用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 "香兒"收到入學通知.....
樓主: Flowerlam
go

"香兒"收到入學通知..... [複製鏈接]

Hi MandyLau13,

咁我地7月4日咪可以相認囉!  係呢, 你住邊區架?

原帖由 MandyLau13 於 09-5-13 14:39 發表

我個仔咪同你個囝做同學囉

真係好了, 有同學仔一齊.

原帖由 mamummy 於 09-5-13 10:24 發表
Hi 紀紀媽,

呀囡都派到 Pokfulam 的合唱組, 可以一齊上堂

原帖由 snowball 於 09-5-13 15:17 發表
Hi MandyLau13,

咁我地7月4日咪可以相認囉!  係呢, 你住邊區架?

TKO

係咪要買團服+音樂書?

註冊咗, 等到六月中,香兒會寄番d 資料同會員証,到時再買就有discount啦

想問下返Pokfulam centre 的,有咩車可由香港站/金鐘站上到去?

同埋知唔知上一級要幾耐時間?

原帖由 didikoko 於 09-5-13 20:30 發表
註冊咗, 等到六月中,香兒會寄番d 資料同會員証,到時再買就有discount啦
[size=medium]
遇亨通的日子,你當喜樂;
遭患難的日子,你當思想。
因為  神使這兩樣並列,
為的是叫人查不出身後有甚麼事。
傳道書7:14

(1)如果在金鐘,你可以係海富中心的大家樂門口,搭綠van no.31, 10, 11,直頭係 St Clare落車就係喇!

(2)在金鐘太古廣場出面往西行的巴士站,搭巴士, No 23, 40,在香港大學正門下車,落車後往番後行,一分鐘就到。仲有架40m的巴士都係埋同一個站,但佢要兜入中環先再上番堅道,所以會用多10分鐘的時間,趕時間就唔好搭喇!

(3)如在香港站就無咁好,你只可以搭d車上到薄扶林道口,再沿西邊街行上去,夏天加埋下午都幾熱吓!

原帖由 hlbaby2004 於 09-5-13 22:19 發表
想問下返Pokfulam centre 的,有咩車可由香港站/金鐘站上到去?

同埋知唔知上一級要幾耐時間?

Violetching,

真係唔該晒你,好詳細! 我諗我會係金鐘坐綠van 上 St. Clare! 但係3架van 邊架會快d? 唔好意思,甘多問題!

原帖由 violetching 於 09-5-13 22:55 發表
(1)如果在金鐘,你可以係海富中心的大家樂門口,搭綠van no.31, 10, 11,直頭係 St Clare落車就係喇!

(2)在金鐘太古廣場出面往西行的巴士站,搭巴士, No 23, 40,在香港大學正門下車,落車後往番後行,一分鐘就到。仲有架4 ...

我囡囡都係就黎4.5歲, 收左北角培訓班呀!! 有冇同學仔呀?

讀半年就會上預備班, 之後一年一級咁上囉.

請問入選的小朋友家長,你地小朋友面試時唱什麽歌?
做家長的怎樣幫小朋友prepare? 唔該!

我都係住TKO, 真係好彩, 可以派番同區  

原帖由 MandyLau13 於 09-5-13 17:29 發表

TKO

我囝囝面試時自選唱"Colour Song", 佢話唱完自選歌之後, 每個小朋友都要唱"有隻雀仔跌落水".

我囡囡都係團員, 佢而家係初二(太古城). 佢都係由培訓班開始一直學到而家, 已經學左3年半.  佢話學得好開心, 所以我又比囝囝學.

原帖由 littlemelody 於 09-5-14 08:17 發表
請問入選的小朋友家長,你地小朋友面試時唱什麽歌?
做家長的怎樣幫小朋友prepare? 唔該!

個到唔係總站,ne 3架綠van都係銅鑼灣開出,再轉入金鐘上客,星期六下午通常有位,ne 3 架綠van由金鐘去到St Clare的路線是一樣的,轉上花園道再入堅道,巴士23和40都係咁行,如果唔塞車,10分鐘左右就到.  

原帖由 hlbaby2004 於 09-5-13 23:51 發表
Violetching,

真係唔該晒你,好詳細! 我諗我會係金鐘坐綠van 上 St. Clare! 但係3架van 邊架會快d? 唔好意思,甘多問題!

原帖由 snowball 於 09-5-14 09:05 發表
我囝囝面試時自選唱"Colour Song", 佢話唱完自選歌之後, 每個小朋友都要唱"有隻雀仔跌落水".

我囡囡都係團員, 佢而家係初二(太古城). 佢都係由培訓班開始一直學到而家, 已經學左3年半.  佢話學得好開心, 所以我又比 ...

你囡囡又係團員, 咁你咪好識認個課程囉, 想問下每個階段要學多久? 係咪要成日出去表演?

原帖由 snowball 於 09-5-14 09:05 發表

我囡囡都係團員, 佢而家係初二(太古城). 佢都係由培訓班開始一直學到而家, 已經學左3年半.  佢話學得好開心, 所以我又比 ...

Hello, snowball, 我大囡都係初二太古城喎, 係咪初二B?

佢由預備班開始唱, 唱左兩年半, 亞妹恨左唱好耐, 好彩俾佢考到.
你細O個個係囝, 我就好D, 家姐出年買新裙, 條紅裙可以PASS俾妹妹用.

Thank you for your reply! 如果小朋友唔識唱佢地要求的歌, maybe they have not heard the song before, 如今次的"有隻雀仔跌落水" 咁點?

Hi Mandy,

除左培訓班係學半年之外, 每個LEVEL (即預備、初級、中級及高級組)都係一年升一級, 中級以下都只係一年一至二次表演, 中級以上就會多D, 不過係要選拔既.

原帖由 MandyLau13 於 09-5-14 12:27 發表

你囡囡又係團員, 咁你咪好識認個課程囉, 想問下每個階段要學多久? 係咪要成日出去表演?

濤兒-> 係呀, 囡囡係初二B, 咁咪同你囡囡一班o羅!  佢地今個星期日要去文化中心觀摩音樂會, 我會送佢去, 可能會見到你噃

Littlemelody -> 我囝囝都未學過"有隻雀仔跌落水"架, 老師會即場教佢地同即場考佢地, 睇下佢地有冇music sense.

原帖由 濤兒 於 09-5-14 13:04 發表

Hello, snowball, 我大囡都係初二太古城喎, 係咪初二B呀?

佢由預備班開始唱, 唱左兩年半, 亞妹恨左唱好耐, 好彩俾佢考到.
你細O個個係囝, 我就好D, 家姐出年買新裙, 條紅裙可以PASS俾妹妹用. ...

原帖由 snowball 於 09-5-14 15:30 發表
Hi Mandy,

除左培訓班係學半年之外, 每個LEVEL (即預備、初級、中級及高級組)都係一年升一級, 中級以下都只係一年一至二次表演, 中級以上就會多D, 不過係要選拔既.

...

thanks.

唔該晒!:)

原帖由 violetching 於 09-5-14 10:20 發表
個到唔係總站,ne 3架綠van都係銅鑼灣開出,再轉入金鐘上客,星期六下午通常有位,ne 3 架綠van由金鐘去到St Clare的路線是一樣的,轉上花園道再入堅道,巴士23和40都係咁行,如果唔塞車,10分鐘左右就到.  

...
‹ 上一主題|下一主題