

咁講我咪應該要多謝果位姐姐仔?

否則比左錢仲更 dum 心!

原帖由 心心 於 09-4-30 10:38 發表
終於有人投拆呢間野, 我會比最差評級, 好彩你未上堂, $150食餐飯暖肚好過~
[

心 心,
點解你比最差評級,我幫囡囡報了gammar$380/m.巳上了一堂.但未知好唔好!

del

我有意思報呢間架cambridge course, $380/month.
有朋友讀緊佢坑口個間,無咩問題,不過我上次打左去坑口,如咕怪媽媽一樣,留左電話話有興趣讀course,過左3日無人call我,奇怪??!
我上星期"的"起心肝,再call坑口,由於時間唔夾,我再call下TKO,陳sir回覆,都幾nice,仲叫我有空落去再詳細傾.若果時間夾到,可能我會報cambridge,每個月比錢,唔鍾意可以唔再比錢.

原帖由 mercury16 於 09-4-30 14:33 發表
心 心,
點解你比最差評級,我幫囡囡報了gammar$380/m.巳上了一堂.但未知好唔好!